Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Genetik tüp bebek yaptıranlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

erdal özdemir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar..Ben 8 yaşında engelli bir çocuk babasıyım.Çocuğumun bedensel ve zihinsel sıkıntıları var..Aynı zamanda kromozom problemi var..(Sıkıntılarımızı sadece yüzeysel anlatıyorum) Ailemize bir evlat katmak istiyoruz fakat Genetik dr.umuzun ısrarla belirttiği konu çocugumuzun kromozom anomalisi yani bundan sonrada doğacak çocuğumuzun da engelli olma ihtimalinin yüksek olması..Tıbbi olarak çaresi var bu durumun fakat maaliyeti oldukca yüksek(pgs-pgd) yöntmeleri ile secilen sağlıklı spermler yada kromozomlar ile çocuk yapılabiliyor....Öğrenmek istediğim bu konunun SGK kapsamında olmaması;fakat bildiğim kadarı ile SGK yetkililerinin bu konuda bir çalışmalarının olduğunu duymuştum...Bu konuda mevzuat ile ilgili bilgisi olanların cevap vermesini umut ediyorum.Ayrıca bu konuya muhatap olan ailelerin de katkısını bekliyorum..Yani bu yöntemi deneyen yaşayan varmı.....

erdal özdemir

Merhaba Erdal Bey

Ben bu yontemle cocuk sahibi oldum. Kendim cam kemik hastasiyim. Esim saglikli. Normal yolla cocuk sahibi olmam durumunda cocugun yuzde 50 ihtimalle cam kemik dogma riskini alamadigimdan pgtli tup bebekle kizim dogdu. Kizim saglikli. Ben bu tedaviyi ozel hastanede oldum. Maalesef sgk karsilamiyor. Zaten devlet hastanelerinde pgt yapilabilecek teknik donanim mevcut degil. Ayrintili bilgi isterseniz tekrar bilgi veririm.

Üst Alt