Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gelir miktarı değişecek. Evde bakım maaşının kesilmemesi için ne yapmalı?
@Kalem Melek abla bana da bi cevap verirseniz çok sevinirim. Biz 3 kişi yaşıyoruz evde ve bakım aylığına alıyorum ms hastasıyım. Eve giren maaş 2600 liraydı temmuz zammı ile 2824 lira olmalıydı fakat 2913 lira maaş yatmış ve sınırı geçmiş.
E devletten baktık sendika üyeliği var ve sendika benden 16 lira kesiyo üç ayda bir 60 lira yatırıyordu temmuz zammı ile bu sayılar değişmiş 60 değilde 80 küsür yatmış önümüzdeki ay sendikanın kestiği 16 da 18 falan olarak kesilir heralde
Yani önümüzdeki ay maaşım evde bakım aylığı kişi başına düşen geliri geçmeyecek ben ne yapmalıyım şimdi
Allah razı olsun sizden
@hümaa
zamla beraber maaşınız 2824 olması iken 2913 olduysa zam farklarından olmuş olabilir.sizin maaş bahsettiğiniz gibi 2824 ise sıkınıt olmaz maaşınzkesılmez.sendikanın sizden yaptıgı kesıntı gelrıden düşmez maaşınız neyse o hesaplanır.3ayda bir 60 lira olarak yatırlan ne ve sizin maaşa mı ekleme var yoksa sizin maaşdan mı azalma var
-mka şöyle şimdi benim bi sendika üyeliğim var ve sendika benim maaşımdan ayda 16 lira kesiyo ama 3 ayda birde bana 60 lira yatırıyordu bu sayılar temmuz zammı ile değişti bu ay bana sendika yatırmış yani üç ayda bir yatırıyorya işte üçüncü yatma ayıymış oda demekki o sendika ücretine de zam geliyor ki 60 değilde 80 küsür yatmış buda zaten zamlı yatan maaşımı biraz daha yükseltmiş. Ağustos ayında maaşım 2824 olarak yatacak. Temmuz ayında 2913 lira yatmış yani
Korktum hesaplıyorum artınca ne kadar olacak sınırı geçersem falan diye düşünüp duruyordum bu zam geldiği ay normal maaşdan hep biraz daha fazla yatıyo ama olsun diyodum 2900 bile yatsa kurtarıyo diyodum oda 2913 lira yattı
-mka oda e devlette maaş bilgilerinde şöyle gözüküyo
Top.söz.ikram.88.46 bu yatmış bana ve bundan dolayı sınırı aşmışım ama önümüzdeki ay bu yatan para yatmayacak maaşımada yansımayacak
Birine daha sormuştum sendika senden her ay para kesiyo sonra o kestiği parayı birazcık fazla sana geri yatırıyo bundan bişey olmaz dedi de sınırı aşmışım ama ya kafayı yiycem
bu ıkramıye her ay mı veriliyor.aylık verilmiyorsa bu 80 lira sıkıntı olmaz çünkü ikramıyelerın yıllık ortalaması alınıyo .3 ayda 1 alıyosanzı bu ıkramıyeyı yılda 4 kez alırsınız.4 x 80 : 320 / 12 : 26,666666.yuvarlarsak 27 lira .maaşınız 2824 + 27 : 2850,6666666 / 3 : 950 yapar çok cüzi bi mıktarla maaşınız kesılmez kesılmemesı gerekıyo
-mka yok her ay verilmiyor. Ben ekpss ile yardımcı hizmetli sınıfında memur olarak devlete atandım. Işe girince de bi sendikaya üye olmuştum. Sendika benim maaşımdan aylık 16 lira kesiyo ama üç ayda birde bana 88.46 lira yatırıyo. Yani iki ay benden alıyo üçüncü ay aldığından biraz fazla bana yatırıyor. Sendikanın aldığı da verdiği de e devlette, bordromda gözüküyo. Teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibidir.
@hümaa
sizin sendıka iimiş aldıgından fazla verıyo şaka bi yana sizden kestıgı mıktar aylık 16 lira gelir hesabındn düşülmez çünkü giderler gelrıden düşmez maaşı nere harcarsanzı harcagın bu böyle.sendıka 3 ayda 1. 80 lira veriomus.80i de 3 e bölersen aylık maaşınıza gelir olarak 27 tl olarak eklenır yukardak ımesajımdada dedıgım gibi geliri geçmezsınz.maaşınız kesılmez.
enazından şimdilik kesılmez az bi farkla kurtarıyonuz yılbaşında maaşara yapılacak bi zam sınırı geçmenıze sebep olur ama şimdilik yılbaşına kadar kesilmez
Zorro ben hizmetli sınıfında memurum ve 2 çocuğumla birlikte aldığım maaş 2600 idi. Temmuz zammı ile de 2824 olacak. Ben de okuyorum en düşük memur maaşı üçbin küsür deniliyo demekki benim kadrom hizmetli kadrosu yardımcı hizmetler kadrosunda 2015 te atandım ben. Memur kadrosunda atananlar için gecerli heralde o üçbin küsür
-mka yılbaşında maaşa zam gelir ama kişi başına düşen gelire de zam gelir heralde diye düşünüyorum. Acaba ben sendikadan mı ayrılsam ne işime yaradığını da anlamıyorum
sendıkanın size faydası varmı bılmıyorum ayrılın ya da ayrılmayın dıyemem sendıkadan anlamıyom ama sıze faydası ayda 15 lira 3ayda 45 50 civarı alıp 3aysonrada 80 lira veriyo yani 10 lira fazlalık verıo fazla göz çıkarmaz ama szın bu cüzi mıktar belkıde bakım maaşını kestrıecek 10 lira için yaklasık 1200 liradan oalcaksınz
gelelim kişi başı gelirede zam gelmesı işine.kişi başı gelire asgari ücrete zam yapılınca değişiklik oluyor yoksa sizin maaşa 1000lira zam gelınce kişi gelrienede zam yapılmıyor.asgari ücrettde yılda 2 kez oluyor.bakalım bu sefer nasıl oalcak en son zamda baya fark etmıstı ben o farkdan faydalandım yoksa bende alamıodum maaşı.
kişi başı maaşı hesabında net asgarı ücretden asgarı geçim indirim düşüldükten sonra kalan mıktarın 3 /2 sini geçmeyecek kişi başı gelir.bu dönem hesaplamasındada 967,27 lira edıyo
-mka ağustos maaşımın ne kadar yattığına bakayım ona göre sendikayı ne yapacağıma karar vereyim. Ben bu sendikaya sevdiğim bir arkadaşımın isteği üzerine kaydoldum
Hayırlısı ne ise o olsun inşallah Zorro Birde ben lise mezunuyum