Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gelir düzeyimiz 2500 TL. Bakım aylığı alabilir miyiz?

Ozi58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Annem %93 rapor aldı. Annemin Üzerine 1 Adet ev babamın uzerine bir adet ev var. Ailede 4 kişiyiz. Acaba bakım aylığına bas vursak çıkarmı.. bide annemin uzerine araba almayi dusunuyorum sifir bunun sikintisi olurmu. Gelir düzeyimiz 2500 tl..

Önce arabayı al
Daha sonra başvur
Tavsiyem bu,sonradan sorun çıkmasın,araba ne ile alındı diye.
Kanuna göre kişi başı gelir kriteri 967 lira×4 kişi=3868 lirayı geçmemek gerekir Geliriniz

Eğer araba önceden alınırsa,tiçari olmadığı için sadece binek araba olduğu için, gelire eklenmez.

Merhaba bunca mülke göre çıkmayabilir. Yinede şansınızı denemekte fayda var tabi

Ne mülk olacak
1 evde kendileri oturuyor
1 evide kiraya verebilir
2022 kanunla engelli maaşı değil bu

Zorro

2 adet ev var + araba alınacak bunlar mülkten sayılmıyor mu?

Sadece 1 ev kira olarak Gelir getiriyor

Zorro

O halde kiraya göre değişir. 500 lirayada ev var 1000 lirayada ev var. Ben tahmini olarak konuşuyorum belki yanılıyorumdur

Ozi58

@Zorro nun dedıgı gibi önce arabayı alın sonra başvurun.bağlanırmı sorusuna gelınce 2500 liraya anne yada babanzıdan biri yada 2side emeklı ise bayramlarda verieln ikramıyeyıde ekleyın kırada ise evlerın kıralarınıda ekleyın ve 4 kişi oldugunuz için 4 e bölün çıkan mıktar 967,27 den az olursa maaş bağlanır.

kısaca 3869,08 liradan az ise geliriniz maaş olur

Üst Alt