Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmişe ait vergi indirimini almak için ne yapmalıyım?

piano

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sorunuma başlamadan önce şunu belirtmek istedim.Engelliler biz forumunu açmak da emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ediyorum kendi adıma bu forum sayesinde haklarımı ve bir çok konuyu öğrendim ALLAH razı olsun tüm samimiyetimle söylüyorum.

Sorunum şudur ki ALLAHA şükür vergi dairesinden 3 raporum sonucunda vergi indirimine hak kazandım 1.derece olarak.
Gelen yazıda 2014 ocak ayından itibaren faydalandırılmasının gerektiği işte sayılı yazısı ile bildirilmiştir diyor ve yazıda herhangibi bir kontrol süresi yazmıyor.

yazıyı çalıştığım şirketin insan kaynaklarına verdim.Bana dedikleri şu geçmişe yönelik daha önce hiç ödemedik bunun nasıl olacağını bilmiyoruz sen artık bu aydan itibaren yararlanabilirsin dediler ama yazıda ocak 2014 den itibaren yazıyor bu benim hakkım değil mi ? ne yapmam gerekiyor arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

İkin bir sorum ise şu şimdi vergi dairesinden gelen yazıda herhan gibi bir kontrol süresi bulunmuyor fakat raporum 2 yıl süresi var emekli olamama da 2.5 yılım var şimdi tekrar hastaneye gidip tekrar o eziyetleri çekecekmiyim raporumun süresi bitince iş yeri beni tekrar hastaneye sevk eder mi rapor almam için.

Cevaplarınız için çok teşekkürler.:confused:

Süreli raporlara dayanarak da sürekli vergi indirimi verilebilmektedir, vergi indirimi yazınızda her hangi bir süre kısıtlaması yoksa süreklidir.
Sizden kesilen gelir vergileri her ay işverence vergi dairesine ödenmektedir, geriye dönük vergi indirimi tutarlarından işvereniniz sorumlu değil, muhatabınız işvereninizin bağlı olduğu vergi dairesidir.
Qcak 2014 den bugüne kadar her ay için ayrı ayrı maaş bordrosu çıkartacaksınız bu bordrolar onaylı olacak ve onaylayana ait imza sirkülerini de alarak bir dilekçe ile vergi dairesine başvuracaksınız.

Abi eksik olma çok teşekkür ederim sana zahmet veriyorum sana bir sorum daha olacak sana ben bu süre içerisinde 3 tane iş yeri değiştirdim benim anladığım şu o zamana ait çalışmış olduğum tüm şirketlerin hepsinden imzalı bordrolarımı ve her şirketin imza sürkülerini alıp daha sonra her şirketin bağlı olduğu vergi dairesine gidip başvuruda bulunsam olur mu teşekkürler

Evet olur zaten başka türlü de olmaz ama çok iş çıkacak bu şekilde kolay gelsin.

Ufukalp

Vallahi tuttuğun altın olsun senin çalıştığımız yere bileniyorduk az daha eksik olma ağbeycim çok teşekkürler hayırlı geceler

Üst Alt