Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmiş olayları düşünüp iyice moralini bozmak depresyon belirtisi midir?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Geçmiş olayları sık sık düşünüp iyice moralini bozmak depresyon belirtisimidir yoksa geçmişteki olaylara taktığımızın bir göstergesimidir

Aynı sıkıntı bende de var geçmiş takıntısı berbat bir şey salla gitsin düşünmemeye çalış hele ki taktığın konuları kimseye anlatma takıntın daha da artar konuştukça yok saymaya bak boş ver de geç aklına gelen her ne ise .

Depresyon diyebilmek için yorgunluk,çökkünlük,özkıyım isteği gibi semptomların en az 2 hafta görülmesi gerekiyor.

Yani buradan geçmişi düşünmek depresyon mudur diye teshis koymamiz yanlış olur psikolog ancak bu teshisi koyabilir.
Geçmişi düşünmek geçmişte yasamak anı kaçırmaya sebep olur.
Gecmiste takili kalmaniz size ne katıyor ya da dusunmek sizi uzuyor mu? Bunu düşünüp ona gore bir yol alin derim.

Bana göre depresyonda olduğunu düşünmek, kurtulma belirtisidir. Farkında olmak yetiyor bazen. Kafanı abuk sabuk şeylerle yormaktan vazgeç mesela. Kafanı yormayacak bilincini açık tutacak şeylerle uğraşmak depresyon veya kötü düşünce geldiğinde kafanın dinç olmasını sağlar.

Zarar verir, depresyona sürükler. Yapmayın.
Hayat geçmişi düşünmekle harcanacak kadar uzun değil.

Geçmişe takılı kalmak sizi depresyona sürükler.
Geleceği çok düşünmek ise Anksiyete'e neden olabilir.
Em güzeli, anı yaşamak.
Carpe Diem.

Ben sadece g e ç m i ş i hatırlıyorum. ("İyi veya kötü" farkediyormu bilmiyorum). Gelecekle ilgili bir nokta.(.). kadar bile fikrim yok, beynimde böyle bir organizasyon yok. belki 1saaT, 1güN, 1haftA, 1aY, 1senE, (YOK BABAM YOK YOK) (EN KÖTÜSÜ BU OLSA GEREK)

BENİM GİBİ YANİ geçmişin bi haber yaşayan varmı?

Bana göre geçmişi düşünmek vakit kaybı.
iyi yada kötü adı üsütnde "Geçmiş"
Nasıl olsa değiştiremiyeceğiz
Niye düşünelimki.

Kimisi demişki geçmişi düşünme boşver bunu bende yaşadım insanı hayattan soğutan birşey.Zaten kişi bunu boşvererek veya düşünmeyerek yapabilse yapıcak. Hatta kolunu bacağını bırakır bundan kurtulmak için öyle lanet birşey. Bunu yenmenin tek bir yolu var. Kadere inanmak. Yani atıyorum şuan içinizden 6 basamaklı bi sayı tutun desem tutucaksınız ve bu rastgele bi sayı gibi gelicek size. Ama öyle değil. O bizim kaderimiz. Hatalarımızda öyle.
Ve biz kafaya takıp kendimizi suçladığımız sürece emin olun kimse sizin yüzünüze bile bakmaz aileniz bile mesafe koyar çok ciddiyim. Ama ne zmnki kadere inanıp bundan vazgeçerseniz bu seferde tam tersi olur hata yaptığınızı bilen insanlar bile size öyle bakamaz.

Birde bu olayın başka bir çözümü var. Bulunduğun yeri terkedip başka bir şehre taşınıp orda bi yaşantı kurmak. Ama orda biraz kısıtlı yaşarsınız sosyal medya falan kullanmazsınız. Çoluk çocuğa karışmazsınız çünkü sizi bulucaklarını düşünürsünüz. Ben çok kötü olaylardan bahsettim daha basitse zamanda çözüm olabilir.

Başına ne geldiyse bunları yaşayacaktın zaten bunu bilmen yeterli hayat bazen acı çektirerek öğretir ama mutlaka öğretir bizzat tecrübe ile sabittir.

Üst Alt