Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğüm var. H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

erdalakbay

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
3
%72 2007 tarihli işçi bulma kurumu için raporum var
%76 2010 tarihli 2022 den yararlanmak için raporum var

yalnız bunların üstünde h sınıfı ehliyet vs değerlendirilmemiş...

şimdi ben h yada b sınıfı fark etmez ehliyet almak istiyorum h sınıfı alırsam 0 araç alıcam ötv siz b alırsamda ikinci el yükske model bi araç buldum...

özür sebebim RETİNİTİS PİGMENTOSA yani gece körlüğü gündüz sıkıntı yok bu durumda h sınıfı ehliyet verirlermi yada b sınıfı ehliyet alabilirmiyim... sizden gelecek cevaba göre başvurucam b sınıfı için normalde h sınıfı için nereye başvurmalıyım tekrar rapor almam gereklimi birde 2010 tarihli raporumla bişiler yapabilirmiyim... %72 de ağır özürlü evet yazıyor %76 da ağır özürlü hayır yazıyor aynı hastahane bunuda çözemedim beyaz kartım vardı %72 lik raporla almıştım refakatli şimdi beyaz kartı yenileme olayı var 2010 raporu istiyorlar bu raporlar gitsem bu sefer ağır özürlü hayır yazdığı için 2010 da aldığım raporda iptal edecekler refakatçi muhabbetini 2010daki %76 lık rapora binaen şaşırdım kaldım... bu arada h sınıfı yada b sınıfı ehliyet alamazsam şayet bi yerle konuştum adam gel rapora bile karışma sen sınava gir yeter diyor :) ordan sağlıklı raporuyla ehliyeti alsam sonra sıkıntı olurmu bi engelli bi sağlıklı nasıl yapıcam çözemedim...

Ayrıca 2006 da askerlikten muaf olurken aldığım raporda savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir varsa ehliyetinin iptaline karar verilmiştir diyor ama ondan sonra sabah 7 akşam 7 arası yani gündüz kullanmak üzere ehliyet alabileceğimi duydum kurslar kolay gel hallederiz diyor yeni kanun çıkmış bu doğrumudur kısacası bilen biri bana yardım ederse memnun olurum saygılar...

İlgili yönetmelik madde 5:

(6) Gece körlüğü olanlar gün doğumundan bir saat önce, gün batımından bir saat sonra araç kullanabilirler.
(7) Renk körlüğü olanlar, herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilir.

Ama araç alımında herhangi bir vergi avantajından yararlanamazsın.

yılda bir kez raporu yenilemem gerekiyormuş bu şekilde alırsam? ama alıcaz artık çok teşekkur ederim oturan boğa saygılar..

Üst Alt