Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gaz pedalını sola aldırtsam, Otomatik Vites ibareli ehliyetimle kullanmam..?

Başak81

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bülent abi bi an öce alın siz arabayı da kafalardaki soru işaretleri bi kalksın :) Ne zor işmiş bunlar ya eski uygulamayı bilmiyodum forumda ne var yok okudum bi de baktım ki yenisi çıkmış,onları da okudum ama kafam karıştı.Ayrı bi başlık açıp aynı şeyleri sormıyım diye de epey mücadele ettim ama olmadı:( cevaplarınızı bekliyorum...
Benim sağ ayak polio sekeli, h sınıfı ehliyetim var, ehliyeti alırkenki raporumda otomatik vitesli soldan tadilatlı mı tertibatlı mı ne (elimde olmadığı için tam hatırlamıyorum) yazıyordu ancak ehliyetimde sadece otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyo, özel tertibat, vs gibi hiçbişi yok. Bunlara dayanarak gittim 2. el otomatik vitesli bi araç aldım daha rahat kullanabilmem açısından gaz pedalini sola aldırmak istedim rapor için hastaneye gittim hem otomatik vites hem özel tertibat olmaz dediler, benim derdim vergi indirimi,ötv vs. değil zaten 2. el arabam sadece sol ayağımla gaza daha kolay bastığım için bunu istiyorum dedim ama olmaz baştan yanlış vermişler ehliyeti dediler ya ben anlatamadım ya da anlamadılar. Şimdi engelli plaka zorunluluğu da kalktığına göre ben otom. vitesli bu aracı, hatta ehliyetime göre otomatik olan her aracı kullanabilirim değil mi? Yani ruhsata engelli aracı özel tertibat diye işletmeden sol tarafa bi gaz pedali koydursam trafikte sorun çıkar mı sonuçta ehliyetimde sadece otomatik vites yazıyo??

Ehliyetinde "özel donanım" ibaresi bulunmasa bile raporundaki ibareye karşılık trafikteki dosyana o ibare eklenmiştir. Emniyete giderek ya da yolda bir trafik memurundan rica ederek sürücü dosyanı inceletirsen, bence "özel donanım" ibaresini teyit ettirebilirsin.

Bunu yaparsan, otomatik ya da manuel olmasına bakılmaksızın, üzerinde özel donanım bulunan her aracı kullanabilirsin.

Kaldı ki, özel donanıma sahip araçların %99'u zaten otomatik viteslidir!

Yaa anlayamadım :( Ben bu aracı üzerime alırken -daha almadım- engelli aracı olarak kayıtlara geçecekse ki dediklerinizden öyle anladım sola gaz pedali koydurmam için tekrar rapora gerek yok mu şimdi? varsa hastaneye sadece özel tertibatlı rapor için yeniden mi başvurmam gerek?

evet dediğin şekilde oluyor gazı sola aldır ama trafiğe gazın solda olduğuna dair projeyle işlet. sayın oturan boğa burada şunu yanlış anlamış sanırım arkadaş diyorki ben özel tertibatı taktırmıycam onun yerine gazı sola aldıracağım böyle kullanırsam ve bu şekli ile trafiğe kayıt ettirirsem araçta raporda yazan özel tertibat olmazda gazı sola aldırırsam raporumdaki "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresine aykırı hareket etmiş olur muyum?" diyor. benim gaz solda öylede işlendi zaten o oranıza buranıza batan tertibatları kullanmaktansa sol ayakla araç kullanmayı öğrenirim daha iyi ama sana bir tavsiye sol ayakla saanırım hem gaz hem fren kullanıcaksın önceden araç kullanmayı biliyorsan eğer sol ayağın debriyaja alıştığı için sol ayakla fren yapmaya kalktığında sol ayağın refleks olarak dibe kadar dayar fren pedalını buda yüksek hızlarda kaza demektir önce sol ayakla fren dozaşını öğret ayağına en önemli nokta bu.

Eğer ehliyet alırken verdiğin raporun bir nüshası sende varsa, o rapora karşılık arabana özel donanım (yani sola pedal çekme) işlemini yaptırabilirsin. Ama elinde böyle bir rapor yoksa, "sağ bacağını kullanmaya gerek bırakmayacak özel donanımlı araç kullanır" ibareli bir rapor almalısın...

o raporun bi nüshası yok maalesef dediğiniz şekilde yazdırmayı deniycem Bülent abi çok teşekkür ediyorum. code size de teşekkürler tavsiyeleriniz için, bi yıldır falan otomatik vites kullanıyorum yani frene debriyaj kadar sert basmadığım için sorun olmaz inşallah.

"Gaz pedalı sola uyarlı otomatik vites araç kullanması uygundur" ibareli rapor verecekler sana. İşini bilmeyen kişilerin eline düştüğümüzde hamsiyi kavak ağacına çıkarıyorlar resmen. Başhekimkle görüşün engelliler derneğine üye olduğunuzu dernek yetkilisinin bu şekilde rapor alacağımızı söyledi falan deyip bir ayar çekin yoksa çok fazla git gel yaparsın.

bende sağ bacaktan engelliym sağ bacağımı hiç kullanamıyorum.ehliyet alırken doktor rapora otomatik vitesli araçları kullanabilir ibaresi yazmıs valla dedim süper :cool: zaten doktoru görünce anlamıstım hiçbir bilgisi yok ;)

direksiyon dersinde otomatik vitesli hyundai bir kaptırmısım sınavdan 100 aldım.

ehliyetimi aldım sol bacağımla tüm otomatik vitesli araçları kullanabiliyorum tertibata gerek yok:cool:

diyelim ki tekrar raporla,projeyle,tescille uğraşmak istemedim aracımın gaz pedalini sanayiide sola aldırtıp bu şekilde trafiğe çıksam? ya da hiç dokunmadan sol ayakla hem gaz hem fren kullansam suç teşkil eder mi? yani görünürde bi suç yok aracım otomatik vitesli ehliyetimde de sadece öyle yazıyo ya?

Bende sağ ayaktan engelliyim... Ve arabam=ayakkabılarım
Yıllar önce bana elden tertibatlı araç kullanır ibaresiyle rapor verdiler ve elden tertibatlı aracımı aldım... İstanbul'da E-5 te yol alırken bir türlü araca kendimi tam hakim hissedemediğim ve adapte olamadığım elden tertibat yüzünden bir kaza atlattım ve tertibatında değişiklik yapılamaz şerhini bile bile "Allah bu yasayı böyle aptalca çıkaranların ve uygulayanların belasını versin" bedduasıyla birlikte tertibatımı söktürdüm... Hemde kazayı atlattığım gün söktürdüm... O gün bugündür (yaklaşık 5 yıldır) aracımı tertibatsız sıradan bir otomatik vites olarak sol ayağımla kullanıyorum... hatta 2. el sıradan otomatik vitesli başka araçlar aldım ve tertibatsız olarak kullanıp sattım... Güvenli ve başarılı sürüş konusunda da gayet iddialıyım ve kendime güveniyorum... Allah'a çok şükür yaklaşık 200 bin km ye yakın kazasız belasız hasarsız yol yaptım ve bu yolun ciddi bir kısmı Ankara ve İstanbul'un yoğun trafiğinin olduğu yollarda geçti...

Kimse bana rapor verirken nasıl bir aracı ne şekilde daha rahat yada daha güvenli sürebilirsin diye sormadı... Rapor alırken, yada resmi herhangi bir H sınıfı ehliyet sahibi vatandaşa uygulanan prosedüre taabi tutulurken en çok karşılaştığım şey engellilerin yararlandığı ayrıcalıkların gündeme getirilmesi oldu... Vergi indiriminden yararlanmadan kendi imkanlarımla aldığım aracı adıma tescil ettirip H sınıfı ehliyetimle kullanabilmek için Kayseri Devlet Hastanesi'ne rapor almak istediğimde ve ben aracımı elden tertibatlı değil sol ayağımla daha rahat kullanıyorum dediğimde Mehmet Sümer'in ettiği laf hala kulağımda "Çok uğraşma elindeki ehliyettende olursun" ... Evet bu benim yaşam özgürlüğüme yapılmış doğrudan bir tehditti ve benim bunu unutmamın imkanı yok... Peki şimdi ne mi yapıyorum? Benim yaşam özgürlüğümü kısıtlayan ve düşüncesiz Abdurrahman Çelebilerin koydukları kuralları hiçe sayıp başkalarının haklarına tecavüz etmeden kendi kurallarımla yaşıyorum. Ben bu ülkede sağ bacağı engelli ve tertibatsız bir otomatik vites aracı sol ayağıyla kullanan biri olarak yaşlanmak ve ölmek istiyorum. Ne pahasına olursa olsun :)

ehliyetinde otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi varsa sorun çıkacağını zannetmiyorum.
sonuçta ehliyeti bakkaldan almadık sınavlara çalıstık ,basarı sağladık,direksiyon dersinide hakkıyla kazandık ve aldık.

eğer sol bacakla sürmekte zorlanıyorsan sana önerim gaz ve firen aparatı taktırma.gazı ve fireni sola doğru uzattır.

merhaba..ben ehliyetimi 1997 yılında aldım.sağ bacagım polio sekeli.rapora ve ehliyetimde su ibare var."otamatik vites elle k."ilk aracımı 2001 yılında 2 el bir araba alarak gerceklestırdım.otamatik vites bu aracın ruhsat ıslemlerı yapılırken proje cızılecek dedıler.ok yapın dedık bu ıslerı yapan arkadaş aynen sunu dedı senın sağ bacagın rahatsız gaz pedalını sola alacagız dedı.ben bu soylemı ne hastanede rapo alırken nede ehlıyet verılırken duymadım.onlar fızıksel durumuma uygun aparatı kendılerı belırledıler ve aracım bu sekılde tescil oldu.daha sonra bu aracı engelli baska bir arkadasa sattım.onun sol bacagı rahatsızdı.aparatı sokturdum ve kendıme aldım.daha sonra 2005 yılında sıfır bır arac aldım.oradada yıne aynı ıslem uygulandı ve eskı aracımdan cıkan aparat kullanıldı.ama ılave proje parası alındı tabi:) halen bu aracı kullanmaktayım.kdv konusu netlestıgınde ınsallah yenı bır araba almayı dusunuyorum bakalım onda nasıl olacak..

basak81 ablacım senın yapman gereken su o aldıgın raporun nushası yoksa sunu yapabılırsın raporu aldıgın tarıhı bılıyorsan su tarıhlerde rapor almıstım deyıp hastaneden bır kopyasını aslı gıbıdır alabılırsın zaten butun raporlar hastanelerın arsıvlerınde vardır

Öncelikle raporuna nasıl bir ibare konulduğunu netleştir , gerekiyorsa tekrar rapor çıkart derim.
"Gaz pedali sola alınmış otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi ile ötv muafiyetinden yararlanabilirsin. Bu ibare özel donanım anlamına gelir.
Ehliyetim H sınıfı ve hiç bir ibare yok. Raporumda otomatik vites+ özel donanım yazıyor. Sola alınmış gaz pedali ile gaz ve freni sol ayakla kullanıyorum. Trafikte bir sıkıntı yaşamadım. (Acemilik dönemim hariç:))

Hmmm değişik yorumlar gelmiş arkadaşlar hepinize teşekkürler . Bayların verdiği cesaretle ben de sol ayakla otomatik vitesle işi götürürüm inşallah zaten en az sağlam bi sürücü kadar dikkatli sürdüğümüzden kuşkum yok ama ben baaayan arkadaşlarım gibi işi kanunlara uygun yapmak istiyorum aslında:) h sınıfı ehliyet alırken raporumu 2009 da bi özel hastaneden almıştım devlet hastanesi şart değil diye biliyorum yani uzman dr. vs onayı vardı ve kurs da emniyet de bi sorun teşkil etmedi yanlış bilmiyorum dımı yani ehliyetimden de olmıyım da araç alcam diye :) araç almak için yeni ve tam teşekkülü devlet hastenesi raporu şart bunu anladım epey uğraşcam yani : /

basakcım onlarda doktorlar ama devlet ılla resmı kurumlardan ıstıyor yanı ozelden alınırsa rusvet alınmıs gıbı degerlendırebılıyorlar mesala bızler her raporumuzu ozelden alabılırız dımı alamıyoruz ıste ne olur sankı herkese verseler raporunu anlamıs degılım zaten ıyıkı zamanında almısız raporumuzu artık bayanlar olarak bızler soforlukde erkeklerı gecıcez bıraz cesaret olsa yeter

kendi kurallarımla yaşıyorum. Ben bu ülkede sağ bacağı engelli ve tertibatsız bir otomatik vites aracı sol ayağıyla kullanan biri olarak yaşlanmak ve ölmek istiyorum. Ne pahasına olursa olsun :)

Doğru yoldasın kendi doğrundan şaşma.:)
Sağ konsol lu araçlar türkiyede yasakmı ki bu mallar sağ-sol ayrımı yapıyor?
Dünyadaki bütün araçları sol konsollu sanıyor heralde değerli tıp bilim cahilleri.
Bu manyaklardan heer meslekde var türkiyede.
Yasssak!!! devletten çok (birey)devlett sanan manyaklarıdr. Bunlar... ve türrevleri!

@fulya35 en sağ şeritten sürdüğünüz sürece sorun yaratmazsınız trafik için sağdan tamam, mecbur kalmadıkçada sol şerit kullanmayınız.

cade sen merak etme ben yıllardan berı arac suruyorum her erkekle bas ederım doguda babamın sayesınde cok arazılerde 4x4 arazı jıplerınden cok surdum bana trafıkte nasıl arac surucegıme anlatma

fulya, ulaştığın en yüksek sürati ne, hiç 180 gördün mü en fazla "güneşi görmüşündür" o da mahusun muydu neydi bi akp milleyvekili vardı onun filmi.

yok code 80 gordum sen gordunmu bız bayanlar cesaret edıp 100 bıle dıyemedık sen gordunmu 180 nı

code sen top sepedı derken bıraz uslumlu yazabılırmısın bıraz sevıyelı yazalım lutfen ınsanlar dusuncelerını yazarken aslında karakterlerıne yazıyor ben suyum dıye sende onlardan olma

sanırım orada bir virgül olmalı idi özür dilerim, top speed derken ulaşılan en yüksek süratı kast etmiştim evet ben güneşide gördüm 180 de gördüm fazla bir farkı yok 180-80:100 yani aramızda demek istiyorum dört işeme yeni başladım. arabayı yıllardır kullanıyorum...

ben 18 yıldır suruyorum erkek olsaydım heralde tır dahı surerdım ben kurallara rıayet eden bırıyım enfazla 120 yapmıstım gıdecegım yere 10 dakıka gec gıderım okadar yasamayı eglenmeyı sevıyorum yalan dunyaya gelmıssek bıraz yasayalım dımı

evet fulya banada "al yazmalım fiminin" dizi olanı için traktör şöförü teklifi geldi ama kabul etmedim teklifleri değerlendirecğim, kuzey güneyde oynamayı düşünüyorum ramiz dayı olarak herkese hayırlı seneler.

daha 2012 ye gırmedık umarım ıyı oyuncu olursunuz

Üst Alt