Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gaz-fren elle kumandalı özel donanım hakkında tecrübesi olan var mı?

centirmen

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
İlk defa araç alacağım ve ortapedik engelliyim özel tertibatlı gaz ve fren elden olacak şekilde aracı kullanabilcek malum.

Gaz ve fren tertibatını elle kullanan arkadaşlar nasıl bir sistem kullanıyorsunuz, memnun musunuz, rahatmı, zorlukları var mı varsa neler bu konudaki bilgilerinizi yazar ve bizlerle paylaşırsanız sevinirim. Hatta resimleri varsa koyarsanız çok makbule geçer.

Konu daha önce açılmıs ve yazmış olabilrsiniz özür dilerim forma o kadar baktım aradım bulamadım belkide gözden kaçırmış olabilirim.

sinyal kolunun altında cekince gaz ittirince fren.. otm viteste 10 yıldır kullanıyorum memnunum..
su alttakinin aynısı..
5oypmq.jpg

Bende aynı sistem bir aparat kullanıyorum. Arabam otomatik vites. Aparatımdan çok memnunum, kullanışlı. Kısa sürede alışırsın eminim hiç kafana takma ;) Hiçbir dezavantajı yok. Tabi sizin engel durumunuzu bilemem, söylediklerim bana göre tabiki ...

teşekküler verdiginiz bilgiler için. Engel durumum ayaklarımın ikisindede sol dizden ampute sagda ayak bileğinden düşüklük var.

kardeşimbende otamatik kullanıyom benimki basit sağ elimle kullanıyom fites benim vito olduğundan konsolda normal minübüs fiyeslerinin olduğu yerde sağlam kişi fitese takar gibi ulaşımı çok rahat düzen aynı ileri fren geri çekince gaz hatta alacağın arabada hız sabitleyici olmasını senin yükünü en aza indirir ben uzun yolda alıyorum otamatiğe elimin biri boşa bile çıkyor ankarada bi abimiz var tecrübeli sen anlat derdini o sana en uygununu bulur sana yeminle ben aracı başkasına aldırdım ben gitmedim bile bana sordu sağmı solmu diye allah razı olsun arkalayı bana tertibat yapmış çok memnunum

Allah razı olsun abimizden nasıl ulasırız o abimize ? birde araba bana yurtdısından gelcek onun için orda yapılacak oldugundna en uygunu ansıl olur diye deneme sansım da yok :(

hangi elini aktif kullanıyosan o tarafa yaptır ayrıca aracın otamatikse işlev aynı ileri fren geri gaz hepsi bu ayrıca ulaşabileceğin en yakın yer olması senin için en rahat olacaktır

Tabiki ulaşabilcem en yakın yer en uygunu olur da yaptıklarını görme bakma nettende olsa biraz bilgi saibi olmak hiç bilmemekten yaptırmaktan daha iyidir demi kardeşim. O abimizin varmi bir sitesi felan yaptıklarına bakabilcemiz bi yer yokmu ?

aparat2.jpg
aparat3u.jpg

aparatl.gif
aparata.jpg

İnternetten biraz araştırınca birkaç resim,
ayrıca bu tertibatlarla ilgili birde site buldum... ENGELLİ APARATLARI göz atabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim kardeşim onları bende buldum ben kullanan kişilerin tavsiye edecekleri tertibati sormustum. yinede çok saol

Ben bu şekilde 2.5 sene kullandım ve şimdi yeni aldığım arabaya bu tertibatı taktırıyorum.

ileri iktirdiğimde fren, tutma yerini sağ yan aşağı doğru kıvırdığımda ise gaz veriyorum..
izmirde zeki usta tarafından yapıldı..

http://img263.imageshack.us/img263/913/grnt419.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/8868/grnt420.jpg
http://img339.imageshack.us/img339/8909/grnt421.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/3069/grnt422.jpg
http://img189.imageshack.us/img189/9052/grnt423.jpg

Master;

Teşekkürler verdiginiz bilgiler emek için.

Bende master ın kullandıgı sistemden kullanıyorum, çokda memnunum şu ana kadar.
Diğerlerini bi kaç arkadaşın arabasında denedim bana biraz kullanışsınız geliyor, belki kendi sistemime alıştıgım içindir :)

Mami Junior;

Teşekkürler paylaşımınız için...

ben de kullanıyorum benım aracım menuel sadece fren sıstemını elle yaptım .sag ayagım da polısekelı ıoldugucın.tertı batı bız ken dımız yaptık daha ucuza maloldu (hem fren hem de gaz da yapılabılıyor ıkısı bır arada)ıster senız sıze de yardımcı olabılırım. bana ulasabılmenız için adreslerımı ve tlf vereyım iskenderkeklik@otmail.com.tlf 0542 6535345
iş 0342 337 29 10 saygılarımla

Manuele araca aparat takılması çok saçma geliyor.
Kullanımıda zor oldugunu duymuştum.

sayın centirmen bende senin gibi gaz fren elle kumanda sağlayan parat yaptırdım.. bulmak için çok uğraştım.. ve sonun da antalyada bulunan Mekanik Torna Kaynak Engelli Araç İmalatı - Blogcu buldum. aparatımı takdırdım.. ve çok memnunum. üstelik takılan aparat görüntü kirliliğine sebep olmuyor. ben manisa da oturuyorum. aparat için antalyaya gittim ama değdi. kullanması çok basit. ayrıca kendi makine mühendisleri var.. aparatı takıp projeyi çizip tse den geçirip ve vergi dairesine beyannameyi verip işlerini hallediyorlar...

yazıyı yalnış yere yazmışım kusura bakmayız lütfen...

gaziengin; Sevgili Engin kardeşim verdin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bakalım en uygun aparatı arayıp bulacak. Sizden rica etsem aparatınızın resimlerini koya bılırmısınız?

İstanbul'a gelirsen ve bana haber verirsen eger benim aracımı kullanabilirsin deneme maksatlı. Kafandaki pek çok soruya cevap bulabilirsin

iyi akşamlar arkadaşlar özel tertibatlı gaz ve fren elden olacak şekilde izmirde nerde yaptırabilirim bildiğiniz iyi bir usta varsa bilgilerini paylaşırsanız sevinirim.

Üst Alt