Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi kilo kaybı yapar mı?

Keşke yapsa ;)

Hareketsizlikten dolayı kilo alma durumu var.. Bu da başta şeker (diyabet) olmak üzere pek çok sorunu beraberinde getiriyor.. O yüzden üç beyaz zehiri (un/ekmek - tuz - şeker(sadece çayda) kesmiş durumdayım.

ya ama annem ve dayım bu hastalıktan kaybettım ıkısıde yakalanıs yasları aynı kılo kaybetmeye basladılar anıden 35 kılo oldu koca kadın dayımda aynı budamı ırsıya

her seyin suclusu fa degildir
belki baska sey oldular ikiside fa li miydi

arkadaşlar fa nedemek anlamadımki.ama ne olursa olsun o üç beyazdan uzak durmamız gerekiyor.

f a = friedreich ataksisi
s c a = spino cerebrellar ataksisi

Bana göre fa veya scalı olmak kilo kaybı yapar,çünkü;
eğer hasta olan birey,azda olsa hareket ediyorsa,kişinin aldığı besinler vücut tarafından,normal bireylere göre daha çabuk yakılır.atıyorum bizim gibi hastalar 5 Calorilik besini,hareketin kısıtlı olmasından dolayı beş hareketle zorlanarak yakıyorsa,normmal kişi 10 hareketle yakar bence.
Aynı durumu ben fada olan kalp sorunu için düşünmüştüm falı olan bir kişi normal bir kişiye göre zorlanarak hareket ettiği için kalbindede sorun çıkıyor diye düşünmüştüm ama kardiyolog demiştiki kalbin düzenli çalışmamasından hareketler düzensiz olur

eğer hasta olan birey,azda olsa hareket ediyorsa,kişinin aldığı besinler vücut tarafından,normal bireylere göre daha çabuk yakılır.
Tamam bunun bir kısmı doğru olabilir de.. Normal bireylerle aynı hareketleri yapmıyoruz ki biz..:confused:

Örneğin, erkekler; yol yürümüyor, top oynamıyor (spor yapmıyor), ağır işlerde çalışmıyor vb.. Bayanlar, ev işi yapmıyor, alışverişe çıkmıyor, çocuk büyütmüyor falan.. Tabii bunun istisnaları da var.. Ama zayıflıkla FA arasında bir bağlantı kurulamaz, bence.. :rolleyes:

fadan önce ideal kilom 75 78 arasıydı fadan sonra 90 dan aşağıya indiğini görmedim bence tamamen hareketsizliğe bağlı benim durumum

İşte o çok tehlikeli:eek:

FA'nın zayıflıkla şişmanlıkla direkt bağlantısı yok ama şekerle (diyabet) ilişkisi var gibi.. Hareketsizlik yüzünden besinleri yakamayınca karaciğere yükleniyor bütün görev ve kısa zamanda iflas ediyor.:(

Zayıflık sorunu da böyle açıklanabilir sanırım. Çünkü diyabet hastalarının hepsi şişman değil.. Tam tersine zayıflar da çok.. Rahmetli anneannem şekerden öldüğünde 45 kiloydu.:(

Ya annem ve dayımda falıydı hanı aıleden gelme ırı kıyım ...hastalanınca ıkısınıde 35 yasında vefat etmesı ve aynı kılo kaybı bu soruyu sordurdu bana acaba hem hareket kısıtlıgımız var hemde kılo nasıl kaybederız dıye saolun bıde herkezde varmı ben yazı yazamöıyom artık hala desteksız rahat yuruyom bazen ıcmıs gıbı olsamsda alkolık sanıyolar dır hahaaaaaaaaaa .. Ben adımı yazamaz oldıum sızdede varmı napmam lazım elımı kulanabılıyom rahatca ama yazamıyom

Sanırım dediğim gibi.. Onlar aynı zamanda şeker (diyabet) olmuşlardır..

O dediklerinin her biri hepimizde var aşağı yukarı.. Kimimizde çok, kimimizde az..

Rehabilitasyon merkezinde yazı yazma alıştırması vermişlerdi bana.. İlkokul 1. sınıflar gibi her gün 1 defter sayfası yazı ve şekil alıştırması yapardım.. Şimdi tespih, el lastiği, el yayı ve stres topuyla egzersizler yapıyorum.. ;) O kadar önemli değil yaa yazmak, çizmek.. Sağolasın klavye + mouse işimizi haydi haydi (hatta eskisinden daha güzel) görüyor.. Bizim yerimize bilgisayar yazıyor. Bayanların yemek yapma, bulaşık yıkama gibi sorunları var. Bi onları yapamıyor işte PC.:p

BEN 65KG
HASTANEDEN TEstden gectim ilerde diabet olma ihtimalim varmis
cok saglik besleniyom ne tuzlu ne yagli dikkat ediyom
ama falilar 30% diabet oluyo

Saol be baben guldurdun haklısın pc yazsın bananeeeeeeeeee:))))))))))))))))))))))))

Oyle bı sorumlukı hemde bızım burda olmamızdanda sorumlu

Üst Alt