Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Friedreich Ataksisi (FA) için Idebenone kullanan var mı?
Bende kullanıyorum bir yıldır aralıksız...Fayda diye birşey göremedim.Ama kullanmazsam nasıl olur hiç bilmiyorum.Aradaki farkı bilmek için kullanmamam lazım bi süre heralde.Amaa doktor kesinlikle kullnanılması gerekiyor diyor...
ben de bir yılı aşkın süredir kullanıyorum. Belirgin bi fayda ben de göremedim, lakostenin dediği gibi olsa bile bence kullanmakta yarar var. Şimdilik elimizdekinin en iyisi buysa kullanacaz kardeşimle.
CoQ10dan sonra 5yıldır kullanıyorum. İlaç değildir bir tür destekleyicidir. Son 7 aydır 1350mg/gün oranıyla kullanıyorum daha önce bu dozda kullanmamıştım. Yan etkilerinde ciddi bir düzelme var, özellikle fizyoterapi eşliğinde ve gereken dozda kullanmak çok etkili...H.Ü.Tıp tarafından yürütülen bu çalışmada 1 yıl boyunca bu dozu kullanacağım. Daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu...
Destekleyicini klinik çalışmaları için; www.idebenone.org
Literatür için; http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed
İlaç formu çalışmaları için; www.santhera.com
Selam ben Antalya dan yazıyorum FA hastasıyım hiç bir ilaç kullanmıyorum vitamin ve sporcu performans yükseltici ilaçlardan başka genelde yurt dışından getirtiyorum geçenlerde bir sitede okudum Idebenone diye bir ilaç kullanılıyomuş ve iyi geldini yazmışlar ben bu ilaçın varsa sizde kabı nasıl nedir çünkü getirtdiğim yerlerde isim farklı olduğu için omu değilmi anlayamıyorum veya fazla olan bir arkadaş varsa parasını ödeye bilirim cevaplarınızı bekliyorum tşk.
arkadaşlar türkiyede idebenoneyi ilk kullananlardanım.9 ay kullandım en ufak faydası olmadı.birde hen eczacılar birliğine 60 euro hemde devlet 110tl kesti.ben 55 tl ye çuhaçiçeği yağı hapı kullandım onun verdiği faydanın 1/10 yani 10 da birini vermedi.onu kullanmanızı tavsiye ederim.fakat maksimum doz alıpta vücudu doygun hale getirmeyin.vücüt doyarsa etkisi olmaz.