Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ford Kuga 1.6 L EcoBoost 182 PS hakkındaki düşünceleriniz.

hasan_06

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar SUV araç almayı düşünüyorum. Bir kaç modele baktım. Ama bunların için Ford Kuga hoşuma gitti.
Bu aracı kullanan varmı? Düşünceleriniz nedir.

tiguan, qashqai, asx, sportage, ix35 vs... arasında gerçekten SUV olan veya ona en yakın olanı KUGA'dır. Yakıtı su gibi içer. Bütçen uygunsa yakıt sorun değilse en iyi tercih olur..

Benzinine paran yeterse al. Yoksa uzak dur. Su gibi yakar.

Bi ara bakıyordum sürekli arıza çıkaran bir model olduğu kanısına vardım (otomobil forumlarında ki yorumlardan) pek incelemedim.

hocam bizde ix35 var manuel vites aracımızdan memnunuz bı sıkıntı olmadı allah a şükür ama aracımızı satıyoruz ev almayı düşündüğümüz için eğer düşünürseniz araç hakkında bilgi verebilirim. sağlıcakla kalın...

Arkadaşlar bilip bilmeden işkembeden sallamayın.
benzin olarak bütün suv kategorilerden en iyisi yeni kasa kuga ile ix35dir.
ben kugayı bu mayıs ayında aldım temmuzda geldi. eski megane 1.6 manuel vitesli ortalama 9-11 gibi benzin yakarken kuga 8-10 arası yakıyor. otomatik ve benzinli modelde. bunun üstüne kuga lpg taktırmaya müsait ama ben kıyamadım arabaya lpg taktırmaya. bu arada hasan kardeşim dediğin modelin aynısını aldım eksta olarak sony navigasyon paketi aldım. şubat ayında bu kuga 71.000tl civarındaydı paketiyle birlikte 73.000tl civarındaydı. ben mayıs ayında aldım ozamana kadar çok talep olduğundan dolayı fiyat yükselttiler ben 75.000tl ye aldım. şuan kuga paketsiz fiyatı 80.000 civarı fakat bu fiyat döviz fiyatları fırladığından dolayı oldu. şuan türkiyede pek kimsede kuga yok ama inanılmaz çok talep var hangi bayiye gidersen git pahalı olan selective modelini görürsün. bu arada senin bahsettiğin model hangisi trendmi titanyum mu? benim aracım titanyum. ben aldığımda selective modelinde 1.6 motor yoktu. şimdi selective 1.6 olarak var. tercih senin. selective de herşey var. ix35de herşeyi alsan kugadan çok pahalı oluıyor bilgin olsun. bu arada kuga almanyadan geldi bana.

Alijchan Almanyadan ne kadar fiyata mal oldu sana. Full modeli mi? Türkiyedeki model ile Almanyadaki model arasında özellik yapı vs. bakımından fark var mı? Yakıta gelince ortalama 8 litre çok gibi gözükebilir ama şu an kilometrede 0,41 e geliyor. O büyüklükteki ve ağırlıktaki araba için bence normal. (2004 Honda civic 1.6 lpg de 0,26 yaktığına göre). Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.
Eğer alırsam selective modelini alacağım.

Hasan türkiyedeki hatta avrupadaki kugaların hepsi alman üretimi. yani almanyadan geliyor araçlar. herhangi bir bayiye sipariş versenden eğer türkiyede stoğu yoksa almanyadan gelecek. Almanya diyorum nekadar alman disipliniyle üretilmiş olduğundan dolayı ix35 den daha iyidir. üstelik servise az uğrarsın. ben almanyadan almadım türkiyeden otokoçdan aldım. titanyum modeline ilave sony navigasyon paketi aldım. panoramik cam tavan almadım bana gereksiz çünkü. sana tavsiyem euronun düşmesini bekle şuan alırsan zararlı alırsın. çünkü ben mayıs ayında 73.000tl civarında aldım şimdi 80.000-85.000tl civarında. kesinlikle selective 1.6 olanı al benim aldığım zaman selective 1.6 yoktu 2.0 vardı. selectivede çok özellik var ama gerçekten dolu dolu kullanmak istiyorsan selective al. yok kenarda dursun lazım olduğunda kullanırım dersen titanyum al. ve en büyük tavsiyem sony navigasyon paketini al.çünkü içerisinde sony müzik sistemi arka görüş kamerası ve navigasyon dahil.

alijchan;

Kuga'nın fabrika verisi bile şehir içi 10.2 lt. Gerçek kullanımın fabrika verisinden fazla olduğunuda bilmeyen yoktur herhalde. Ee sallayan kim? Kendi üreticisi bile arabamın yaktığı budur diyor, sahip olduğumuz aracı gözü kapalı savunma huyundan vazgeçemedik gitti..

loks senin bu işlerden anlamadığın bariz çok belli ben bütün suvları araştırdım fiyat performanslarına baktım yakıt tüketimine baktım bütün araçları test ettim içlerinden en iyisi kuga çıktı. kuga ama yeni kasa olanlardan. eski kugalar berbat olduğundan ford kugayı ve motoru baştan yarattılar. benim sahip olduğum araç mercedes A180. elimizde megane vardı onu satıp suv alalım dedik. bu mu gözü kapalı savunduğum. ben şehir içi yada şehirdışı yakıt tüketiminden bahsettim mi? sadece ortalama 8-10 arasında dedim. madem fabrika verisine baktın ozaman baksana fabrika verisinde ortalaması kaç? ben sana söyleyeyim 7.7. ben daha yeni aldığım için ortalama şuan 8.4. üstelik gerçek 4x4 çekişli. 2003 model megane 1.6 ortalama 9-11 arasındayken kuga su gibi yakıyor diyenler araba kullanmasını nerde nezaman gaza basacaklarını bilmediklerinden işkembe gibi sallarlar.

1.6 Ecobost 182 için
Şehir içi 10,2
Şehir dışı 6,3
Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50 km/s ve ortalama 19 km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
Şehir dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7 km’lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120 km/s hıza ulaşacak şekilde yarı zamanlı sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
loks bu verileri diyorsun ama şehir içinde ortalama 19 km/s ile değil daha devirli gidiyoruz. Bunu göz ardı edemeyiz.

Fabrika verilerine sakın aldanmayın, ve bakacaksanız şehir içi tüketimine bakın onada +1 lt ekleyin.
Tecrübeyle sabit.

Fazla yaktığını düşünelim 4X4 bir araç 182 ps ve 1.682 kg ağırlık bence normal.

alijchan;
sen benim yazdıklarımı okumamışsın bile. şuan Türkiye'de satılan 1.6 SUV 'lar (veya benzeri) içinde en iyi KUGA dedim zaten, yukarıdaki yorumumu oku istersen, aksini söylemiyorum zaten.. Diğer SUV'lardan az veya çok yakıyor demedim, çok yakıyor dedim ve dediğimin arkasındayım, aksini idda ediyorsan sen arabadan bir şey anlamıyorsun demektir.

hasan_06;
bende onu diyorum zaten, fabrika verisi bile böyleyken normal kullanıcıda daha çok yakar.

Anlaşamadığımız bir konu var tamam sonuç olarak çok yakıyor.
Ama sen bana diyorsun sen benim ilk yazdığımı sanırım okumadın. Ben zaten SUV araç alacağım ve statüte Kuga'ya karar verdim dedim. Yani kıyas yapmanızı istedim SUV araçlar arasında.

Bizde bahsettiğim gibi ix35 var manuel vıtes olanı fabrıka verılerınde sehır ıcı 8.2 gösteriyor bizde 9 yakıyoruz bence gayet normal yanlız bu kuga hakkında bazı kullanıcıların sıkayetı var orda bahsettığı gıbı 10.2 yakmıyor daha fazla yakar kı gecenlerde okuduğum bı yazıda adamın tekı km de 2 liradan fazla yakıyormus tabı kullanımdan kullanıma göre değişir belkı cok zorluyordur aracı ondan da olabılır ama 4x4 ve 1.6 motor ıcın 10.2 +1 felan sahsen ben düşünemiyorum kararınıza saygım var hakkınızda hayırlısı olsun...

SUV araçlar arasında kıyaslarsak tamam yakıt konusunu geçtik o zaman.. 180 beygir gücüyle 240 nm tork üreten ve o cüssede olan bir araç için yakıt normal zaten.. ilk mesajımda da dediğim gibi SUV'lar arasında en iyi tercihlerden biridir KUGA, hatta bence en iyisi..

Cevabın için teşekkürler Yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilerim. :))

hasan_06;

ben özür dilerim, kıyaslamayı suv yerine tüm araçlar arasında yapmışım. :)

Yeni Kuga ( SUV - Titanium - 1.6L Ecoboost 180PS - 6 İleri Otomatik - 4WD ) bu tipte araç ala bilirmiyiz
arkadaşlar

selam arkadaşlar nissan kaşkai 1.6 dizel otomatik almayı düşünüyorum araç hakkında fazla bilgim yok daha doğrusu arabalardan anlamam bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse iyi olur

@ordulubora;

Alabilirsin ama yakıt biraz fazla yakabilir onu göz önünde bulundur.

@mehmet34;

Araç süper bi araç değil, ama otomatik-dizel kombinasyonu bizlere cazip geliyor.
Şahsen ona vereceğin paralara çok daha güzel arabalar alabilirsin.

Volvo V40, audi A3 sedan, mercedes A180 alırım vs. Hepsinin dizel otomatik modelleri.

Hasan bey öncelikle şunu söyleyim Kuga çok güzel bir araç. Alırsanız hiç pişman olmazsınız. Ancak bir yılda yaptığınız kilometre 10000 den fazlaysa ve yakıt tüketimi sizin için önemli ise sakın bulaşmayın. Ankarada şehir içi dur kalklı bu arac 50 kuruştan az yaksın bende birşey bilmiyorum.
Yılda 7000 km yaparım yakıt beni zorlamaz diyorsanız şiddetle Kugayı tavsiye ederim.

Aksi durumda QQ dizel tercihim olurdu.

kuga ya sakın bulasma derim.burda kriter kullanım tarzın.performans ayagımın altında olsun bastımmı gitsin dersen sıkı dur yol bilgisayarı 12-13 lt altına duşmüyor.en önemli ıkıncı nokta eski nesil kugalarda kronik sorunlar vardı.Halk arasında sorunlu dıye söylentı var.Dolayısıyla ikinci eli zayıf.bence yeni nesil Qashqai tek geçerim.hiç beğenmediğn 1.2 lt lik 115 beygirlik aracı şaşırtıyor insanı.dört kişi bindik test sırasında beni çok sasırttı.yakıtı muazzam düşük.kuga ile arasında 18 bin tl fark var ikiside en bos paketli haliyle.karar senin .....

herkeze slm arkadaşlar 1 ay önce 1.6 select full olanı aldım ve memnunum arabada kendini farklı hissediyorsun bu bir gerçek yakıt tüketimi öyle abartılı değil uzun yolda sakin kullanım 100-120 0.476krş gördüm yakıttan bahseden arkadaşlar bu sizce yeterlimi ayrıca büyük harfle yazıyorum ARAÇ 1.6 BENZİNLİ AKILLI 4 ÇEKER DİR bunun artıları çoktur ben kendim bedensel engelliyim haliyle kış şartlarında sizin kaşkai-i35 gibilerinin zincir vurup çıkamadığı yerlerde bu araç yoldakilere ıslık çalar ve 4 çeker devamlı değil bunu bilin gerektiğinde sistem kendisi geçiyor ve bunu gözleyebiliyorsunuz ekranda ltf arkadaşlar bilip kullandıkları araçlara yorum yapsınlar tiguan mersedes gla i35 kaşkai bmvx1 bunlar 1.6 motor olanlar 4x2 ve kaşkai hariç diğerleri benzinli ve kuga ile aynı motora sahip ecobost motor 4x4 alamak isteyenler altarnetif suziki sross-çahavrelet trax birde yanılmıyorsam mutsobişi asx bunlarda 4 çeker

ben aldım 2013 17000 km 1,6 ecoboost selectiv harika bir araba yalnız benzin canavarı hemen gidip prins marka otogaz sistemi taktırdım su an harika lpg fiyatından dolayı yarı yarıya düştü rahat rahat biniyorum otogaz düşünmuyorsan dizel al tabi arada baya
fiyat farkı var

heyy az yakacaksa gıdın 1.2. 1.4 motor bakın koç gıbı arazı aracı alacaksın cok yakıyor dıyıp sıkayet edeceksın 4x4 bu tabııkı yakacak

Prins lpg sistemiyle yarı yarıya yakıt masrafı var ben taktım cok memnunum herkes yakıttan dolayı satıyor birde bunu deneyın

Benim için ford kuga alternatifı yok

Üst Alt