Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fıtık, hebatit b taşıyıcılığı ve düşük kilo ile askerlik durumum ne olur?

Ahmet27272

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam benim yaş 24 aralıkda askere gideceğim boyum 170 kilom 47 belimde fıtık tanısı çıktı ve hebatit b taşıcı var sizce orda nasıl Bi işlem yaparlar Bi yardımcı olsanız....

Hb'li olduğunuzu belirttiniz mi? Hb'den büyük ihtimal ya erteleme alırsınız. ya da muaf olursunuz.
değerleriniz kaç, biyopsi oldunuz mu?

Remisyon'da hb askerlik için engel değil ,
Klinik tablo kan değerleri vs hepsi bir arada değerlendirilip (muaf yada erteleme) ona göre karar verilir.

Kilo için erteleme geleblir.

Bel fıtığı için beyin cerrahı mr sonucuna göre karar verecektir,

İleri derece karaciğer yetmezlik var ise direkt muaf kararı çıkar...
Ahmet27272

Bu şikayetlerin sivilde değerlendirildi mi?

Yani Askerlik muayenesin de.

Hocam benim yaş 24 evliyim 2 çocuğum var aralık ayında askere gideceğim ama içimde hep kötü kaygılar stres sıkıntı üzüntü var geceleri yatamıyorum geride aileme hep bişeler olacak diye endişe içerisindeyim stresden baya bi kilo kaybettim yattığım zaman kötü kötü rüyalar görüyorum sizc3 bu durumdan ötürü orda nasıl bi yol izlerler bi yardımcı olsanız size zahmet...

Hocam bunda mart ayında heyete gönderildi heyet ise elverişlidir dedi

Tamam.
Birliğine gittiğinde olursa bir şikayetin sevk alıp hastaneye gidersin,orada zaten karaciğer değerlerin bakılır,

Fıtıkla ilgili yine sıkıntın olursa aynı şekil sevk alıp hastaneye gidersin.

Hepatit'lerde karaciğer hasarına bakılıyor, ciddi bir komplikasyon varsa önce hava değişimi sonra elverişsiz kararı veriliyor.
Ahmet27272

Hocam çok tşk ederim bu konuda bide evliyim 2 çocuğum var bu yüzden içimde hep kaygı düşünce stres üzüntü var geceleri yatamıyorum kötü kötü rüyalar görüyorum aileme hep bişey olacak kaygısı sıkıntısı var içimde stresde baya kilo kaybı yaşadım sizce bu durumu gittiğim birlik komutanına söylesem nasıl bi işlem yaparlar....

Bunalar ayrılık anksiyetesi duygu çöküşü.

Şikayetler artarsa elbette söyleyin,hastaneye sevk edeceklerdir.

Peki hocam kilodan dolayı herhengi bi işlem yapmazlarmı çünkü baya sınırlar içerisindeyim kendimi bildim bilelide kilo aynı eksiliği fazla olmuyor....

Hocam benim hb 2018 tarihinden beri devam ediyor yönetmenlikde ise 6 aydan fazla süren hb muaftır diyor

Bel mr ise l3-l4 l4-l5 herni discal tanısı çıktı...

Dr. İse aşırı zayıf olduğun için bel fıtığın baya ağrı yapar demişti...

Peki askerlik muayenesinde neden muaf tutmadılar?

Akut dönemi için gecerli o. Hb kronik bir hastalıktır 6 ay 7 ay geçmez o.

İstersen tekrar sevk iste şubeden,tekrar değerlendirsinler...

Yarın dahileye için randevu aldım tekrardan raporlarımı alıp ne yapmam gerek onu bilmiyorum

Askerlik birliğim ısparta merkez tüm raporlarımı toplayıp birliğe girişde onlara göstersem

Var olan şikayetlerini söyle,
Asker olduğunu da söyle.epikiriz raporların var sa onlarıda yanında götür...

Yaşım 24 evli 2 çocuğum var burda erteleme verirler diye stres içerisindeyim çünkü biran önce bitmesini istiyorum...

Epikriz raporu ne

Erteleme yada muafiyet,
Şuanki sağlık durumuna göre değişir,

Hekimle konuşursun,erteleme verilirse istemiyorum dersin.

Epikiriz,.yani hastaneden tedavi gördüğüne dair rapor, var olan hastalıklar kullandığın ilaclar varsa yatışın vs

OğuzHan112
Çok sağol abi bilgilendirdiğin için yarın dahiliye için rendevu aldım bakalım nolacal durum hayırlısı

Hepatit B(+) negatif olmaz ,.bu virüsle enfekte olanlar ömür boyu bu hastalığı taşır.

Sizin şuan için AST ALT normalse askere yollanırsın,ancak askerde %80 elverişsiz kararı ile muaf tutulursun.

Birliğine gittiğinde bununla ilgili seni hastaneye yollayacaklardır...
Ahmet27272

Yani abi bu durumla ilgili beni askerde %80 muaf etme ihtimallerimi var...

Ahmet27272

Hep-B hastalığınız aktif mi yoksa inaktif(taşıyıcı) mı önemli olan o. Kan değerlerim normal demişsiniz ama HBV-DNA'ya baktılar mı hiç? Eğer bakmamışlar ise baktırın çünkü normal muayenede bakmıyorlar bazı doktorlar. HBV-DNA 2000'den fazla ise virüsler çoğalmaya başlamış demek. Bu durumda ilaca başlamak için biyopsi yaparlar size. HBV-DNA 2000 den küçükse ya da negatifse o zaman taşıyıcı olmuş oluyorsunuz. Taşıyıcı olanlar bildiğim kadarıyla askere alınıyorlar.

Mesela ben aktif hastayım. Askeriyenin yaptığı muayenede hbv-dna 6000 civarı çıkmıştı, biyopsi raporumda vardı zaten ve beni bu durumda muaf ettiler.

Ya hocam kafama takılan bu hb konusunda kan değerlerim normal değerde olduğu için bi kaç arkadaş muaf konusunda herhangi bi işlem yapmazlar diyorlar ama benim hb 2 senedir devam ediyor tsk yönetmenliğinde ise 6 aydan fazla süren hbsag kanıtlandığı takdirde muafdır diyor... Ya kafam öyle karışıkki ne olacağı konusunda sizce bunla ilgili kesin bana askeri birlikde bi işlem yaparlarmı....

Yaparlar dedim ya.
Neden bu kadar stres yaptın?

Çok tşk ederim abi inşallah sağolasın abi bilgilendirdiğin için ya stresim hep sağda solda bi laf söylüyorlar...

Ahmet27272

Askeri personel öyle dediyse vardır bi bildikleri, muhtemelen doğrudur.

Askerlikle ilgili değilde hastalıkla ilgili ben size şunu söylemek istiyorum:
Sizde hbv-dna 1215 çıktığına göre, virüsün çoğalma ihtimali vardır. Hatta hbv-dna negatif çıkmış olsa bile ilerde onun artma ihtimali var. Size en son 2 sene önce hbv-dna testi yapılmış. Sizin her 6 ayda bir hastaneye gidip hbv-dna'nıza baktırmanız gerekiyor. Bu değer artmaya başladığı zaman karaciğerde iltihaplanmalar başlıyor. O yüzden bu değer çok önemli.
Ortalama bi doktor, sadece ALT ve AST değerleri düşük diye sizde bişey yok demez ve mutlaka Hbv-dna'ya bakar.Eğer bakmıyorsa o doktorun kötü olmasındandır. Ben hata yaptım, yıllarca Hbv-dna'ya baktırmadım çünkü ne olduğunu bilmiyordum.Yavşak doktorlar söylememişti bana,ben de salladım hastalığı nasıl olsa sadece taşıyıcıyım diye. Öyle değilmiş, virüs artmış. En sonunda bi doktor baktı değer 450.000 çıktı ve bana hemen biyopsi yaptılar ve ilaca başladılar. ALT ve AST değerlerim normaldi. Önemli olan Hbv-dna.

Size akıl vermek gibi olmasın ama hemen yarın gidin ve hbv-dna'nıza baktırın. Değer yüksekse biyopsi yaparlar ve ilaca başlarlar. Yok değilse 6 ay sonra ya da 3 ay sonra kontrole çağırırlar. Her kontrol için hastaneye gittiğinizde sorun '' hbv-dna'ya bakıyorsunuz değil mi '' diye. İhmal almayın, kötü doktorlar var çünkü.

Yönetmelikle ilgili olarak, ben sizin söylediğiniz ''6 aydan fazla süren hbsag virüsü kanıtlandığı takdirde muaftır'' kısmını kaçırmışım. Eğer böyle yazıyorsa muaf ederler. Doktora gittiğinizde, yönetmeliğin ilgili kısmını çıkarttırıp, doktora sorabilirsiniz. Ben geçen sene sormuştum ve doktor ''büyük ihtimalle seni askere almazlar'' demişti, dediği gibi de oldu.

Bende haftaya birliğime teslim olacam zaten tüm rahatsızlığımla ilgili raporlarımıda çıkardım zaten ilk işim oraya gittiğimde revire gitmek olacak ordanda sivil hastaneye sevk eder durumu söylerler zaten bakalım haktan hayırlısı.....

Hocam Bide sizi askere gitmeden öncemi muaf ettiler yoksa askerdemi...

Ahmet27272

Abicim teslim olduktan sonra hastaneye sevkini istersen işlerin uzar. Askeri şube'de git, sevk esnasında rahatsızlandı işlemi yaparlar sana. hastaneye yollarlar hemen. Bence hemen yarın git askeri şubeye, onlar zaten sana ne yapacağını söyler. Birliğe gittikten sonra da hastaneye sevkini isteyebilirsin ama kafandaki gibi hemen işlerin çabucak hallolmaz, aklında olsun.

Hocam sizdemi askerde muaf oldunuz yoksa gitmeden önccemi

Ya benim düşüncemde o ama erteleme verirler diye korkuyorum

Çünkü yaş 25 bayadır tecilliyim evli 2 çocuk babasıyım bu bana baya bi engel oldu biran önce bitmesini istiyorum

Ahmet27272

Anladım. Bana sevk esnasında rahatsızlandı işlemi yaptılar. Aynı sizin durumunuzdaydım, 4 5 gün sonra birliğe teslim olmam gerekiyordu. Sonra şubede hastalığımı söyledim, önce aile hekimine yolladılar, o da şehir hastanesine gönderdi. kan sonucu, tahlil falan baktım uzayacak işler, (4-5 gün sonra teslim olmam lazım çünkü) , hastaneden bi yazı yazdılar, bende onu şubeye götürdüm, geçici erteleme yaptılar. sonra bende işlemleri hallettim .Teslim olmadan muaf oldum yani.

Hocam 1 yıl erteleme konusunda gerçekten bilgim kısıtlı. Düzelebilecek hastalıklar için 1 sene erteleme veriyorlar galiba. Fazla kilo falan mesela. Ama hepatit b kronik bi hastalık, 1 sene erteleme vermeleri saçma olur çünkü hastalık düzelmiyor

Hocam sizinkisi sadec hebatit b demi muaf oldunuz yoksa başka rahatsızlıkda varmıydı...

Hem geçici erteleme kan günlüğüne verdiler yoksa diğer celbemi aktardılar...

Hocam bende bahsediyorsan 2018 tarihinden beri hebatit b pozitif...

Durumu tarih vererek anlatayım daha açıklayıcı olur:

30 ekimde askere teslim olmam gerekiyordu. 26 ekimde şubeye gittim. Onlar beni aile hekimine gönderdi, aile hekimi de şehir hastanesine yolladı. 29 ekimde şehir hastanesindeydim, kan aldılar ve ultrason istediler. Hbv-dna'nın çıkması 20 günü bulur dediler. Onlar öyle diyince ben de hastanenin askerlik bölümündeki memurlara söyledim, bi yazı yazdılar ve onu şubeye götürdüm. Şubede geçici erteleme yaptı, yaklaşık bi aylık. Hbv-dna çıktıktan sonra askeri heyete girmemi söylediler ve askeri heyetin toplanmasıda 15-20 günü bulur dediler. Sonra ben bi geçici erteleme daha yaptırdım. En sonunda heyet toplandı ve muaf kararı verdiler.

Olay bundan ibaret. Sana naçizane tavsiyem, teslim olmadan bu işleri hallet, seninde teslim olman gerekiyormuş, sana da geçici erteleme verirler. Benimle hemen hemen aynı durumdasın yani. ama işin sonunda 1 yıl erteleme verirler mi ya da direkt muaf mı ederler, orasını bilmiyorum...

Sizin kan değerleriniz nasıldı hocam normal değerlerdemiydi

Çünkü bende hebatit b den hariç boy kilo uyuşmazlığı ve bel fıtığı var...

Üst Alt