Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[fikos41] Metropelde bayram

Miyan_ser

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
[FONT=Arial TUR]Bayramlar. sevgilerin, dostlukların, mutlulukların paylaşıldığı, yardımlaşmanın yoğunlaştığı müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesidir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, dargınların barıştığı, kardeşlik duygularının kuvvetlendiği önemli günlerdir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, Allah’ın kullarına birer ziyafet günleridir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Her bayram geldiğinde Nerdeee o eski bayramlar... diye söze başlanır.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Yeni bayramlar da, eski bayramlar kadar güzel dir.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramın durduk yere bozulacak hali yok ki...[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Süt değil ki kesilsin, yemek değil ki ekşisin değil mi?[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar hiç değişmedi aslında. Değişen biz olduk. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar hep huzuruyla, neşesiyle, şekeriyle, kurbanıyla, mendiliyle, tatlısıyla, kolonya kokusuyla misafir oldu evlerimize.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]İnsanların maddiyat kaygılarından dolayı, bayramlarında manevi değerlerini yitirmesine neden oldu.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bayramlar, bayram anlamından çok, tatil anlayışına dönüşmeye başladı artık. Bu yüzden de eskisi gibi akrabaları göremiyoruz. Ve çoğu dostlukların da koptuğunu görüyorum. Herkes kendi aleminde oldu nedense…[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Teknolojinin de gelişmesiyle ‘’ aslında uzağız ama bir o kadar da yakınız’’ diyerek.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Ziyaretlerin yerini telefon görüşmelerine, tebrik kartları da cep telefonuyla yazılan mesajlara yerini bıraktı artık. Hepsi de kalıplaşmış, birbirinin benzeri cümlelerle. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Geçenler de arkadaşlarıma bayram tebrik kartı yollamak istedim, fakat bulamadım ! [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Artık satılmıyormuş. Bende mektup kağıdı ve bir zarf alıp çıktım.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken bir yandan da samimiyetten, uzun uzun cümleler kurmaktan uzaklaştırdı bizleri.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Bir de şehir merkezlerinde komşulukların az olmasından veya hiç olmayışından, yüz yüze sohbetlere de hasret kaldık. Bayram tatili; tatil kelimesinden de anladığımız gibi bir tatil olmasından dolayıdır ki; her çalınan kapıdan geri dönülür oldu. Buda arkadaşlıkların, dostlukların kopmasına neden oluyor. Ve kapı kapı gezen şeker, para toplayan o çocukları da göremez olduk artık. Sanırımda bundan sonra göremeyeceğiz.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]Hani çocukluğumuz da tattığımız o bayram çorbasının lezzeti vardır yaa…Hatırlarımızdan da silemeyiz o muhteşem lezzeti. Gelecek nesile de hatırlarımızda kalan o bayram çorbası tadında unutulmayacak değerleri bırakalım. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi aşılayarak.[/FONT]

[FONT=Arial TUR]Yazmaya başlarken aklımdan geçmiyordu bunları paylaşmak.Kısa ve öz düşünmüştüm ama yazmaya başlayınca ortaya farklı şeyler çıktı. Sanırım insanın içinde sakladığıyla, düşündüğü değişebiliyor.[/FONT]
[FONT=Arial TUR]İyisiyle, kötüsüyle geride bıraktığımız bu bayram umuyorum ki, yazılanlara inat sevdiklerinizle samimi, huzurlu güzel bir bayram olmuştur. Her gününüz bayram tadında olsun. [/FONT]
[FONT=Arial TUR]Sofranızdan bereket, yüreğinizden sevgi eksik olmasın.[/FONT]

Fikriye

Üst Alt