Arkadaşlar uzun zamandır bir otomobil almayı düşünüyorum ama bir türlü imkanlar yetmiyordu sonunda iyice canıma tak etti ve iyice ciddi ciddi bu işe girişmeye araştırmaya başladım... Açıkçası çoğu marka modeli internette araştırdım diyebilirim fakat çoğu arabanın tasarımı artık çok klasikleşmiş çoğu birbirine benziyor ufak tefek farklar dışında çoğu araba birbirinin kopyası haline gelmiş ve ben bu tarz klasik tasarımları hiç sevmiyorum daha tarz kendine baktıran farklı tasarımlar hoşuma gidiyor... Neyse lafı çok uzatmayayım yaklaşık 2 yıldır hayran olduğum tek otomobil var o da Fiat 500L... Çünkü tasarımı farklı değişik ve ilk gördüğüm günden beri benim çok hoşuma gidiyor fabrika verilerine görede km başına 20 krş falan yaktığını hesapladım o da iyi gibi sanki pek anlamam ama... Birde araçta aksesuar ve donanım açısından neredeyse onlarca farklı seçenek var en ufak detaya kadar istediğin gibi kişiselleştirebiliyorsun özellikle bu modele özel üretilen bir ses sistemi var ki işte o beni çok cezbediyor... Acaba forumda bu modeli kullanan arkadaşlar var mıdır? Eğer varsa lütfen görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim... Birde bugün Fiat Birmot'a gittim zaten 500L'nin tek otomatik seçeneği var kaça olur dedim normalde 73 bin küsür dedi sora bilgisayardan hesaplama falan yaptı sana 50000'e olur falan dedi... Nası hesapladığını sordum kabaca bir hesapla satış fiyatının (yani 73 bin küsür) %69 unu ödüyorsunuz %31 indirim oluyor falan dedi... Sizce verilen fiyat kazık mı ne yapayım biraz daha indirtmeye çalışayım mı? Bu vergi indiriminin hesabı tabiki bu şekilde yapılmıyor ama aşağı yukarı aynı hesaba mı geliyor yoksa adam beni yolmaya mı çalıştı düşüncelerinizi bekliyorum...