Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Felç olan dedem için evde bakım maaşı alabilir miyiz?

Tevfik33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba Allah herkese acil şifalar versin.

Dedem 82 yaşında 1 ay önce beyne beyne 2.defa pithi atması sebebiyle kısmi felç geçirdi. Sol elini ve ayağını azda olsa oynatarak ayağa kalkamiyor ve yuruyemiyor artık. Tuvaletini altından alıyoruz yemeğini elimizle yediriyoruz.
Dedem tansiyon şeker hastası ve kalp damarlarinda genişleme söz konusu. Ben torunuyum aynı evde ikamet ediyoruz ve ben bakıyorum.

Bakıcı maaşı için hastaneden randevu aldım çarşambaya. Bu raporu alabilir miyim ? Bu yaştan sonra bu adamın ayağa kalkması söz konusu değil hastaney sedye ve ambulans hizmetiyle götürecem. Dedem emekli 1800 TL.maas alıyor ve evde 3 kişi yasiyoruz.

2. Sorum heyet hergun saat 12 ye kadar varmis bolumleri tamamlarken bir ay onceki mr vs sonuclardan faydalanirlar.mi tekrardan isterler.mi kisaca ben bu raporu alabilirmiyim. Herkede tesekkur ederim.

Tevfik33
geçmiş olsun
rapor çıkarmaya giderken daha önceden var ise rapor, tahlıl ve bahsettıgınız mr sonuçlarını götürün faydası olacaktır.raporu alırsanız ve 1800 tl emeklı maaşından başka haneye gelir girmiyorsa maaş bağlanabilir.

Elimde beyin mr kalp damar ultrason sonuçları mevcut onları götürecem giderken

Arkadaşlar bugün raporu aldı yuzde86 ağır özürlü raporu. Şimdi ne yapmam gerek nereye başvurmak gerekir birde şuan ben bu raporla ne kadar maaş alacak 60 üzeri 1800 lira diye duydum sağolun

@Tevfik33
ağır engellı evet işaretli rapor almıssın.sen bunla sana en yakın aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvur.bağlanacak olan evde bakım maaşı oldugu için bağlanırsa aylık 1179 tl alırsın

senin %60 üzeri 1800 alıyor dediğin 2022 maaşı idi ve 60 değil 70 olana 1950 tl oldu ama artık 3 ayda değil aylık ödenecek aylık da 650 tl ediyo ve senin 2022 ile işin yok evde bakıma başvur

Çok acil yardım..

Abilerim bakıcı maaşı için evraklar listesini aldım fakat aklıma takılan bir soru var VARSA DEdikleri evrakları ne yapmam gerek boşanma kararı isteniyor bu kiminle alakalıdır.

Tevfik33

evrakları,evraklarda yazan ilgili yerlere onaylatacan mısal.tapu,il yada ilçe tarım müdürlüğü,belediye vs vs.boşanma kararı dedeniz boşanmıssa onunkını istiyorlardır.evde 3 kişiymişsiniz siz dedeniz diğer 3. kim.

Abi toplam 3 kişi dedem ben babaannem beni onlar büyüttü torunlarıyim. Dedrme.bakici oldum sadece aklıma takılan bir kaç soru var bugün çoğu şeyi hallettim sadece mesela diyor araba motor kamyon vs varsa ruhsatı fotokopisi felan. Yok bunlar bunlar için ne yapmam gerekiyor olmayan bı şey için. Bitane ev var sadece tapudan çıkarttım onu bugün. Yani demek istediğim olmayan şeyler için ne yapmam gerek

Tevfik33

sana verilen belgelerde hangi kurumlara gidecegin yazılı sadece o kurumlara gidecen diğer yerlere karışmıyacan.misal il ilçe tarım müdürlüğüde var belgede belgeyle gidersin tar müd.üne ordan kayıtlardan bakarlar varsa miktarı yok ise adına kayıtlı tarla vs yoktur deyip imzalarlar.sadece gitmen onaylatman istenen kurumlara gidecen onların sayısıda 5 ya da 6 tane olması gerekıyor

Abi hepsine gittim onaylattim kağıtlarını da aldım sadece dedemin vasi yok bide dedemin anne babası boşanmanın mahkeme kağıdı yok bide araç gelen VARSA yazmışlar ruhsatını istiyor araç.felan yok vergidede çıkmadı yoktur diye yazdılar zaten

Lütfen acil bakar mısınız.

Abilerim ve ablalarım bugün dedem için bakım maaşı evraklarını teslim ettim. Dedemin 2.167 lira emekli maaşı ve benim 470 lira devletten burs alıyorum başka hiç bir gelirimiz yok. Forumda okudum.emekli ikramiyeleri gelir hesaplamasına dahil ediliyormuş böyle bir saçmalık gerçekten yapılıyor mu? Maaş değil bu ikramiye adı üstünde düzenli aldığın bı şey değil benim kanaatimce bunun için maaş kesmezler. 2.sorum ise şuanda ben başvuru bayramlardan sonra yaptım dahil edilse bile beni şuanda etkiliyor mu? İkramiye alipts bakıcı maaşı kesilen varmı? Yada duyduğunuz birileri sağolun Kalem

Bayramdan sonra yaptıysan dahil edilmez artık
Sadece SGK dan aylık maaş bordrosu istenir
Hanede kaç kişi var

3 kişiyiz şuanda toplam gelir 2167+470 bu ikramiye hesaplanmasını ben şöyle yaptım 2000 12 ay boldum 167 lira çıkıyor Onuda 3 boldum 55 lira dogrumu?

Tevfik33
hesaplaman dogru ve gelir sınırını geçmıyonuz

dedeniz için vasi isteyeceklerini sanmıyom isterlersede sen vasi olursun.boşanan dedenın anne babasıymış onların boşanma belgelerine gerek yok sen belgelerı götür teslim et belgelerde noksanlık olup olmadıgını sor onlar noksanlık görürlerse sana söylerler

Tevfik33
Sadece 167 TL gelire ekleniyor üçe bölme neymiş
Ama bayramdan sonra başvuru yapmışsınız artık Bayram ikramiyeleri gelir olmaz
İçiniz rahat olsun

İnşallah dediğiniz gibi olur o kadar uğraştım yazık günahdir ya Mersin'de yaşıyorum bakalım.heyet ne zaman gelir

Milli gelir hesaplama.

Herkese merhabalar dün dedemin bakım maaşı için evrakları verdim. 2167 TL emekli maaşı 470 TL devletten burs alıyorum bu devletin verdiği (SAKA GİBİ) 2 MİLYARİDA. Ekliyoruz bolunce 166 lira çıkıyor ve aylık 934 liraya geliyor bizim için evde 3 kişiyiz. Suanlik sınırı geçmiyoruz fakat. Ocak ayında maaşlara felan zamlar yapılıyor benim bursumda dahil. Peki bu kişi başına düşen milli gelir artiyormu?

Yeni yılda kişi başına düşen gelir kriteri artıyor tabi
Şu an 947 tl civarında

O zaman benim.icin problem.yok suanlik yılbaşına kadar zam olmazsa tabi

Bizim eve geldiler evde 3kisi yaşıoz ben öğrenci olduğum için kabul etmediler beni ama.ablalar çok iyi ve anlayışliydi. Bana babaannesi dilekçe vererek bakıcı göstermemizi ve ziratten hesap açtırmadı istediler dilekçe verdim hesapta actirdim
Kağıdın kuruma gelmesini bekliyorum.

Nekadar sürede geldi heyet evinize bende basvurdum da nezaman gelir diye merak ediyorum birde ne soruları sordular?

Ben 29 Ağustos günü raporu aldım 20 gün sonra civarı geldiler bı şey sormadilar. Fazla ne ilaçları kullanıyor ev sizin mi gibi sonra hesap actirin dediler okadar

Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Merhaba bugün eve mektup geldi sonuç olumlu mektubu biyere verecezmi?

Arkadaşlar.mersinde ne zaman alıyorsunuz

Daha önce açtığınız bir konu varsa o konunun altına yazın, çünkü ne mektubundan bahsettiğiniz anlaşılmıyor.

Tevfik33

bişi yapmanzıa gerek yok.olumlu oldugu için normal maaş gününde gidip maaşı alacaksınız.genelde her ay'ın 13 ünden itibaren ödeniyor

Lütfen bakar.misiniz

Merhaba ben bakıcı maaşı almakdayim geçen aylarda mektup geldi bugünde masası çektim fakat 904 lira yattı nedeni nedir

Bakıcı maasi

Ben Aralık ayında ilk maasimi aldım onaylanması kısa sürdü fakat ilk ay 900 lira yattı nedeni nedir

Üst Alt