Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Fekal İnkontinans ve diğer hastalıklarla engelli raporu alabilir miyim?

anesteziker

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Özel hastanelerde depo elemanı olarak çalışmaktaydım. Askerliğim sırasında geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı Fekal İnkontinans tanısıyla 6 ay süreyle Ankara GATA'da yattım ve tedavi gördüm fakat sonuç alamayınca beni konseye çıkardılar ve askerlik sürem dolduğu için Fekal İnkontinans tanısıyla taburcu ettiler. Günlük olarak büyük abdest kaçırma ve gaz tutamama sorunları yaşıyorum. 6 ay önce acil olarak kaldırıldığım hastanede safra kesemi aldılar ve açık ameliyat yaptılar. 3 gün önce göğsümde 40 cm'lik bir kesiyle daha önce yapılan safra kesesi ameliyatının dikişleri açıldığı için fıtık ameliyatı daha geçirdim. Sol gözümde de retinada aktif bir yırtığım ve damarlarda kılıflanma söz konusu ve geçmişte bu rahatsızlıktan dolayı gözde şaşılık ameliyatı geçirdim. Geçmişte behçet hastalığı tanısıyla 6 sene takip edildim fakat uzun zamandır hiçbir belirtisini yaşamıyorum. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum. Son ameliyatımı olmak için yaptırdığım tahlillerimde Gilbert sendromu tanısı da konuldu. Engellilik oranı alabilir miyim? Oran tahmini olarak kaç olabilir acaba?

• Fekal İnkontinans
  • Gözde Retinada Aktif yırtık
  • Karın Üst duvarda gelişmiş fıtık onarımı (doktor bundan sonra hiçbir şekilde ağır kaldıramayacağımı çünkü kaburga aldından bir daha fıtık gelişirse ameliyat edilmesinin çok zor olacağını belirtti)
  • Gilbert Sendromu

Şimdiden bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

öncelikle çok geçmiş olsun

Gaz veya sıvı gaita içeren hafif inkontinans veya hafif, aralıklı ve tedavi ile kontrol edilebilir ise yüzde %10 tedavi ile edilmiyorsa yüzde 20 cok ciddi ise yüzde 35 veriliyor...

gilbert sendromu en fazla yuzde 15 oran veriliyor
_ retina yırtığı var ise 6 puan veriyorlar ne kadar görüp görmediğinde eklenecek az görüyorsan oran artar
_sizde fıtığın bir soruna/kısıtlılığa yol açıp açmadığı bilmediğim için % 10 gibi

Geçmiş olsun Allah şifa versin

anal inkontinanstan %40 almıştım 2016 da
üriner inkontinans var mı peki sizde genelde o da yaşanıyor birlikte oda varsa %40 ayrı olarak

halil385

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Üriner inkontinans yok, sinir tahribatı ile beraber intranalsfinkter kası tamamen kopuk. 2001 yılında geçirdiğim bir hemoroidektomi hikayem var. O ameliyat sonrası geliştiğini söyledi doktor. 2009 yılında fekal inkontinans için elektrostimulasyon ve egzersiz tedavisi ile çok az iyileşme olmuştu ama malesef yinede öksürünce dahi kaçak oluyor malesef. Sosyal hayatımı çok etkiliyor bu durum.

Malüllük oranları ile engellilik oranları birbirinden farklı mı?

Merhabalar,

Anal İnkontinans hastasıyım. Sfinkter kaslarımın kontrol edemiyorum ve büyük abdest tutamama sıkıntısı ile beraber hijyen ve psikolojik sıkıntılarda yaşamaya başladım. Benim merak ettiğim konu şudur. Engelli raporu almak istediğimde bana diğer hastalıklarım hariç anal inkontinans için %35 oran veriliyor. Ama malüllük cetvelini kontrol ettiğimde "Anal inkontinans veya anal sfinkter yokluğu" için malüliyet alabileceğim yazıyor. (yani %60'a denk geliyor) Yanlış mı düşünüyorum, genel olarak bilgi sahibi değilim. Yönlendirme yaparsanız sevinirim. Buna göre SGK'ya başvuru yapacağım ve emekliliğimi isteyeceğim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hangi oranda rapor alabilirim?

Merhaba,

2018 Haziran Kolesistektomi (Açık Ameliyat)
2019 Şubat İnsizyonel Hernie 30cm. (Kolesistektomi Sonrası)
Bilirubinlerim ve ALT, AST sürekli olarak yüksek
Anal İnkontinans (Bazı hastaneler orta, bazıları ileri seviye olarak değerlendiriyor)
Birde rapor alabileceğimi düşünmediğim anksiyete tedavisi, İnkontinans sürecinden etkilendiğim için düzenli olarak ilaç kullanıyorum. Psikiyatri kliniğinden.

Erken emeklilik için başvurdum, vergi indirimi için vergi dairesine yönlendirildim. Rapor için hastaneye yönlendirilebileceğimi düşünerek yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Vergi İndirimi Süreli mi? Süreksiz mi?

Merhaba;

Ankara Şehir Hastanesinden aldığım rapor aşağıdaki gibidir...

Fekal İnkontinans Tedavi Edilemeyen - %35
Esansiyel Primer Hipertansiyon %25
Tansiyona Bağlı Proteinüri %28

Balthazar formülü sonrası %65 sürekli rapor düzenlendi.

Vergi indirimi için Ankara Vergi dairesine gönderdiğim evrağımın sürekli indirim olarak onaylanma ihtimali var mıdır? Okuduğum yorumlara göre 2 yıl süreyle kontrol olarak dönüş oluyormuş genelde. Emeklilik için başvuru yapacağım. Bu şartlarda 2 yıl süreli olsa bile vergi indirimiyle emekli olabilir miyim?

Teşekkür ederim.

anesteziker

Raporun da vergi indiriminin de süreli olma ihtimali yüksek. Ama bu emkliliğe başvurmanıza mani değil. Olsa olsa emeklilik de süreli olur o kadar. O süre sonunda kontrol muayenesine sevk edilirsiniz...

anesteziker

Sürekli rapor verilmesi harika. Bu durumda vergi indiriminin de emekliliğin de sürekli olması çok çok çok muhtemeldir

Merhaba
Hangi bölüme başvurdunuz da yüzde kırk aldınız

yazmış olduğunuz ifadeden inanmayıp ve suçlayıcı bir uslüpla yazdığınızı düşündüm fakat iyi niyetle cevaplıyorum.
ADEM rahatsızlığından dolayı boyundan aşağı felç geçirdiğimden dolayı noroloji bölümü geçmiş kayıtlarıma bakarak test dahi yapmadan
üriner inkontınans %40 anal inkontınans %40 şeklinde oran almıştım.

Üst Alt