Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

F.43.2 Uyum bozukluğundan askerliğin 2. ayında 2. hava değişimi..?

Zeki rezaner

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhabalar, 98 / 1 askerim ve askerliğe annemi daha fazla üzmemek için gittim ve gittiğim gibi de hatamın farkına vardım. Ben 24 yaşında bir ateistim ve müslümanlardan kendisini soyutlamış birisiyim.

İslam'a karşı içimde bir öfke biriktirdiğimi de doktorlardan gizlemedim. 15 ve 21 gün olmak üzere 2 defa hava değişimi aldım. Askerliği kafamda bitirdim ve etrafımdakilere duvar örmekten başka elimden bir şey gelmiyor. Doktorun yazdığı ilaçlar ise beni sadece uyutup, sersemletiyor. Tek istediğim yalnızlığıma dönebilmek.

Sizce kurtulmam için daha kaç hava değişimi almam gerekiyor ? Uyum bozukluğundan sonuç alan ya da bilgi sahibi birilerinden çok acil dönüş bekliyorum. Teşekkürler.

@Zeki rezaner dönüşte durumunuza göre heyete çıkarabilirler veya 3. değişimden sonra da muaf tutabilirler.

Yorumunuz bana umut oldu. 10 gün kadar daha hava değişimim var sonrasında tekrar hastaneye sevk olmak için birliğime döneceğim.

Zeki rezaner
Birliğine gitmeden yarın şuben ile görüş ve şubenden hastaneye sevk alarak,memleketinde muayenenin gerçekleştirilmesini sağla.
Doktor durumuna göre birliğine gitmeden hava değişimini uzatabilir.
Ve,doktorun verdiği raporu şubene götürursen onlar birliğine durumunu bildirir.
Bunu gerçekleştirmek içinde şubenle irtibata geç.

Dediğinizi yaptım ve bugün muayene oldum ve 10 gün daha istirahat verdi fakat heyetin beni muaf etmeyeceğini söyledi. Şizofreni gibi bir rahatsızlıkta bu durum geçerlidir dedi. İlaç da yazmadı. Ben bu 10 günün sonunda tekrar şehrimde hastaneye çıkabilir miyim ve bundan sonraki süreçte neler yaşanabilir ? Kaçak yaşamanın yollarını dahi düşünüyorum şuan.

Zeki rezaner

Yeniden istirahat vermesi zor aynı doktorun. Bence birliğine gidip orada hastaneye sevk almak daha uygun olabilir

Yeniden sevk edildim fakat doktor kıta anket formum olmadığı için birliğinde tedavisi uygundur yazıp gönderdi. Dediğiniz gibi işlemleri birliğimde devam ettirmek durumundayım. 15, 21 gün hava değişimi ve 10 gün istirahatın arkasından bakalım sırada beni ne bekliyor, ilginiz için teşekkürler.

15 gün daha hava değişimi aldım. 15 21 10 ve 15 yani toplamda 61 gün oldu. Bu sefer antisosyalliği ön planda olan hastanın şeklinde bir yazı var. Kıta anket formunu da eve getirdim. Askerlik şubesinden gataya sevk alabilir miyim ?

Gata’ya direk sevk alamazsınız diye biliyorum. İkamet ettiğiniz yere en yakın devlet hastanesine sevk olursunuz önce. Oradan da uygun görülürse sevk ile Gata’ya gidebilirsiniz ileri tetkik için.

Tekrar merhaba. Bugün hava değişim süresinin son günüydü ve hastaneye çıktım. Doktor beni 566 soruluk bir teste gönderdi. Bu testin sonucunu da aşağıya yazıyorum.

- Test geçerlidir.
F ölçeği bu profilde ilişki kurmak istememe ya da psikotik konfüzyon, simulasyon ? düşündürebilir.
F-K endeksi 16'nın üzerine kişi akut bir psikotik bozukluk göstermektedir.

Klinik ökçekler değerlendirildiğinde 48/84 kodu = Sinirlilik, hostilitei şüphelenme ve olasılıklı referans fikirlerinin yanı sıra yoğun sıkıntı yaşamaktadır. Bu bireylerin davranışları yordanamaz??, değişkendir ve duruma uygun değildir. Genellikle major bir kişilik bozukluğu ya da psikotik bir süreç gösterirler.

Olası Tanı : Borderline kişilik bozukluğu ?
Antisosyal şizoid kişilik bozukluğu.

Evet, testi yapan hekimin değerlendirmesi bu ve yarın uyuşturucu tahlili ardından da heyet için hastaneye gidicem. Geçmişte esrar kullandım dönem dönem fakat 5 aydır kullanmadığım için sorun olmaz diye tahmin ediyorum. 61 günlük hava değişimini bitirdim, sizce heyet bir hava değişimi daha mı verir ?

Zeki rezaner

"2. Psikotik ataklarla seyreden ağır kişilik bozuklukları (şizoid, şizotipal, paranoid ve borderline kişilik bozuklukları
ve benzeri)." durumlar muafiyet sağlar kardeşim

En son yazdığımda Antalya'da heyete girip 1 ay hava değişimi almıştım. Toplamda 91 gün hava değişimim olunca birliğimde hastaneye gittim doktor elimdeki kağıtlara bakıp fotoğraflı sevk istedi ve heyete çıkarak muafiyet almayı başardım. 2 Şubatta girdiğim askeriyeye 20 temmuz'da uyum bozukluğu teşhisiyle veda etmiş oldum. Yorum yapan, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Üst Alt