Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evlenen kız çocuğun yetim maaşı anneye geçer mi?

Burcum35

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yetim ayligi alan kız Kardeşim 2016 temmuz ayinda evlendi evlendikten sonra ceyiz parasi aldi. Onun ayligi iki sene sonra anneme gecermi?(iki sene sonra olmasinin nedeni çeyiz parasini iki yil yetim maasini pesin aldi.)

5510 Sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu, evlenme ödeneği verilmesi durumunda, 24 aylık sürenin dolmasından sonra, diğer hak sahiplerinin aylık ve gelirleri yeniden belirlenir der, ancak siz yine de aşağıdaki şekilde sgk'ya dilekçe yazmanız iyi olacaktır.

................ Tahsis numarası ile yetim maaşı almakta iken, ...... tarihinde evlendim ve ..... tarihinde de çeyiz parası aldım. ...... tarihinde 24 aylık sürenin dolması sebebiyle yetim maaşımın annemin maaşına ilave edilmesi hususunda;
Gereğini arz ederim.

Tarih
Ad-Soyad
İmza

Üst Alt