Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evin satılamaması için gizli şerh koydurabilir miyiz?

Kevser er

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
14
Bir yandan kendi sorunlarımla uğraşıp bir yandada ailevi problemlerle uğraşmaktan yoruldum okul bitti ekpss ye girmiştim lisanstan tekrar detaylı hazırlanıyım istiyorum çok şükür şu anda devamlığı kesin olmasada ve kendi alanımda olmasada az Bi maaşla Bi işim var tam ben herşeyi düzene sokmaya çalıştıkça babam dediğim insan zaten 26 27 sene boyunca hep problem çıkardı bunun 24 yılına bizde şahidiz fakat diğer kardeşlerimde problem çıkaran cinsten biri ergenlikte zatende biride polis bu arada polis olmasında o adamdan çok benim ve annemin emeği geçti asgeriyeden emekli olmasına karşın babam olacak adam ise biz hariç herkese fayda sağladı

biz çok zorlukla büyüdük o babamız olacak adamın aklına uyuyor o öyle yapınca fakat şimdi o bakıyor ses etmeyince bu iyice saçmaladı küçücük bir kavgayı büyüttü eve erzak almıyor vs neyse en son hamleside biz buna zorla bir ev aldırdık fakat elindeki parayı millete yedirdiği için bundan 10 yıl önce tabi bitikmişi olmadığından krediyle iyi bir evde değil aldığında berbattı hatta zorla yarım çeğrek elden geçirdi on yıl önce ev neredeyse çok kötü durumda olunca kısmen yapıldı bazı şeyleri şimdide ben üstüne koyuyorum o ilgilenmediğinden

fakat geçenlerde bu arada Bi kavga etti yalandan ben açığını yakalayınca o kavgadan sonra evde yemek yemeyi bıraktı nasıl oldu ise ilk defa utandı herhalde zaten eve çok sınırlı bakıyordu şimdi iyice bıraktı eğer annemle kalacak yeri vs bulsam yanında durmayızda annemde çalışmıyor mesleği yok ki çalışamıyor zaten sağlığıda çok yok neyse geçenlerde söylenirken sabahın köründe şu 6 ay geçsinde ben size sorcam gibi laf etmiş evin borcunun bitmesinde 6 ay var şerh koyduralım dedik tapuda onun bilgileri olduğu için mesaj gidiyormuş tapudan randovu alındığına dair mesaj giderse satmaya kalkar hemen anlar diye onuda yapamadık bunun gizlice satmasını önlemek için bu şerhi ondan gizli koydurmanın yolu yokmu acaba bilgisi olan varmı zaten kendi eşten gizli ev satabilirmiyim diye falan araştırma yapan insan daha öncede aslında bize kalsa evi yerin dibine batsın ama ekonomi ve kiraları malum zaten öyle olmasa annemle durmayızda biraz nasıl bir insan olduğundan bassettim çünkü şimdi düşünürsünüz bu niye gizli şerh koyduruyor diye avukata danışacaktım aslında durumu ama olayı öğrenir diye yapamadım lafın kısası bu konuda bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim kısmetse zaten bir kaç yıla işimi falan bulayım durmayız inşallah yanındada şimdilik elektrik su ev kredisini falan ödüyor şimdilik mecburum maddi yetersizlikten dolayı

evı alan parayı sayan tapuyu cıkarmıstır
babanın uzerındekı evı kendı bılecegı ısteyecegı gıbı tasarrufta bulunmasını engellemek anca zıhnı yetersızlıgını ıspat edebılırsenız
ev babanın olunca evlat hakkına razı olmalı

GRAHAM BELL sorun evin babamda olması değil annemle bizden habersiz oturduğumuz evi satma düşüncesi ben yoksa bana hak versin falan derdinde değilim yanlış anlamışsınız

canını sıkma ıstıkbalın ıcın moralı duzgun tutup calısmalarına bak
ev sattı dıye cıkmayıverırsınız bırkac yıl gıder sızı cıkarması

belkıde babadır gonlunu alır suyuna gıdersenız hakkınızda daha ıyı olur

Kevser er sen değil de annen evin üzerine şerh koydurabilir eş olduğu için bi avukattan bilgi alınabilir, aile muhiti olduğu için satarken eşten onay almak gerekli diye biliyorum..

Annen, e-devletten alacağı ikametgah belgesi ve detaylı nufus ornegi ile tapuya gitmesi yeterli. Dogrudan eve satılamaz aile evi serhi koyuyorlar.

Muhterem kardeşim
Bizler hukukçu değiliz. Kişiyi ipe gören veya ipten alan hukuki konularda kesin ve doğru bilgiyi verebilecek üye veya üyelerimizin bu platformda bulunduğu da şüphelidir. Veya varsa da belki konu başlığını görmemiş olabilir/ler. Bu nedenle hukuk konusunda uzman olmayan kişilerin vereceği bilgiler genellikle temennilerden veya kulaktan dolma bilgilerden ibarettir. İşin doğrusu uzman kişilere danışmak ve onların yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmektir.
Çok yakınım hukukçu ancak piyasada çalışmıyor, bir devlet kurumunda çalışıyor ve kendi alanında geniş bilgi sahibi, piyasa konuları hakkında uzman değil. Mamafih dediği şudur:
Gizli şerh diye bir şey duymadım. Tapu kayıtları kişiye açık olduğu gibi kısmen başkalarına da açıktır, başkaları da KISMEN VE SINIRLI DA olsa tapu kayıtlarını görebilirler. (Doğrudur zira ben satın aldığım daire üzerinde kısıtlayıcı bir hüküm olup olmadığını tapu idaresinden gidip öğrenmiş idim.) Ancak mirasın kaçırılması gibi bir durum söz konusu olur ise o takdirde adli merciler tarafından tedbir alınabilir.
Evet denilen bu. Ancak ortada bir gizlilik yok, müracaat üzerine yapılan bir tedbir işlemi olması söz konusu.
Size yardımcı olabileceği düşüncesi ile aşağıda birkaç tane link adresi veriyorum. Taşınmaza ++Aile konutu kaydı++ konulması durumunda eşten habersiz evin satılmayacağı hakkındadır bu linkler. Okumanızda yarar vardır. Bir arkadaşımız da zaten bu konuya yukarıda değinmiş.
Ama dediğim gibi GİZLİ ŞERH konusunu bir avukata danışın derim naçizane olarak.
Allah kolaylık versin.
Selametle

https://evdenhaberler.com/esim-bend...teyen tüm,olmadan diğer eş, daireyi satamıyor.

https://www.milliyet.com.tr/emlak/esten-izinsiz-ya-da-habersiz-ev-satilabilir-mi-64648

https://www.olgun.av.tr/tr/aile_konutunun_diger_esten_habersiz_satilmasi

Üst Alt