Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım parası hesaplama yöntemi sil baştan!?

Cango

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
15
Yeni torba yasaya göre evde bakım parasının ne kadar olacağını Maliye Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenecek. Şimdiye kadar evde engellisine bakan vatandaşlara her ay ödenecek maaş tutarı memur maaş katsayısına göre belirleniyordu. Ancak bundan sonra bu konuda maaş miktarını Maliye ve aile sosyal politikalar bakanlığı belirleyecek.

YAPILACAK DEĞİŞİKLİK VE KANUN HÜKMÜNDEKİ KARARNEMELER KONUSUNDA BAKIM PARASIYLA İLGİLİ GEÇEN CÜMLELER ŞU ŞEKİLDEDİR

“Bakıma ihtiyacı olan engellilere özel bakım merkezlerinde sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı ile bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakımına destek için verilecek aylık sosyal yardım tutarının her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından müştereken belirlenmesi öngörülmektedir.”

Kaynak: Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın Bugün TBMM’ye Sevk Edilen Kanun Tasarısının İçeriğiyle İlgili Açıklamaları

O zaman Eyvah, zam gelmez artık ücretleri düşürürler bile

Cango
O zaman zam gelmez artık ücretleri düşürürler bile

Ücretleri dusururlerse yandık gel de geçin artık bi düşük malulluk attığımız var. Bakım AYLIĞINI dusururlerse yandık..

Düşer mi düşer, Sayın sayan ne derse o

arkadaşlar haber dogrumu gercekten insanın yakınında bu bilggiye muhtac illaki biri vardır

arkadaşlar konu linkini kontrol ettim bulamadım yoksa benmi görmedim gören varmı

@yalniz06
Malesef durum böyle engellilere sağlanan ÖTV'siz binek aracı alma imkanı vergisiz fiyatı 70 bin liranın altına olan araçlarla sınırlandırılıyor derken ikinci kötü haber de bu.Artık keyfe göre maaş belirlerler yada düşürebilirlerde.[FONT=sans-serif]Maliye ve aile sosyal politikalar bakanlığının insafına kalmış[/FONT]

Önce, asgari ücret üzerinden agı düştüler, sonra memur maaş katsayısı bakalım sayan ne diyecek

maalesef haber doğru arkadaşlar. kanun tasarısı şu an meclis'te komisyonda:http://www2.tbmm.gov.tr/d26/1/1-0884.pdf

memur katsayısı X gösterge sayısına göre evde bakım aylığı miktarını hesaplamak bu tasarıya göre-kanunlaşırsa- artık bitti:)

tasarıdaki evde bakım aylığı ile ilgili 44. madde o şekilde kanunlaşırsa evde bakım aylığı miktarını maliye + aile bakanlığı tespit edecek.
neye göre nasıl tespit edecekler hiçbir açıklama yok. ilgili maddenin gerekçesini de okudum. doğru dürüst bir açıklamaya bile lüzum duyulmamış. tek açıklama şu kısım: "sosyal ve ekonomik gelişmeler de dikkate alınarak aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve maliye bakanlığı tarafından müştereken belirlenmesi öngörülmektedir."
bunu da nasıl hesaplayacakları mechul.

44.maddenin gerekçesini kopyalayım dedim başaramadım.kopyalanmıyor.

melek abla evde bakım maaşı miktarı düşürülürmü ? yoksa yılda bir miktarda olsa zaam yapılırmı bu konuda ne düşünüyorsunuz çünkü bu maaşla geçinen binlerce aile var

Bence düşürülmez makul bir zam vereceklerdir her şeyin fiyatı yükselirken bakım maaşı nın oranı düşmez

O kadar toplantı yapildi engelli temsilcileri ile Sayin Cumhurbaskani'na mutlaka bu magduriyetler soyleniyordur. Bu saatyen sonrada bu ayliklar iyilestirme yönünde degilde engelliler aleyhine dönerse soylencek laf bulamıyorum. Gecen yil Sayin Başbakan bizzat dedi bakim maasinda sıkıntılar var bununla ilgili calisma yapiyoruz.İnsaalah engellileri uzen bir durum olmaz.

Engelli vatandaşlar ve Aileleri tarafından yoğun şekilde eleştirilen bakım ücretlerinin miktarlarını belirleyen madde hükümet tarafından geri çekildi.

13 Ekim 2017 Cuma 21:16

Engelli vatandaşlar ve Aileleri tarafından yoğun şekilde eleştirilen bakım ücretlerinin miktarlarını belirleyen madde hükümet tarafından geri çekildi. Hazırlanan yeni torba yasada engellileri ilgilendiren iki madde eklenmiş ve her iki madde de engelliler tarafından yoğun şekilde eleştirilmişti. Bu maddeler Bakım ücretlerinin Maliye ve Aile sosyal politikalar bakanlığı tarafından belirlenmesi ve engelli araç alımında vergisiz fiyatı 70 Bin TL yi aşan araçların ÖTV indirimiyle alınamamasını düzenliyordu. TBMM Plan bütçe komisyonunda tek tek görüşülen maddeler içerisinde "Engelli evde bakım maaşı ücretlerini düzenleyen madde" geri çekildi.

BAKIM MAAŞI ÜCRETLERİ NASIL BELİRLENİYORDU?

Yapılması düşünülen değişiklik gerçekleşseydi bundan sonra her yıl evinde engellisine bakan kişilere ödenen evde bakım maaşı miktarlarının tutarlarını iki bakanlık belirleyecekti. Halen bakım ücretlerinin miktarının ne olacağını memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Dolayısıyla memur maaşlarına yapılan her zamdan evde bakım parası alan yurttaşlarda yararlanıyordu. Eğer yasa geri çekilmeyip yürürlüğe girseydi, bakım maaşı miktarlarının ne olacağını kimse bilmeyecek iki bakanlık ne verirse ona razı olacaktı. Geri çekilen madde engelliler açısından çok sevindirici bir gelişme olarak algılandı.

ENGELLİLER ÖTV DÜZENLEMESİNİNDE GERİ ÇEKİLMESİNİ BEKLLİYOR

Bakım maaşından sonra engelli araç alımında yapılan değişikliğinde geri çekilmesi bekleniyor. Daha önce iki gazetecinin yoğun eleştiri alan ÖTV düzenlemesini engelliler ve aileleri suiistimal ediyor sözlerinin ardından aynı mantıkla torba yasaya eklenen madde engelliler açısından büyük bir şokla karşılanmış yoğun eleştiri almıştı. Engelliler ve Aileleri bakım maaşında geri adım atılmasının ardından aynı adımların ÖTV düzenlemesinde de yapılmasını bekliyor.

Hadi gözümüz aydın darısı ÖTV düzenlemesine.

Üst Alt