Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşında eve ne sıklıkla denetime geliyorlar?

Arm3s

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
@Kalem abla, size sormak istediğim bu aylık bağlandığın da sürekli gelip eve kontrol ediyorlar mi Evde mi degil mi diye. Benim annem de alzhmeier hastası belli zamanlar da mama, ilaç, hastane rapor çıkartmaya market ve pazar oluyor.

Bunlar maaş bağlanacağı zaman mi geliyor bağlandıktan sonra sürekli gelip takip mi ediyor? Ayni zamanda merak ettiğim bir sey daha var ablacim. Hastanın haklarını biliyorum da bakanın hakları Yok mu ? Bu kadar baskı yapmaları ne kadar doğru ?

@Arm3s bakım aylığı baglandıktan sonra da bakım hizmetlerinin yılda en az bir defa ya da ihtiyaç duydugunda denetim yapması esastır.

bakıcının günlük ihtiyaçlarını yapması için (market,pazar, hastane vs) dışarı tek başına çıkması bakım aylığının kesilmesine yol açmaz. pazara, markete eczaneye giderken de yanında bakıma muhtaç engelliyi götürmek zorunda degilsin ama hastanın güvenliği için az bir süe bile olsa tedbir almak zorundasın.

önemli olan bakıma muhtaç engellinin haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini sağlaman. bunu yaparken de kimse bakıcının haftanın 7 gunu 24 saat hanede hapis kalmasını istemez. buna da hakkı yok zaten. önemli olan bakım hizmetlerinin bakım raporunda belirtilen esaslarda verilmeis ve aksatılmaması.

bir gün veya daha fazla hane dışına çıktıgında ise il müdürlüğünü haberdar etmelisin. yanında bakıma muhtaç engelli varsa istersen yazın başka yere gidin, sorun olmaz. lakin bulundugun yeri ve hangi tarihlerde orada olacagını bidlirmek durumundasın.

hesabını şuna göre yap. bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılığında ücret ödeniyor. sen bakıma muhtaç engelli olmadan tek başına 2 gun geçirsen olmaz di mi? izin almak durumundasın böyle hallerde.

bakıcının aldığı maaş dışında bir sosyal hakkı yok. tek getirisi maaş alması. bakıcı olmasından dolayı bir sosyal hakkı ya da güvencesi yok.

Kalem abla, söyle anlatayım Bakim aylığına henüz başvuru yapmadım evrakları halletmem bir kaç yere giderek bitecek. Sizinle konuşmadan evrakları hazırlamak istemedim. Anneme 7/24 saat ben bakıyorum. Mecburi olmadıkça çıkmıyorum. Babamda cok yaşlı. Annem 80 babam da 90 yasında. Babam kendi işlerini görüyor ve bana yardımı fazlasıyla oluyor. Pazar, market, mama vb almaya gittiğim de babam duruyor. Can ciğer bir arkadasım var çoğu zamanda annemin yanında o duruyor.

Simdi asıl mevzuya geleceğim. Babamın arzusu var büyük ablam arzusunu yerine getirmek icin 1 haftalığına gezmeye götürecek ben de beraberinde gideceğim o esnada arkadasım bakacak anneme. Simdi bakım aylığı bağlandığında gelen giden arayan memurlara bunu beyan etmek zorundayım ve yalana dolana meraklı değilim evrakları sormaya gittiğim de söyledim uçak bileti ve otel rezavasyon yapıldı. Büyük ablamin babamın hediyesi bu durumda zaten bunları karşılayacak güce ve imkanımız Yok.

Bakim aylığı bağlandığında söyleyeceğim annemi beraberimde götürmem imkansız yatalak ve mamayla besleniyor peg ile. Sıkıntı olarak ne olur ne yapacaklar. İzin mi alacağım, bakacak kişi de var bana bu konu hakkında bilgi verir misiniz onların izleyeceği yolu¿ teşekkür ederim abla bilgileriniz icin.
Sevgilerimle deniz

Arm3s sen başvuru işlemlerini başlat ablası. bu gibi detayla takılma. hep burada olacağım , kafana takılan olursa sorunu sorarsın. ama ayrı başlık açarsan sevinirim:) başka konular karışıyor yoksa.

gelelim konuya. madem böyle bir haftalık tatil imkanı bulmuşsun, tabi ki git ablası. diyelim ki evde bakım aylığı baglandı ve sonra tatile gideceksin. bu durumda bunları il müdürlüğüne anlatırsın "şu tarihler arasında, şurada olacağım. bu sürede bakım hizmeti verdiğim akrabama şu kişi bakacak, izin istiyorum" dersin. en kötü ihtimal o günlerin ücreti kesilir.

İl müdürlüğü seni öpsünler de başlarına koysunlar. sana köstek olmak yerine destek olmak ve daha toleranslı olmak zorundalar. 2 tane yaşlıya bakıyorsun. biri hasta üstelik alzheimer.
büyük ihtimalle de gençsin.

evde bakım aylığı başvurusunu yaptıktan sonra evinize bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek. bu konuları onlara da açar rehberlik istersin. kafana takılan şey olursa il müdürlüğünü ararsın, alo 183'ü arar bilgi edinirsin.

il müdürlüğüne açık ve net olduğunda senin şartlarında birine -inisiyatif kullanarak- olumlu bir yol seçeceklerdir rahat ol:)
çünkü burada annenin sağlığı önemli. bunun için de bakıcı olarak sen de önemlisin. seni çok fazla zorlarlarsa sonuçta onlara kalır bu iş. sen onların yükünü alıyorsun üstlerinden. sen anneni bir bakım evine de verebilirdin. bu durumda bakımevi masraflarını karşılamak zorundalar.
inan bakımevine verdiğinde onların masrafı daha fazla olacak. evde bakım aylığı onlaın işini de kolaylaştırıyor. hem hasta evinde ailesiyle mutlu, hem de az masraf.

butun bunları konuya vakıf olman için anlattım. elbette zaman zaman yorulacak ve kaçacak delik arayacaksın. bu arada tatil vs de nefes almanı sağlayacak. ki senin bu nefese ihtiyacın olacak. işte böyle durumlarda il müdürlüğüne açılmaktan ve onların inisiyatifine başvurmaktan korkma.

herşeyi onlarla istişare içinde yaptıgın sürece sorun çıkartmazlar sana. yeter ki bir yere gitmeden önce onlara danış ve öyle hareket et.

E devlet evde bakım yine tikladim kayit bulanamadi dedi martta mi cikar acaba?
Arm3s allah sizin de yardımcınız olsun

Kalem ablacim, bilgileriniz icin teşekkür ederim. Yanlış yere yorum yazdığımı biliyordum. Yine de sizinle iletişim kurmam gerektiğinden yazdim. Yanitadiginiz icin cok memnun oldum tekrar teşekkür ediyorum.

36 yaşındayım abla. Anneme uzun zamandır bakıyorum ve öncesi de var hastalığın başladığı evreden bu zamana kadar ben bakıyordum. Ben tatile giderken sosyal hizmetlere arkadasım mi diyim yoksa akrabam mi diyim? Dersem araştırma yaparlar mi cunku Ben dürüst bir insanım cok şükür hep dürüstlüğümden dolayı kazandım yalan söylemeyi de becerebilen bir insanda değilim. Kesinti derken 1 haftalık kesinti mi yoksa bakım parasının iptali mi ?

Annemi ölsem de bakım evine bırakmam vicdanım kabul etmez İşimi gücümü bıraktım ama annemi bırakmam. Karakterime ters davranış. Bilgilerin içime su serpti ne yalan söyleyim tedirgin olmustum duyumlara göre paranın faizi sonra hapise kadar gidiyormuş
Teşekkür ederim poziyer allah hepimize yar ve yardımcısı olsun.

Üst Alt