Evde bakım başvurusunu yaparken izlediğim yol:
İst. Pendik Özürlüler biriminden başvuru dosyasını aldım. Oğlum 9 yaşında ona sadece ben
bakıyorum. 2 kişilik bir aileyiz. Dolayısıyla hakkında araştırma yapılması gerekenbir tek ben varım.
*Sağlık Raporu: Daha önceden alınmış 2008 tarihli 'ağır özürlü' ibaresi bulunan bir sağlık raporumuz
vardı. Aslını RAM a vermiştim. Geri istedim aldım ve raporu bana veren hastanenın sağlık kuruluna
giderek aslı gibidir kaşesini vurmalarını istedim. 4 gün sonra verdiler evrağımı.
*Nüfus dairesine hem kendim hemde oğlum için yerleşim belgesi ve vukuatlı nüfus örneğini aldım.
*Muhtarlıktan Hane halkı bildirim formu (form 5) aldım. Oğlum içinde nüfus cüzdanı örneği
çıkarttırdım. Muhtara ayrıca başvuru belgesi içinde yer alan ve muhtarında imzalaması gereken
'mal ve sosyal güvenlik durumunu gösteren belge'yi imzalattım
*Mal ve sosyal güvenlik durumunu gösterir belge için ise;
1-Tapuya
2-Belediye Başkanlığı'na
3-Muhtara
4-Trafik tescil md.ne
5-Vergi dairesine gittim
* SGK'ya gitmeden önce evde, çalıştığım dönemlere ait döküm çıkarttım, SGK'dan da sigortalılık
durmumla ilgili yazı aldım.
*Okuduğumuz rehabilitasyon merkezinden 'öğrenci belgesi' aldım.
*RAM: Oğlum 15 yaşından küçük olduğu için eğitimiyle ilgili olan rehberlik biriminden belge aldım.
Kira kontratı, resim, boşanma kararı zaten bende mevcuttu.
Evde bakım hizmeti için ayrıca gelirinizi yazdığınız bir form var. Forma yazdigınız gelirinizin evrakınıda
ek olarak istiyorlar.
Unuttuğum atladığım bir şey yoktur umarım. Hane halkında reşit olmuş kişiler ne kadar fazlaysa o
kadar çok uğraşıyorsunuz. Benim işlemim tek kişi olmam nedeniyle, basitti ve çabuk bitti.
Başvurumu Sos.hizm. İst. Maltepe birimine teslim ettim.
Başvuru tarihinden tam 25 gün sonra genç bir kız evime gelip değerlendirmemizi yaptı. 'Sizi banka
hesap cüzdanınızla birlikte kurumumuza çağıracağız, telefonumu bekleyin' dedi ve gitti.
N. Uçan umarım yardımcı olabilmişimdir size.