Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyorum. Eve kontrole gelmişler, ben yoktum..?

Cakiirr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben evde yokken evde bakim icin kontrole gelmis gorevliler komsumuza sormuslar gelirleri pek yok demis acil bi isi vardi gelcek demis ama ayliğim kesilirmi bilgisi olan varmi

Yok
Yine gelirler bu hafta içi

Yasadin mi hic basindan gectimi ? Kesin ayligi keserler dediler de bize

Bizi evde bulamayinca dediler yani alanlar falan boyle bi yorum yaptilarda evde sadece hasta vardi karsi komsuya sormuslar kac kisiler diye 5 kisiler ikisi okuyo demis gelirleride pek yok demis ama faydasi olurmu olmazmi bilmiyorum 🤔

Kuruma gidin sorunuz yine
Bulunduğunuz ilin kurum telefon numarasını arayabilirsiniz memurlar bilgi verir

@Cakiirr

öyle dışarı çıktınız diye, geldiklerinde sizi bulamadılar diye evde bakım aylığı kesilmez. arkadaşların dediği gibi sizi bulamadılarsa tekrar gelirler. ya da siz ararsınız.

kimse sizin haftanın 7 gunu 24 saat evde hapis kalmanızı bekleyemez. elbette işleriniz olur. gunubirlik dışarı çıkabilirsiniz. heyet geldiğinde evde olmayabilirsiniz. bunlar mümkün. yeter ki haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayın. bakım hizmetini öngörüldüğü gibi verin. 1 gunden uzun süreli hane dışında oldugunuzda il müdürlüğünü bilgilendirin (telefon açmanız kafi). yaz tatili gibi uzun süreli durumlarda yazılı bildirimde bulunun.

Kalem abla annem bana bakıcı görünüyor ancak 3 ay önce bel ve kalça kırığı oluştu mecburen bakıcı değişikliği yapmamız gerekiyor. Dayımın oğlu bakıcım olabilir mi? Aynı sokakta oturuyoruz. Ayrıca ssk.li çalışıyor. Aile sosyal politikalar il müdürlüğünde bakıcı ssk.li çalışan olmaz dediler bu doğru mu acaba? Yada ikametini bizim eve alirsa bakıcım olabilir mi?

Son düzenleme:
altay

bakıcı ssklı ise olmaz diye ilk kez duyuyom.öyle bişi varsa ha sizde ha bi sokak ötede ikamet etsin bişi değişmezki bu durumda.burda önemlı olan bakıcının 7 gün 24 saatlık sürede enaz günlük 8 saat engellı ıle birlikte kalıp bakımını yapıp yapamadıgıdır.

altay

dayının oğlu çalışıyor ve ayrı hanede.

ayrı haneden olan birinin bakıcı olabilmesi için;
haftanın 7 gunu en az sekiz saatini bakıma muhtaç engelliyle birlikte geçirmesi,
bakıma muhtaç engellinin evine her gün gelebilecek uzaklıkta olması,
haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmadan vermesi,
şarttır.

dayının oğlu hem ayrı hanede hem d eçalışıyor. bu durumda haftanın 7 gunu en az sekiz saat senle geçiremez. bu yüzden bakıcı olarak onaylanmaz.

bakıcının aynı hanede olması esastır. hanende annenden başka bakıcı olabilecek biri varsa o bakıcı olsun.
eger hanende sana bakabilecek biri yoksa hane dışından biri bakıcı olsun. ama yukarıdaki saydığım şartlara uygun biri olsun.

dayının oğlu senin haneye ikametini aldırırsa, çalıştıgı için hane geliriniz artar. ayrıca sadece ikametini size aldırması yetmez sizle yaşaması gerekir. göstermelik ikamet değişikliği olmaz.

bu yazdıklarımı dikatli oku. uygun bir bakıcı adayı var mı soyle. eger yoksa o zaman dayının oğlunu düşünürüz ve şartlarını degerlendirriz.

Kalem abla evde bakıcı olacak kimse yok. Bir sokak üstümüzde ablam var. Ablamın ikametini de bize alırsak eniştemin aylık geliri çok yüksek olduğu için bu defa gelir şartını çok çok aşıyoruz. Ya da 70 metre mesafedeki ablam ikametini bize getirmeden bakıcım olabilir mi?Başka da kimsem yok. Bu durumda ne yapabilirim?
Teşekkürler.

Kalem abla
Bize çok yakın mesafede ablam bakıcı olmak istiyor ancak her yıl yurt dışına gidip 5-6 ay kalıyorlar sanırım bu alternatif de olmuyor.

altay

şartları tutmadıgı için bu durumda ablanız bakıcı olamaz.

Yurtdışına seyahat ettiği için mi şartlar uymuyor?

Öyle tabii
6 ay Yoklar Türkiye de

Kalem abla
Bana bakıcı olacak kimsem yok .Dayımın gelini var bizim eve oturma mesafesi 350 mt. Onu bakıcım yapabilir miyim?

altay
bakıcınız olmadıgı için haftanın 7 günü ve günlük en az 8 saati sizinle olması şartı ile dayınız bakıcı olabilir. bu heyetın ıkna olmasına bağlı.

Bu bakım maaşını engellinin kendisine verseler bakıcı şartı olmasa, eve giren kişi başına düşen gelire bakmasalar ne olur sanki

Engelli engelinden başka birsürü derdi ile uğraşıyor hatta verilen o bakım parası engellinin kendisine bile kalmıyor ki bazen öyle engeller varki maddiyatın çok gerekli olduğu hastane dışında da eksiklerinin olduğu ve maddiyatla halledilecek engeller. Hani derlerya zengin hastalığı işte öyle

Engelli o parayı alsa kendi için sağlığı için harcasa

İnşallah öyle de olur. Bunada çok şükür binlerce şükür ama inşallah daha da iyi hale gelir bu bakım maaşı

Dayım değil dayımın gelini olabilir mi? Ayrıca evleri 350 mt mesafede.

Kalem abla
Ssk lı çalışam dayımın oğlu ikametini bize aldıracak zaten sürekli bizde hane gelirine onu da katarsak sınırı aşmıyoruz. Bakıcım olabilecek başka hiç kimsem yok. Nasıl bir çözüm yolu bulabilirim lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Saygılar.

Üst Alt