Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alan bakıcının bakıma muhtaç hale gelmesi!?

Kedi501

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Babamin bakicisi annemdi bende oglu olarak vasisiyim.annemde beraber kaliyorlar ben ayri evde kaliyorum.annemde parkinson hastasi oldu oda bakima muhtac hale geldi.simdi bakici tuttuk ikisine bakiyor .bildiril maasi kestirsem bakicinin maasini tek veremem .simdi bu anlasilir ve bakicinin bakima muhtac hale geldigi anlasilirsa bakici maasi kesilir.ama geriye donuk talep edilebilir mi edilirse hangi tarih baz alinir sonucta parkinson asamalari var suan annem destekli yuruyor wc bakici ile gidip geliyor kendi ihtiyaclarini gideremiyor.tuttugum bakici hem ona hem babama bakiyor.ne yapacagimi sasirdim geriye donuk faizli talep ederler mi.ayrica memurum bende bu benim memuriyetimle.ilgili bir sikinti cikartirmi bilen yasayan var mi yafa kanunun da ne yaziyor bilenyardimci olursaniz sebinirim

Bence sosyal hizmetlere durumu anlatın. Bakım maaşını 2 engelli için bakıcıya vereceğinizi bildirin. Bakalım ne diyecekler ama bildirin mutlaka yoksa sıkıntı olabilir

Annesi bakımı yapamadığı için keserler bence vakit kaybetmeden durumu bildirin başka yakınınız varsa bakıcı değişikliği yapın

Olmuyor kessinler sorun degil geriye donuk odeme isterler mi yada suc duyurusunda bulunurlar mi dolandiricilik diye

@fatossss_44,
Direk keserler bakici 3 dereceye kadar olmasi lazim yasada var bu

@Kedi501,
Aynı sıkıntı bir arkadaşımızın başına gelmişti hastasına bakan annesi demans oldu sıkıntı olmamıştı sonra yatalak olup vefat etti bakıcı vefat ettikten sonra kesilmişti bazı hallerde idare ediyorlar sormak lazım

@Kedi501 2 yıl oldu Teyze vefat etti Korkmanıza gerek yok sonuçta demans rahatsız lığı ilerleyen evrede ortaya çıkıp bakamaz duruma gelmiştir yapacağınız şey Annem demans rahatsız lığına yakalandı kendi de artık bakıma muhtaç oldu ne yapabiliriz geçmiş yılları karıştırmayın

@bilgeadam,

yok ıste suanda bıldırırsem bakıcı maasını odeyemem kendılerının tespit etmesini bekleyecem eve gelirlerse 10 gun oldu bu hale geldi derim zaten yıllardır gelen giden kımse yk bize

Üst Alt