Ben de zorlanıyorum merak etmeyin
Annenizin haftanın yedi günü 24 saatlik bakım hizmetini karşılaması gerekir. Hafta sonu bakmıyormuş. Oysa bakım ücreti, akrabası tarafından verildiğinde haftanın 7 günü 24 saatlik bakım hizmeti saglaması koşuluyla verilir. Annenizin en az sekiz saat kızınızla kalıp 24 saatlik bakımını gerçekleştirmesi haftanın 7 günü 24 saatlik bakımını üstlenmesi gerekir.
Anneannenin haftanın 7 günü en az sekiz saat kızınızla vakit geçirmesi ve 24 saatlik bakım hizmetini gerçekleştirmesi, heyetin bu konuda olumlu kanaat bildirmesi şart yani. Sizin evde ya da o evde nasıl olacagı konusunu mümkün olup olamayacagını sosyal hizmetlere sorar danışırsınız. Görüşlerini alın bu konuda muhakkak ki ona gore bir yöntem belirleyelim.
Heyet ikamet adresinde ya da fiilen bakıldıgı yerde ziyaret grçekleştirebilior. Bu konuda sorun çıkmaz.
Ayrıca anneannenin orda kaldıgını ya da bakıcı oldugunu varsaysak anneannenin geliri ve hanesindekilerin geliri bir de eşinizin ve sizin geliriniz toplam gelire dahil olacak. Bu şartlarda gelir hesabınızı yeniden yapın. Uygun olmazsa gelir durumundan talebiniz reddedilir yoksa.
Ayrıca hanedeki kişi sayısına anneannenin evindekilerle birlikte anne baba olarak siz ve diğer kardeşi de dahil olacak, bilin.
İşin açıkçası ben de zorlanıyorum cevap yazarken. Yazdıklarımı okuyun. Ve bunlara göre bir ön değerlendirme yapın.
İsterseniz bence hemen başvurunuzu yapın. Ona gore
bakıcı konusunda sosyal hizmetlerle birlikte ön görüşme sırasında rehberlik istersiniz... Nasılsa şu an gelir hesabınız sizin hane için uygun. Bakıma muhtaçlık kriterlerinde sorun yoksa bakıcı konusunda fikirlerini alırsınız.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Bu arada olayı düşünmeye devam edicem. Şimdilik bunları bilin diye yazdım.
Unutmayın kızınız anneannesinin evinde 24 saat kalsa bile gelir hesabına annesi ve babasının geliri dahil edilir.