Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım denetim heyetinin hastaneden epikriz raporu istemesi normal mi?

Selgn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Evde bakım denetim heyeti özürlünun tedavi gördüğü hastaneden ekipriz raporu istemesi normal bir uygulama mıdır? Yönetmelikte bu konuda birşey var mı?

Yine geldiler ve hastaneden ekipriz raporu getirmemizi söylediler. Söylediler diyorum çünkü yazılı bir evrak vermediler bu raporu istediklerine dair. Yönetmelikte var mi epikriz raporu istemekle alakalı birşey? Gelen memurun kesinlikle iyi niyetli olmadığı kanaatindeyim çünkü.

Teşekkür ederim.

yok öyle bişey buda yeni modamı ekipriz raporunu sana yeni bir rapor verecek olursa bir hastane isteyebilir

Yok öyle birşey derken kendi fikrinizi mı belirtiyorsunuz yoksa yönetmelik ve mevzuatla alakalı kesin bilgiye sahip olarak mı? Ben şimdi gidip "yokmuş öyle birşey kunta öyle dedi" desem olacak mı yani?

:) ya kardeşim derdin üzüm yemek mi bagcıyı dövmek mi ? sen şöyle de benden ne istiyorsanız bana yazılı olarak beyan edin ben unutuyorum benden ne istediginizi de :) okey

Estağfurullah, tesekkür ederim

@Kalem hanım bu konuda sizden bir cevap bekliyorum. Sizin bilgilendirme ve yönlendirmeniz benim için çok değerli. Teşekkürler

şurada daha önce bu konu hakkında yeni rapor vesilesi ile yazmıştım:https://www.engelliler.biz/forum/ev...runa-itiraz-kontrolu-istendi.html#post1858361

sonra ardımdan bazı sorular sormuşsunuz. onları görmemişim. yalnız sordugunuz sorulardan benim şimdi linkini verdiğim yazımı anlamadığınız ortada.

heyet sizin düşündüğünüzün tam aksine bence size yardımcı olmaya çalışıyor. raporu ben de gördüm. sadece kadın hastalıkları değerlendirilmiş. ama sizin anlattıgınıza göre bel fıtıgı kaynaklı vs birçok rahatsızlık ortaya çıkmış. bu bulgular raporda degerlendirilmemiş.

bakım hizmetelri değerlendirme heyeti raporda hangi hastalık yazıyorsa bakıma muhtaçlığı sadece ona göre degerlendirir.

evde bakım aylığında bakıma muhtaçlıkla ilgili karar bakım hizmetleri değerlendirme heyetine bırakılmıştır. il müdürlüğü heyetin kararına göre işlem yapar.

Anladım Kalem hanım.
Epikriz raporu istemeleri bana tuhaf geldi sadece. Gelen memur yine aynı memur olduğundan ve pek de iyi niyetli davranmadığını düşündüğümüz için biraz sıkıntı oldu. Bende ilgili yönetmelik ve mevzuatta " ...özürlünün tedavi gördüğü hastaneden epikriz raporları şu şu şu durumlarda istenir..'' diye bir madde görmediğim ve olduğunu da sanmadıgim için sizlere sormak istedim.

Yani sözün kısası ilgili mevzuat ve yönetmeliklerde bu epikriz raporları konusunda herhangi bir şey geçiyor mu? Varsa alıp götürüp vereceğim. Yoksa benden yazılı olarak talep etmedikleri ve böyle bir şeyin yönetmelikte olmadığı gerekçesi ile vermeyeceğim. Bu kadar basit aslında konu.

Kalem hanım, Siz bizlerden daha bilgilisiniz bu konularda o yüzden sizlere güvenerek soruyorum.

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Saygılar.

@Selgn ben aslında konuyu bilirseniz bu süreci daha sağlıklı götürürsünüz diye düşündüğümden önemli bilgileri veriyorum.

heyetin sizden önce rapora itiraz etmenizi istemesi ardından epikriz raporlarını istemesi ile ilgili mevzuatta bir şey yok. heyetin bunları bakıma muhtaçlığı değerlendirmek adına istediğini düşünüyorum. ya ablanızın bakıma muhtaçlıktan çıktığını düşünüyor ya da bakıma muhtaç oldugunu görüyor ve dayanak arıyor. ben ikinci ihtimali yüksek görüyorum. çünkü mevzuata göre bakım aylığının baglanmasında da kesilmesinde de heyetin kararına göre işlem yapılır. heyetin bunları bile istemesine gerek yok. rapora bakar. rapordaki yazan hastalıga göre bakıma muhtaç olma kriterlerini değerlendirir kararını verir.

ama anlattıklarınıza bakılırsa ablanız ikinci ameliyattan sonra gunluk hayatta sürekli olarak bazı sorunlar yaşıyormuş. bel fıtıgı ameliyatından sonra gelişti dediniz. oysa bunlar raporda degerlendirilmemiş. heyet raporda yazmayan bir hastalıktan dolayı bakıma muhtaçlığı degerlendiremez. bu da bakım aylığının kesilmesine bile yol açabilir.

ben sürekli olarak "raporda yazan hastalıktan dolayı yapamadıkları neler" diye bu yuzden soruyorum.
ben de bunun cevabını alamadığım için işin açıkçası huzursuzum.

ablanızın rahim kanseri tedavisinde ilgilenen doktoruna gidip raporu gösterseniz ve bu raporda yazan hastalıklardan dolayı yapamadıklarını sorsanız. doktor tavsiyesi alsanız diyorum. yani ablanızın sonradan yapamadıklarının raporda yazan hastalıkla alakası var mı öğrenmeye çalışın. eger raporda yazan hastalık bugün yaşadığı olumsuzlukların tek başına sebebi değilse sonradan çıkan hastalıklardan kaynaklı ise ve bunlar da raporda yazmıyorsa, heyet artık bakıma muhtaç değil gerekçesiyle aylığı da kesebilir.
bir doktor görüşü alın ona göre hareket edelim bence.

ya da önyargılı bakmadan il müdürlüğüne gidip heyetten birileriyle görüşüp epikriz raporlarının neden istendiğii bizzat sorun. konuyu anlamaya çalışın.

ondan sonra tekrar durum değerlendirmesi yapalım.

Endemetrium ca 54 malign neoplazmi
Evre IV.
Resmi gazete buna %80 oran öngörüyor. Bizim raporda zaten %80. Epikrizleri aldım ben dün gidip hastane arşivinden. Süreçte gittiğimiz kontrollerde değişiklik yok diye işaretlemiş doktorlar hep. Beyin cerrahiden de aldım epikrizleri ancak onları tam okuyup çözemedim. Ayrıca leğen kemiği dediğimiz kemikte de metastaz bulguları gözlenmiş.

Ablam thermofleks kremlerle ağrısını dindirmeye çalışıyor sabah akşam sürerek. Ayrıca SYMRA 150 haplarla ağrılarını uyuşturarak savuşturuyoruz senelerdir. Merdiven çıkamıyor. Tuvalete gidiyor ama gelemiyor ben getiriyorum. Alışverişini, çamaşırını bulaşığı ben yapıyorum. Yemek ve banyo da buna dahil.

Sözde bakıcısı olan 74 yaşındaki annem de kalp ve solunum yetmezliği, yüksek tansiyon, sol kol felç, aşırı kilo problemleri ile boğuşuyor. Paranoid şizofren kendisi ayrıca ben bildim bileli. Raporu falan yok. Sözde bakıcı diyorum, çünkü eve ilk gelen denetim heyetindeki işgüzar bir hemşire hanım sağolsun aklınca pozitif ayrımcılık yaparak bakıcı olarak annemi tayin etti son dakikada. İkisine de bakan benim aslında. Çalışamıyorum bu yüzden.

Gelen heyet, durumu ortamı gördüğü halde hala bana bürokratik yükler çıkartınca doğal olarak iyi niyetli olmadığını düşünüyorum.

sizin gönderdiğiniz engelli raporun resmini silmişim ben. raporda rahim kanseri yazıyordu di mi? ben işitsel ve konuşma ile ilgili yazıldıgını hatırlıyorum yanlış aklımda kalmadıysa. şaşırmıştım çünkü.

Rahim kanseri evet. Alt batin abdomel bölgede metastaz. Yani bağırsaklara ve leğen kemiği dediğimiz kemiğe bulaşmış.

Üst Alt