Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığının kesilmesi sonrası adres değişikliği yapmam fayda sağlar mı?

cll.eksi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Aylık gelir sınırını aştığımız gerekçesi ile ailemin aldığı evde bakım aylığı kesildi. Gelir durumumuz şöyle,
Bir evimiz var kirada ve 1100 TL kira getirisi var. Ailemde farklı bir evde kirada oturuyor ve 650 TL kira ödüyor. Babamın 1700 TL civarında emekli maaşı var. Bunun dışında ötv'siz alınmış bir aracımız ve benim maaşım var. Ben evli değilim, işim gereği ailemden ayrı bir evde yaşıyorum ama ikamet adresim ailemin evi olarak görülüyor.

Soruma gelecek olursak, ben ikamet adresimi kaldığım eve alırsam yukarıdaki tabloya göre aileme tekrar bakım aylığı bağlanır mı?

cll.eksi

Hayır bağlanmaz evde bakım aylığı alıyorsan ağır engelli raporun olacak dolayısıyla bakıcınla aynı evde olacaksın
Babanın emeklisi olması zaten başlı başına sorun maaşı almanda

Rebellious

Bunu bir bilgiye dayanarak mı söylüyorsunuz yoksa kişisel görüşünüz mü?

Kalem hanım https://www.engelliler.biz/forum/ev...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-miktarlari.html linkte ki ilgili konuda "01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1219,35 TL olmuştur." şeklinde bir cümle kurmuş.

Benim ikamet adresim ailemin yanında olduğu için gelir sınırı 4 * 1.219,35 TL = 4.877,4 TL oluyor. Ailemin geliri 1100 TL kira + 1700 TL Emekli maaşı 2800 TL yapıyor. Eğer bu gelire benim maaşımı da ekleyecek olursak 4.877,4 TL'lik sınırı aşıyoruz. Eğer ben ikamet adresimi yaşadığım eve alırsam gelir sınırı 3 * 1.219,35 TL = 3.658,05 TL oluyor ve bu ailemin geliri olan 2800 TL'den fazla.

Benim burada merak ettiğim asıl konu Kalem Hanım'ın kurmuş olduğu "01.01.2019 - 31.12.2019 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1219,35 TL olmuştur. " cümlesinde ki "hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı" bölümü. Sanırım eskiden evli olmadığımız sürece ayrı evde yaşasak da maaşımız evin maaşına dahil ediliyordu. Şuan da da aynı durum geçerli mi yoksa sadece ikamet adresi olarak evde yaşayanların maaşımı hesaba katılıyor?

cll.eksi

Görüş değil alanlardan duyduğum; hiç bişeyleri ma mülk emeklilik sigorta vs olmamalı ve belirli bi alt sınırda gelir kriteri aranmakta. Yani tamamen muhtaç olmalı. Yani siz yine araştırın net kesin bilgi edinene kadar.

Rebellious
Yanlışınız var ev araba vs. Emekli baba bunlar engel değil gelir kriteri tutuyor sa alabilirler evde bakım aylığı siz o evden ikametinizi aldırdığınız zaman gelir kriteri tutuyor ise maaş tekrar bağlanır. Hayır farklı evde olursanız sizin maaşınız bekar da olsanız gelire dahil edilmez benim bekar ayrı evde oturan kardeşim vardı dahil edilmiyor onun maaşı öyle şey mi olur 18 yaşını geçmiş herkes yetişkin dir kendi hayatını kurar aynı evde olmadığı sürece maaşını aile gelirine dahil edemezler sadece evli karı koca ayrı evlerde olsada onların maaşı gelire dahil ediliyor.

idosente

Neyse hepsi tamam kabulde sonuçta bu adı üstünde evde bakım aylığı, bakıcı ile engelli aynı evde yaşaması gerekmek mi? Mantıken düşününce.

Rebellious

Bakıcı ile engelli aynı evde anladığım kadarı ile bu mesajı yazan engelli arkadaşın abisi bakıcısı değil bakıcı anne yada babasıdır.

Rebellious

bi hasta var bacaklarından engelli
2 tane oglu var birtane kızı var hepsi
25 yaşından buyuk
3 cocuguda calışıyor
ama evde bakım parası ve 2022 maaşı almak icin
3 cocukta sigortasız calışıyor :)
zamanı geldiginde sigortasız calışmanın nekadar buyuk
zarara ugradıklarını anlıycaklar ama iş işten gecmiş oluıcak
ufak hesapları yapan insanlar ileriyi hedeflemek yerine
hep yerlerinde sayarak fakir olarak gecinme endişesi icinde
yaşamlarını sürdürecekler :)

SARUHAN

Suç onlarda değil 3 yetişkin insanın yıllarca çalışmadığına inanan devlet memurlarının kazık kadar olmuşlar ayrılsınlar başka ev tutsunlar kendilerine hem maaşada engel olmazlar.

SARUHAN

Çok tartışmaya açık bi konudan söz etmişsiniz, açgözlülük, pişkinlik. Bunu tespit edemiyorlar mı? Gerçek hak sahiplerini red ediyprlar veya maaşlarını kestikleri yetmiyor gibi faiziyle geri ödeme çıkarıyorlar.

cll.eksi, eve giren tüm gelir bakılıyor, ayrı evde olsan dahi ikameti almadığın sürece gelir hesabına dahil olursun.

Cevaplarınız için teşekkür ederim. İkamet adresimin yaşadığım eve aldırıp ailemin tekrar başvurmasını isteyeceğim bakalım sonuç ne olur.

Aybala

Konuyu açan engellinin kardeşiymiş çalıştığı için gelir hesabına dahil edilmesini istemiyor, bu yüzden ikametini farklı adrese aldırmak istiyor.
Bence farklı adreste olmasında fayda var...

Hak eden mutlaka alır artık engelli emekliliği, maluliyet yada sosyal yardım alınıyorsa verenin gözü bi anlamda üzerinde yatalak kadın üzerinden akrabaları sıfır araç alıp kadının sosyal yardımlarını kestirdiler bunu biliyorum yazık kadının kocası bi ora bi ora gidip duruyor ama nafile istismar olmamalı

Aynen

Hemserim haklısın aracılığıyla lükse kacmassa sorun olmaz

cll.eksi
adresinizi resmi olarka başka yere aldırdıgınızda gelen heyetın buna ıkna olması gerek.yani adres değişikliği göstrmelık mı maaş ıcınmı alınmıs adresı degısen gercekten bıldırdıgı adrestemı yaşıyor yoksa gene ailesı ilemı yaşıyor bunuda araştrırlar. yapılan kontrollerde sizi engellı ile aynı adreste gördükleri taktırde hılelı degısm dıye işlem yapabilrler.kısaca adresı değiştirdiğinzde o adreste yaşayacaksınız nasılsa adres aldım demeyecksınız

@SARUHAN
ya kontrol yapılmamıs ya da tam yapılmamıs.2022 de kontrol sürelerı yogunluga göre uzun sürebiliyor.eğer yapılacak kontrolde durm öğrenılırse maaşları kesılilir

Üst Alt