Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığının kesilmesi mi yoksa kesilmeyip başka bir yol bulmak mı mantıklı?

Konular
19
Reaksiyonlar
14
Merhaba arkadaşlar;

babam ağır engelli ve evde bakım aylığı alıyoruz.

5 kişi yaşıyoruz. Anne Baba ve üç kardeş.

kardeşler içinde tek benim işim var çalışıyorum devlet memuruyum ama henüz 1 ayım dolmadı bile..

Annem bugün sosyal hizmetlere gitmiş ve oğlum memur oldu maaş kesiliyormu devam ediyormu diye sormuş.

Hesaplamışlar. Kişi başına düşen gelir 967,27 TL den fazla çıkmış.

Annem 8.5 Senedir evde bakım aylığını alıyordu babam adına. Şimdi benim işim oldu ve ailemle kalıyorum diye evde bakım aylığını 1.040 TL yi kesecekler.

Bende yeni memur oldum malum , hayaller umutlar var , araba alınacak arsa alınacak vs taksitlerine giricez.

Sizce ne yapmamı önerirsiniz veya siz yerimde olsanız ne yaparsınız ?

Babamın emekli maaşı 2350 tl dükkanımızdan gelen kira geliri 350 tl toplamda 2700 tl gelirimiz oluyor bakım aylığı kesilince.

5 kişi bu parayla nasıl geçinecek bilemiyorum. Ben kendi paramı aileme katamam çok olsa 300-400 tl sini katarım. Biriktirmem ve almak istediklerimin taksidini ödemem gerekeceğinden dolayı.

Acaba mantıklı olan ne yapmaktır bu durumda ?

Eğer başka bir mahalleden ev tutarsam kesilmicekmiş ailemin bakım aylığı. En kötü bi ev bulsam 300 tl kirası olsa 50 tl elektrik 50 tl suyu olsa . 400 tl + 100 tl de öyle böyle desek aylık 500 tl durduk yere benden çıkmış olacak.

Ve o evde kalmayı düşünmem ailemin yanında benim yerim yemem içmem barınmam ailemin yanı olacak ikametgahım sadece orda gözükür o kadar.

Şimdi 1.040 tl bakım aylığından vazgeçip babamın emekli maaşı ve dükkan kirası geliri ile 2.700 tl + 400 tl aileme desteğimle yaşamak mı geçinmeye çalışmak mı mantıklı ?

Yoksa evden çıkıp farklı bir mahalleden ev tutup aylık 500 tl masraf yapıp yine ailemin yanında oturup 1.040 tl bakım aylığını ailemin almaya devam etmesini sağlamak mı mantık lı ?

Şunuda düşünüyorum annem 8.5 senedir babam a bakıyor bakım aylığı alıyor. Acaba annem e emeklilik hakkı verip maaş bağlarlar mı çünkü kendisi ev hanımı tek işi ömür boyu babama bakmak ev işleri dışında .

Şimdi benden karar bekliyor 3-5 gün içine kararımı bildirmemi bekliyorlar sosyal hizmetler yetkilileri.

maaş bordromu istiyorlar birde dilekçe .

Bi akıl verin hangisini yapmak neden mantıklı ?

Görüşlerinizi bilgilerinizi sunmanızı bekliyorum.

Saygılarımla...

Ev tutmanıza gerek yok herkesin yaptığı gibi ikametinizi bir akrabanızın yada bir arkadaşınızın yanında gösterir yine ailenizle kalırsınız

bilgeadam

kardeş. o dediğin suç. biz bildirdik durumu açıka anlattık vaziyeti. bakım aylığı kesildi artık. bu şekilde idare etmeye çalışcaz.

o ikametini başka yerde göster ama ailenle yaşa veya başka yerden ev tut ikametin orda olsun ama gene ailenle zaman geçir o olmuyormuş suçmuş.

Tek yapılacak şey
Gerçekten ayrılmak başka yere taşınmak

Suskun Mutsuz Umutlu

evet böyle yapsaydınız suç işlemiş olacaktınız ve ortaya çıkınca bide cezalı duruma düşecektiniz.en güzelini yapmışsınız.

Üst Alt