Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım aylığındaki temel amaç nedir?

BakalimBilelim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, başlık garip olabilir ama birçok kişi bu konuda farklı şeyler söylüyor. O nedenle internet üzerinde araştırma yapmama rağmen bir sonuç bulamadığım için sizlerle de tartışmak istedim. Başlıkta da yer aldığı üzere evde bakım aylığı verilmesindeki amaç nedir?

1) Bakımı üstlenen kişi için bir nevi aylık mı, yoksa
2) Bakımı üstlenilen kişinin bakıma dönük ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan bir ödeme mi?

BakalimBilelim

aslında internette boşuna yorulmuşsun.

2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7. maddesi cevabı net vermiş:

"Ek Madde 7 - (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)
Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde
kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden daha az
olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da
sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır.
"

evde bakım aylığı gibi sosyal yardımları kötüye kullananlar da var tabi doğru düzgün denetim yok çünkü. bir bireyin bakım ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilen parayı alıp içkiye gereksiz alışverişe yatıranlar da var.

bu para veriliyor, ama ihtiyacı olana veriliyor, bakıma destek amacıyla.

Son düzenleme:
Sanki çok para veriliyorda kumara oraya buraya saçılıyor bırakın kardeşim bu işleri Allah kimsenin başına vermesin 1085 TL ikiye böl 542 TL ister kumara yatır isterse saç birde stresi acaba kesildimi acaba cezanı gelecek sağlam olsa en düşük asgari ücret getirir eve benim zihinsel engelli çocuk var sağlam olsa bir asgari ücret getirir eve hem kendini bakar kimseye yük olmaz herkes işine bakar Allah düşmanı mı başına vermesin

İşte Sahtekarlar olmasa,
Asgari ücret düzeyinde verirler bakım maaşı
Nerde çokluk orda.......

Üst Alt