Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için yapılan gelir hesabında ayrı yaşayan babanın geliri..?

bülent kemal

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim de bu konuda bir sorum olacak,
abim 31 yaşında ve %98 engelli, ben de vasisiyim. Annem bakım maaşı abim ise 2022 maaşı alıyor.
Babam emekli annemle resmen evliler fakat bizimle yaşamıyor, kendisi 695,00 tl emekli maaşı almakta. Ben önümüzdeki ay işe başlayacağım asgari ücret alacağım.
Bakım maaşı için kişi başı 348,00 tl yi geçmemek gerektiğini biliyorum. Ancak bu hesaba bizimle yaşamayan babam dahil edilecek mi?
Bir de hesaplama yaparken 2022 maaşını da hesaplamalı mıyım?

Galiba ayrı yaşasa hatta annemle boşanmış bile olsalar gelir hesabına babam dahil edilecek.
En azından 2022 maaşı gelir hesabına dahil mi bunun cevabını alabilir miyim? Oturan Boğa özellikle sorumla ilgilenebilirseniz sevinirim. Şİmdiden teşekkürler...

Bu başlığa göre evlenmediğim sürece babam olmasa da ben abime bakmakla yükümlüyüm ve benim maaşım gelir hesabına dahil edilecek??
2022 maaşı alan abim de gelir hesabına dahil edilir mi? Bir başlıkta dahil edildiğini fakat ilerleyen günlerde dahil edilmeyeceğini okudum ama güncel bilgi bulamıyorum...

Henüz 2022 aylığının gelir hesabına dahil edilmemesine dair bir düzenleme olmadı. Şu anda 2022 aylıkları da evde bakım hizmetinden yararlanmak için yapılan gelir hesabına dahil ediliyor (bkz: ilgili genelge).

Her üç ayda bir farklı rakamlarda maaş alıyoruz, hesaplama yaparken hangi aya göre değerlendirmeliyim? Hangi tutara göre hesaplamalıyım?
Ayrıca çalışan ücretleri net tutardan mı yoksa brüt tutardan mı hesaplamaya dahil ediliyor, malum bu hesaplama yapılırken giderler göz önünde tutulmuyor, kesilen vergiler de tutulmuyor olabilir mi diye soruyorum...

Yıllık gelir / 12

Net kazanç baz alınır.

Üst Alt