Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı için yapılacak gelir hesabına dair birkaç sorum var..?

sputnik

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
2
öncelikle merhabalar bu evde bakım aylığı üzerine size sormak istedigim bir kaç soru var biz başvuracaktık ancak kimileri vermezler başsvurmayın diyor bu yüzden size yazmak istedim.

1. ailede iki kişi %90 engelli aile 4 kişi den oluşuyor babanın emekli maaşı var ve %90 raporu

2. oturulan ev 5 katlı ancak bir dairesinde oturuluyor bina babanın üzerine fakat HİSSE tapulu yani sadece arsa tapusu var

3. emekli maaşı (710 tl) dışında herhangi bir ek gelir yok ve çalışanda yok

4. bütün bunlar ele alınırsa bu iki kişiye evde bakım aylığı bağlanabilme durumu var mı ! yok mu!

siz forum yöneticilerinden bu konuda cevap bekliyorum teşekkürler

Öncelikle bahsettiğiniz iki engellinin özürlü sağlık kurulu raporunun uygun olması gerekiyor. Eğer özürlü sağlık kurulu raporunda "ağır özürlü" ibaresi varsa ve bakıma muhtaçlık kriterlerine uygunsa, gelir kriterlerine uygunsa ve Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin kanaati olumlu yönde çıkarsa evde bakım aylığı baglanır.
Dediğim gibi "ağır özürlü" ibareli rapor varsa bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz lütfen. Çünkü ağır özürlü olsa bile bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun değilse evde bakım aylıgı baglanmaz.
Bu kriterler uygunsa gelelim gelir kriterlerine... Öncelikle şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Bakmakla yükümlü bireyler ve bakıma muhtaç özürlünün tüm gelirlerinin kişi başına düşen aylık ortalaması 400 TL'yi geçmiyorsa gelir kriterleri de uygun demektir.
Aksi durumda evde bakım aylıgı baglanmaz.
gayri menkulunden bir gelir elde etmiyorsa gayri menkulü gelir hesabında dikkate alınmaz. Ama kira vs gibi bir gelir sözkonusu ise dikkate alınır ve bu gelirlerle birlikte yine kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçmiyorsa sorun çıkmaz yine.
Ağır özürlü ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun oldugunuzu düşünüyorsanız ve gelir hesabınız da beyan ettiğiniz bilgilere gore uygun gorunuyor gerekli evraklarla birlikte il/ilçe sosyal hizmetlere başvurun:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
Gelir hesabınız için sözlü ve yazılı beyanınız esas alınır. Buna göre talebiniz dikkate alınır. Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti yaşam koşullarınız ve beyan ettiğiniz gelir arasında bir fark gorurse zaten lüzumlu belgeleri sizden ve ilgili kurumlardan talep eder. Burada da sadece gelirleri dikkate alırlar merak etmeyin, rahat olun.

Melek hanım bize aynı zamanda bağlasalar bile fazlasıyla cezalı olarak ödenen miktarın geri alındıgı belirtilmişti ... düşünsenize sonuçta eve gelip etüd etmeden SOSYAL HİZMETLER görevlilieri bu aylığı bağlamıyorlar sanırım. söyledikleriniz üzerinden tekrar bir değerlendirme yapacağım teşekkürler

Tabi ki bu aylık baglama işlemi Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin kanati ve inceleme sonuçlarına baglıdır. Dolayısıyla dediğim gibi Heyet sizi evinizde ziyaret edecek gerekli incemelerde bulunacak gerekirse ek belge isteyecek, lüzum duyarsa ilgili kurumlardan ek belge talep edecek ve araştırtacaktır. O yüzden bu konuda gerekli tüm adımları atacaklardır rahat olun. Evde bakım aylıgı baglandıktan sonra gelir durumunuzda bir değişiklik olursa, kişi sayısında değişiklik olursa en geç 1 ay içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirim yukumlulugu vardır.
Adres değişikliği ve özürlü bireyin vefatı sözkonusu olursa en geç 15 gün içinde il/ilçe sosyal hizmetlere bildirim yükümlülüğünüzvardır. Bu gibi değişiklikleri zamanında bildirmediğiniz takdirde mevzuat açısından gerekeni yapma hakları doğar. Duydugunuz yorumlar bunlarla ilgilidir çoğunlukla.
Zaten evinize gelecek olan heyet aynı zamanda rehberlik de yapacaktır size. Gerekli sorularınızı sorarsınız rahatlıkla rahat olun.
Öyle sonradan ceza olursa vs vesveselere izin vermeyecek tarzda incelemeniz yapılacaktır endişelenmeyin...
Zaten kafanıza takılan sorular olursa da buradan rahatlıkla paylaşırsınız. Gelişmelerden haberdar edersiniz bizi zaten...

siz 5 katlı evin 4katında kira almıyormusunuz incelemede sizi 5 katlı evinizle ilgili sorularda çıkacaktır

henüz dğer daireler kullanılabilir durumda değil o açıdan alınmıyor

Evde bakım aylığı ne kadar zamanda yatmaya başlar?

evde bakım aylığı için başvurulduktan sonra bakıcı kişinin açtığı banka hesabına ne kadar süre içinde para yatırılıyor ?
alan kişiler paylaşabilirse bilgilerini şimdiden teşekkürler

ben kontrol edildikten 5 ay sonra aldım ilk maaşı

ben adanada heyet eve geldikten 1 ay sonra aldım

ben başvurduktan 2 ay sonra bağlandı maaşım inşallah sizede bağlanır

teşekkürler arkadaslar paylasımlarınız için

Üst Alt