Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı icin eşim başvurabilir mi?

Burcum35

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Eşim evde bakim ayligi icin başvurabilir mi ?gündüzleri annem çocuğuma ve bana bakıyor eşim çalıştığı icin akşamları bakıyor bu durumda eşim basvurabilirmi?eşim oğlum ve ben üç kişiyiz hanede annem yan tarafımızda oturuyor onun kendi evi biz kiradayız.devamli annem yardımcı oluyor bana ve oğluma o bakıyor.annem adına başvurmuştuk 3 yıl önce reddedildi.ozaman aynı evde oturuyorduk.simdi evleri.iz ayrı eşim üzerinden başvursak kabul olur mu?Eşim asgari ücretle çalışıyor ben malulen emeklilik bekliyorum üç kişi oldugumuz icin gelir kriterini asmıyoruz..sizce neyapmaliyim?ben psikoz hastasiyim buarada.kabul olur mu başvurum eşim üzerinden yapsak..

öncelikle geçmiş olsun. malulen emeklilik bekliyorum demişsiniz bu şartları taşıyorsanız olun emekli. not konuya vakıf olan melek hanımı etiketleyeceğiz sizlere detaylı bılgı verecektır. Kalem

Evde bakım aylığı için özürlü bireyde şu üç şart aranır:
1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması.
2. bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması.
3. Gelir kriterlerinin uygun bulunması.

Şu kişiler Bakıcı olabilir:
Akraba: Bu Yönetmeliğin uygulanmasında, üveyler dahil olmak üzere bakıma muhtaç özürlünün; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

Üst Alt