Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı da asgari ücrete eşitlenebilir mi?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar şu günlerde düşük emekli maaşı alanların maaşları asgari ücrete eşitlenmesi için yasal düzenlemeler yapıp en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitleneceği konuşuluyor.
Son dakika: Emekli maaşına asgari ücret ayarı geliyor - Haberler Son Dakika

evde bakım maaşları da en düşük asgari ücrete eşitlenmesini istiyoruz

destek verelim gerekli yerlere bu talebimizi iletelim konuyu güncel tutalım.

Katılıyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eskiden bir asgari ücretti zaten. Onu mevcut yönetim memur maaş katsayısına endeksledi. Şimdi bu kararından dönebilmesi pek mümkün gözükmüyor.

Bakım merkezine 1 engelli için,2 engelli maaşı ödeniyor ama.

Zorro

Nasıl yani

Bakıma muhtaç özürlülere verilecek bakım hizmeti karşılığında ödenecek ücret tutarları aşağıda belirtilmiştir

a) Yatılı bakım merkezlerinden, günde yirmidört saat süreyle bakım hizmeti alan bakıma muhtaç özürlüler için iki aylık net,

b) Gündüzlü bakım merkezlerinden, günde sekiz saat süreyle tam gün hizmet alan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net,

c) Gündüzlü bakım merkezlerinden, günde dört saat süreyle yarım gün bakım hizmeti alan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net yarısı

ç) Gündüzlü veya yatılı bakım merkezlerinde istihdam edilen bakıcı personel tarafından bakıma muhtaç özürlünün ikametgâhında günde üç saat süreyle hizmet alan bakıma muhtaç özürlüler için bakım merkezine bir aylık net,

d) Akrabaları tarafından günde yirmidört saat süreyle bakılan bakıma muhtaç özürlüler için bir aylık net
ödeme yapılır.

Zorro

Bu haksızlık yahuuu bakım merkezine ayrı ücret ödeyecek özürlüye ayrı o ücretleri özürlüye versin o kendini daha uygun bir ücrete baktırır işte bürokrasinin incileri...

bakım evleri ticarathanedir para için bakım evi sahipleri adamı harcar bizim burda memlekette var bakım evi allah düşürmesin top gibi adamları bakım evine tıkmışlar genelde şizofrenler yatıyor aileleri bakım evine tıkmış adamları allah merhametli ana baba versin insan oglunu oraya nasıl atıyor anlamıyorum bakım evinin penceresinden adamlar bizi kurtarın diye bagırıyor hastalara igne hapı dayıyolar adamlar robot gibiler dışarı çıkmak yasak her yer demir parmaklık kaçarlar diye

akşam 6 da işıklar söner yatarlar hitlerin ölüm kamplarından farksız hapisaneden daha kötü sigara yasak hastalar sigara dileniyor 1 sigara için yalvarıyor hasta bakıcıya şizolar da aksine çayı sigarayı çok severler

top gibiler adamlar sadece şizolar

devletin bir an önce bakım evlerini kapatması lazım adamlara ev yapsınlar özgürce dışarıda dolaşsınlar yazık günah bunları görmeyen bilmez eskiden böyle bişey yoktu bakım evi .vs. ak parti döneminde geldi . soruyorum burda kim ister bakım evinde kalmak
kendine yapılmak istemedigini başkasına yapma

sana-yap%C4%B1lmas%C4%B1n%C4%B1-istemedi%C4%9Fin.jpg

Cumhurbaşkanına bir mesaj yazdım buraya koymamda sakınca varmı?

Sayın cumhurbaşkanım size söylüyorum duyun artık bizi, yahu 1085 tl ile bir engelli nasıl geçinir bir kendinizi engelli bireyin yerine koyun yürüyemiyorsunuz ve her şeye muhtaçsınız bunların haricinde bir tesis veya bir kafeye gitmek istersiniz insanlarla iç içe olmak istersiniz ama bu koşullarda bir engellinin cebindeki para bunların hiç birini ne yapmaya yeter nede evden çıkmaya bir taksi ile 10 km yol gitseniz en azından 15 tl nin üzerinde bir ücret ederim bu maaş ile onu bile veremezsiniz yok neden kendinizi bizim yerimize koyuyorsunuz yeni bir yasa çıkaracaksınız ya emeklilerin maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkarmak gibi engelliler içinde bunu yapmanızı istiyoruz lütfen Allah rızası için!
Böyle yazdım umarım dikkate alınır....

devlet 1000 lira yardım yapıyor her ay karşılıksız engelliler ve yakınları bi nebze rahat etsin diye sizde buldukça bunuyorsunuz Hee...

Bitmeyenumut

Galiba sen rahatsın öyle ya gavur dediğin Almanya da gitte gör engelliler nasıl yaşıyor, taksiler bedava bir çok şeyi indirimli alıyorlar + devlet maaş veriyor onlara + çalışsın çalışmasın her halükarda engelli maaşını alıyorlar. Sen uyumaya devam et kardeşim...

okatur devletin kimseye karşılıksız maaş bağlama zorunluluğu yok. Sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyacı olana evde bakım parası veriyor işte. Az bulup şikayet etmek nankörlük. Herşeyi devletten beklememek lazım. Yurt dışında taksiler ücretsizmiş. Günaydın burası türkiye. Burada parayla bile taksilerde seyahat etmek sıkıntılı sorunlu. Ayrıca ak partili değilim ama erdoğan'ın bir cümlesi vardı geçenlerde söylemişti. Beğenmeyenin biletini biz alalım gitsinler demişti. Adam haklı. Besle kargayı oysun gözünü, kimseye iyilik yaramıyor.

okatur

Kardeş bakmak zorunda devlet ise sen böyle olduğun sürece hiç bir hak talep edemezsin işte taksiler neden o şekilde ilk önce bunu düşün eğitimli olsa taksiyi kullanan kişi acaba sen bu lafı edebilirmiydin Almanya'da öyle her ehliyet sınavına giren alamıyor ehliyet acaba neden, sen halinden memnunsan ne ala ama ben ve benim durumumda olanlar memnun değiliz neyse sana iyi geceler....

Ben iyilik olarak görmüyorum bu yapılanları çünkü iyilik değil mecburdur engellisini rahat yaşatmaya

Kim mecbur ki okatur
Taksilerde ekmek parası kazanıyor nasıl olur Almanya'da bilmiyorum daha Başka ve gibi indirimler var

Zorro

Almanya'da engelli birey taksi çağırıyor gideceği yere gidiyor ve taksiden fatura alıp devlete ödetiyor kardeşim insanca yaşamak bizimde hakkımız ama tr de eğitiminde içine ettiler ve herkes sadece maddiyata tapar oldu yazık sana çok yazık

2015 yılında Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından Avar Caddesinde açılan Salihli Belediyesi Gıda Bankasında başta gıda ve temizlik olmak üzere 40 çeşit ürün ile 1500 ihtiyaç sahibi vatandaşa hizmet veriliyor. Paranın geçmediği Gıda Bankasında, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, kendilerine verilen kartlarla istedikleri üründen alarak rahat ve mutlu bir şekilde alışverişlerini yapıyor.
Salihli yardımlaşmayı seviyor
Salihli Belediyesi Sosyal Market Evi'nde yardımseverler tarafından bağışlanan, kullanılmış ancak kullanılabilir nitelikte olan veya hiç kullanılmamış, giyim ve ev eşyaları ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak veriliyor. Görevliler tarafından beden ve özelliklerine göre ayrılıp yerleştirilerek, mağaza düzeninde ihtiyaç sahibi vatandaşların kullanımına sunulan eşyalar ve kıyafetler, insanlar arasında yardımlaşma köprüsü kurarak toplumsal dayanışma duygularını da güçlendiriyor. Belediye çamaşırhanelerinde ise kimsesiz, hasta ve yalnız yaşayan vatandaşların düzenli olarak çamaşırları evden alınarak yıkanıyor.
"Yardım edebilme çabasındayız"
Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek birçok önemli projeyi faaliyete geçirdiklerinin altını çizen Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "2015 yılında 'Bir elin verdiğini diğer el görmemeli' anlayışıyla Gıda Bankası ve Sosyal Market Evi'ni hizmete açtık. Her zaman yardıma muhtaç insanımızın onuru kırılmadan, gururu incinmeden yardım edebilme çabasında olduk. İstiyoruz ki Salihli'de yardıma muhtaç mutsuz bir ailemiz kalmasın. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne başvuran yardıma muhtaç vatandaşlarımıza gerekli incelemelerin ardından kart veriyoruz. Vatandaşlarımız kendileri verilen kart ile gelip istediği gibi ücretsiz alışverişini yapıyor. Aynı zamanda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğumuz ekibimiz ile ev temizliğinde güçlük çekenlere ev temizliği ve engelli vatandaşlarımıza tekerlekli ve akülü sandalye, bez ve sosyal market evi ile kıyafet, ayakkabı gibi yardımlarda bulunuyoruz" dedi. - MANİSA
15 Nisan 2018 Pazar 12:51
Almanya'da var mı böyle uygulama varmı? okatur

Zorro orada zaten rahat yaşıyor engelli bireyler, yardımı devlet tarafından + belediyeler tarafından karşılanıyor tr de her belediyede bu uygulama yok, gelde Trabzon daki bld nin işini gör insanların tapulu topraklarını 18 c ile ellerinden alıyor neyse....

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine Temmuz'da bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. 2018 Yılı Programı'nda, enflasyon tahminlerine göre bu zammın yüzde 4.02 olabileceği öngörüsü yer alıyor. Eğer tahmin gerçekleşirse en düşük maaş; esnaf emeklilerinde bin 405 liradan bin 461 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 569 liradan bin 632 liraya, 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarda ise 935,60 liradan 973,21 liraya çıkacak. Halen en yüksek maaş ise 4 bin 481 lira 26 kuruş seviyesinde bulunuyor. Eğer zam yüzde 4.02 olarak gerçekleşirse, bu maaş 180,14 lira artışla 4 bin 661 lira 40 kuruşa çıkacak. Ayrıca Temmuz'da maaşlar artacağı için, her ay verilen ek ödeme de yükselecek. Maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında hesaplanan ek ödeme, aylığın yükselmesiyle zamlanacak.

Memur EMEKLİSİNE FARK DA VAR

Memur emeklilerine ise Temmuz'da toplu sözleşme kapsamında yüzde 3.5 zam yapılacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde Tüketici Fiyatları Endeksi yüzde 4'ü aşarsa, enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacak. Eğer yüzde 3.5+yüzde 0.02'lik zam tahmini gerçekleşirse, en düşük maaş memur emeklilerinde bin 978 liradan 2 bin 48 liraya çıkacak. Ayrıca her ay ödenen maaşın yüzde 4'ü oranındaki ek ödeme de yeni aylık üzerinden hesaplanacağı için artacak.

YAŞLIYA 825,45 TL MAAŞ

Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve aylık geliri düşük olanlara sunulan 3 ayda bir ödenen 65 yaş aylığı Temmuz'da memur zammıyla birlikte artacak.

Halen yaşlılara aylık 265,79, 3 aylık da 797,38 lira ödeniyor.

Eğer yüzde 3.52'lik memur zammı tahmini gerçekleşirse, yaşlılara aylık ödenen tutar 275,15 liraya, 3 aylık ödeme de 825,45 liraya çıkacak.

EVDE YAKININA BAKANA BİN 123 TL MAAŞ

Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara sağlanan destek tutarı da Temmuz'da memur zammıyla artacak.

Halen aylık bin 85 lira 50 kuruş ödeme yapılıyor. Bu tutar, zam yüzde 3.52 olarak gerçekleşirse bin 123 lira 71 kuruşa ulaşacak.

İNTİBAK İÇİN YENİ VİRAJ

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak beklentisi içerisinde. Anayasa Mahkemesi kararının ardından emekliler gözlerini yasa çıkarılması için Meclis'e çevirirken; Türkiye Emekliler Derneği de konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıdı. Derneğin hukuk danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, "İç hukuk yolları tüketildiğinden, AİHM'e başvurduk" dedi.

İlk intibaktan yaklaşık 2 milyon SSK'lı yararlandı. Maaşlarda 50 ile 355 lira arasında artış yaşandı. Yeni intibakh ayata geçerse, yaklaşık 5 milyon kişinin yararlanacağı belirtiliyor. Zam oranının da ilk intibaktaki gibi 355 liraya varan tutarda olması bekleniyor.

16 Nisan 2018 Pazartesi 10:32

Temmuz'da zam gelecekmiş 1123 TL, yine az galiba okatur 🙋 kunta
Ben zaten almıyorum Bağkurluyum.

bazılarına inanmak zor yaşadığı ülkenin potansiyelini büyüklüğünü anlayamamış insanların burada konuya ilgisi var ise cevap vermek yerine bilip bilmeden siyaset yapmaya çalışması sadece komik

@Zorro

Sana sadece empati yapmanı tavsiye ederim düşün yürüme yok sağ kol cansız tekerleklisandalye kullanamıyorsun her ihtiyacında elektrik gaz ve araçlara muhtaçsın ve bunların hepsi maddiyata bakıyor + açlık sınırı 1600 TL iken nasıl o para ile idare edeceksin sadece düşün kalorifer yok bizde soba ile anca ısınıyoruz + 2 gündür yakamıyorız sobayı sadece düşün zorrocum

Büyüklük ülkede değil ekonomi ve siyasette olacak öyle esip gürleme ile olmuyor bu işler @kunta birde neresi büyük tr nin onu söylesenei saman ithal edilen + et de aynı neresi büyük söyledee bilelim

okatur

İşte bunu yazmanı tavsiye ederdim. Akülü araçlar her yıl 2 akü ister. Devlet karşılamalı. Ayrıca kaloriferli daireye kirayı karşılamalı

Akülü araçlar olsa ne fayda köy yerinden şehire gidemedikten sonra.

Keşke asgari ücrete esitlense daha adaletli olur. Hasta yakınına bakan kisi ona baktığı onu yalniz birakamadigi için çalışmıyor kıt kanat geçinmeye çalışıyor. gecinemiyince bicok isyerine basvurdum durumumu anlattim kimse is vermedi.Benim evde bakımdan 4-5 ay önce haberin oldu başvurdum bakalim hayirli haberler bekliyorum keşke asgari ücretle esitlense bakan kişiye sigorta yapilsa.

Üst Alt