Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylığı başvurumuzda her seferinde başka bir engel!?

Serkan1436

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Babam yaklaşık 10 yıldır engelli, kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Her ne kadar götürün, bakım aylığı falan alırsınız dedilerse de şimdiye kadar heyet meyete götürmedik hiç. Neyse sonunda zor bela gittik. 87 ağır engelli raporu verdiler. Bakım aylığı için başvurduk, adreslerimiz aynı bahçe içinde olmasına rağmen yok siz o evde kalıyorsunuz dediler, olmaz. Adresinizi onların yanına alın dediler. Adresi aldık, bu sefer annen evde değil olmaz dediler... Annem de geçici olarak başka şehire, bir süreliğine ablamın yanına gitmiş. Yaşları 80'in üzerinde.

Bir süre sonra gelecek dedik anlamadılar, onu hesaba katmayın dedik anlamadılar.. Cinnet geçirecem nerdeyse, ona yok buna yok. 10 yıldır neler çektiğinize kimse bakmıyor. Sırtınızı dönüp gitmenizi bekliyorlar sanki. Benle eşimden başka bakacak kardeşim falan da yok. İşe gitsen bi türlü, evde kalsan bı türlü. Öyle kaldı valla, gitmek bile istemiyorum artık o kuruma.

Demokratik Türkiye imiş sözde!

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evde bakım alıyormusunuz okatur e devlette gozukmuyor alıyorsanız yoksa calısmamı var martta kesıldı nısanda baglandı benım ama bakıyorum e devlete yok kayıt bulunamadı dıyo

selocanlar

Anca ayın 10 undan sonra görünür
Bendede kayıt bulunamadı yazıyor para ne zaman yatarsa anca o zaman görünür

okatur mayıs ayının ortasında kayboldu hala kayıt bulunamadı yazıyor ama maaş yatıyor

Bende haziran 13 te yaptırılmıştı para shçek i arayıp öğrensen daha iyi olur ben Trabzon dayım burda 13 ünde yatıyor

Bu gün de babası felç, yatalak olan bir arkadaşım bakım aylığı için o kuruma gitmiş, çocuk bekar, ikametgahı öteden beri köyde, abisinin yanında. Babası da ilçedeki evde, abisiyle yaşıyor. Haliyle babasının durumu ciddi olduğu için sık sık uğruyor babasına, orda kaldığı da oluyor. Bu sefer tutturmuşlar senin o evde kaldığını biliyoruz, o yüzden olmaz demişler çocuğa.. O da cinnet geçirecek nerdeyse.. Memurundan müdürüne hepsi yeni yeni işe başlamışlar. O ona soruyo, öbürü başkasına, müdürü memura, kim kime dum duma.. Defalarca bizi getirip götürdüler...

Olmaz olaydı o rapor da biz de gitmek zorunda kalmayaydık o kuruma. Bu şekilde de insanın zoruna gidiyor. Ya eve gitmiş bakmışlar, rapor tutmuş bi de, söz de bir tane yatak daha yokmuş da o yüzden annem o evde yaşamıyormuş.. Annemin yatağını duvara yaslayıp üzerine bir örtü atmıştık. Annem de salondaki çekyatın üzerinde yatıyor. Zaten babamla pek anlaşamadıkları için aynı odada kalmıyor. Ya bunları yazdığıma inanamıyorum.. Bu kadar saçmalık da olmaz.. Anlatamıyorsun bi de, yok biz öyle gördük öyleymiş.. Vallahi billahi o kuruma gidip onların yüzünü bile görmek istemiyorum, insan kendini kötü hissediyor. İnsanın zoruna gidiyor.

aynı durum benim de başımda.eve gelen heyet annemi çekyatakda televizyon seyrederken gördü.yanında demirden yürüteci vede bastonu da yanındaydı.vay efendim kadın neden yatakda degil.ondan önceki gelişlerinde ise yatakda gördü kalk bakalım yürüyeceksin görecegim.kadın bastonuyla zor gücele yürüyor.beni görünce mi yatakda yatıyor.bak bundan sonra sıksık kontrole gelecegim seni dedi.birde sanki suç işlemişim gibi 6 ayda degil sık sık gelecegim kontrole demesi tehdit eder gibi canımı sıktı.otursa oturdu yatsa kalk ayaga yürü bakalım deyip hasataya işkence çektirmeye ne gerek var.ALLAH sizede bizde kolaylık versin tez zamanda da maaşımız bağlansın.

deryakader
böyle durumlarda pısırık olmamak lazım.ne demek sen kımsınkı senı görunce yatacak sen gidince kalkacak.ağır engelı olup bakım maaşı alıp gezmelere gidenler var devlet bu parayı eve hapıs olunsınkı dıye verılmıyo.onların karşısında çaresız gibi durunca bişi olduk sanıolar.böyle yaparlarsa bidaha şikayet edecem deyın ve de şikayet edin madem ınsan olamıolar bari insan taklıdı yapsınlar.heyetlerın böyle yaptıgını duyunca kan beynıme sıcrıyo

keşke bakıcı maaşım baglansa ne olur dünyaya memur oalarak gelmek varmış.memur olursan karşıdaki sanki aciz insanlar ve paraya muhtacız kader vurmuş fakirlikle birde memur vursa ne olur.bizler o parayı cami önünde dilenerek degil 24 saat hasta hizmeti vererek yapıyoruz.hayatım evde geçiyor.birde ssk yapsalar dı ne olurdu sanki.benimki olmasa da bütün hastabakıcılar adına dilegim .Allah hepimizin yardımcısı olsun

Valla çektiklerimizi bi biz biliriz bir de Allah.. 10 yıldır evden bir gün bile olsa ayrılamıyoruz.. 10 dakka evden ayrılsak acaba başına bir iş mi geldi, yine fenalaşır mı, tüpü yakmaya çalışıp yangın çıkarır mı, düşüp bir yerine bir şey yapar mı diye düşüne düşüne yedik bitirdik kendimizi.. Evde tek çalışanım. Annem de Alzeihmer .. Ona da ablam bakıyor.. Kazancımın yarısını onlara gönderiyorum.. Yarısıyla da 5 kişi kıt kanaat geçiniyoruz.. Allahlarından bulsunlar, ağızlarından burunlarından gelsin.. Devletin verdiği bir hakkı gasptır bu başka birşey değil.

Bütün bunların sonucu olarak doğal olarak psikolojimiz alt üst olmuş, o kuruma gidip te onların o suratlarına karşı gülemiyoruz tabi.. Hepsi cephe almış, tarafsız olduklarından kesinlikle şüpheliyim. İşi iyice kişiselleştirmişler.. Bişey demiyorum artık umarım çektiklerimizi onlar da çeker.. İki cihanda ellerimiz onların yakalarında olur.. Nisanda rapor aldık hala bir sonuç yok, istedikleri bir belgeyi bir ay sonra tekrar istiyorlar.. teslim ettikten sonra bir ay içerde bekletiyorlar.. Bir ay sonra bir telefon geliyor valla bu sefer bilmem ne.. Başvuru tarihini sürekli geri alıyorlar.. Yok mu bunları bi denetleyecek dur diyecek, mağdur insanlara sahip çıkacak ya..

Serkan1436
alo 150 Bimer'i arayarak sürecin hızlandırılmasını, ayrıca gereksiz yere sizi yorup süreci uzattıkları için şikayetnizi bildirin. BİMER üzerinden yazılı olarak da başvrabilirsiniz. bütün olanları ayrıntılı yazıp, hem sürecin hızlandırılmasını isteyin, hem d eşikayetçi olun. gerekli bilgileri doldurmayı özellikle evde bakım aylığı için başvurdugunuz kurum bilgisini yazmayı unutmayın.

evde bakım aylığında 3 şart aranır:
1) % 50 ve üstü ağır engelli sağlık kurulu raporu. agır engelli rapor varmış. bu açıdan uygunsunuz.
2) hanede kişi başına düşen aylık gelirin 967,27 TL altında olması şarttır. hanede kalan herkesin ortalama aylık geliri bulunur ve toplanır. hanenin toplam aylık geliri de hanede kalan kişi sayısına bölünür. sonuç 967,27 TL altındaysa hane geliri uygun demektir.
babanız sizle kalıyormuş. aynı hanede yaşıyorsunuz. bu durumda kaç kişiyseniz hepinizin aylık gelirini hesaplayın ve toplayın. sonra da hanede kalan kişi sayısına bölün. anneniz sizle kalmıyormuş. ablanızla kalıyormuş. bu durumda annenizin sizle yaşadığı tespit edilmezse hane gelirine dahil edilmez. annenizin hane gelirine dahil edilmesi için sizle kalması ve yaşaması şarttır. evde tek çalışan sizmişsiniz. bu durumda hane gelirinizin yüksek çıkacagını sanmıyorum. anneniz gelse de gelmese de değişen bir şey yok.
ama bakıcı açısından sorun olur. ki bu açıdan da annenizi istemelerine gerek yok. anneniz de hastaymış. dolayısıyla babanıza bakamaz zaten. siz çalışıyorsunuz. bakıcı olarak haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini verebilecek durumda değilseniz hastayla daha yakından ilgilenecek hane içinden biri bakıcı olarak başvursun.

3) babanız bakıma muhtaç durumda olmalı. şu linki dikkatle inceleyin: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan AB,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti linkteki kriterlere göre degerlendirme yapacak. bu değerlendirmeyi yaparken de yaşından kaynaklı yapamadıklarını değil, raporda geçen hastalıklarından dolayı yapamadıklarını dikkate alacak.

yukarıda saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz. her 3 şarta uygun bulundugunuz takdirde evde bakım aylığı baglanır.

NOT: evde bakım aylığı gelir hesabına her ne ad altında olursa olsun her türlü aylık gelir dahil edilir. hane gelirinden hiçbir şekilde hiçbir gider düşülmez.

yukarıda saydığım şartlara uygun olduğunuzu düşünüyorsanız hakkınızı arayın. sürein hızlandırılması için BİMER vasıtasıyla şikayetçi olup sürecin hızlandıırlmasını ve evde bakım aylığının baglanmasını talep edin.
gelişmelerden de haberim olsun.

benim evime de 3 ay önce geldiler.telefon açtim hala incelemedeymiş.mektubu bekle dediler.bu mektubu yollamak bu kadar zormu acaba.neden ya oldu yada olmadı denilmiyor.3 ay içinde hiçmi ilerleme olmaz.bu gidişle 6 ayı bulur.mersinin ilçesindenim köyde değil ki bu kadar uzasınanlayamadım

Üst Alt