Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ev hanesinden bir kişi eksildi. Kaç gün içinde bildirmem gerekir?

dayicim

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
İyi günler.. arkadaşlar hanemizde 1 kişi (kardeşim) bizden ayrıldı bunu kuruma kaç gün içinde haber vermemiz lazım. Değerli cevaplarınınızı bekliyorum

15 gün içinde bildiriniz

5 kişilik bir aileyiz annem 2 ayda bir dul aylığı alıyor 2 kardeşimden biri engelli diğeri haneden ayrıldı 19 yaşında adresi başka yerde ssklı olarak çalışıyor eşim diğer engelli 23 yaşındaki erkek kardeşimin bakıcısı şuanda hanede 4 kişi kaldık 23 yaşındaki erkek kardeşimin 2022 engelli aylığı eşimin evde bakım aylığı ve annemin 2 ayda bir aldığı dul aylığı bunlardan herhangi biri kesilir mi ayrıca adresten ayrılan 19 yaşındaki erkek okumayan ssklı olarak çalışan adresi ayrı olan erkek kardeşimin geliri dahil edilir mi bizim haneye acaba

Ne duruyorsun
Geliri olan kardeşini ayrıldığına dair bildir işte
Dahil edilmez

dayicim evinize giren adı ne olursa olsun tüm gelirlerin toplamı nedır?
kesin olan bişi varsa o da annenzın maaşının kesılmeyecegı.engellı maaşları içinde gelirlerinizi bilemmeız gerekıyor yoksa bişi diyemek
hane kişi başı gelirinizin 2022 maaşı için 483,63 evde bakım için 967,27 lirayı geçmemesi gerekıyor.hesaplama yaparken anneniz 2 ayda 1 maaş aldıgı için o maaşı 2 ye bölüp öyle hesap edın.

Annemin dul aylığı 2 ayda 550 TL
kardeşim 2022 engelli 3 ayda 1800 TL
eşim evde bakım aylık 1085 başka gelirimiz yok
5 kişiydik 19 yaşındaki erkek kardeşim bizden ayrıldı adresini değişti şuanda 4 kişiyiz kardeşim bekar olduğu için aldığı asgari ücret bizim hesaba haneye dahil edilir mi kafam çok karışık

Adresimizden çıkan kardeşim bekar olduğu için aldığı asgari ücret bizim gelirimize dahil edilir mi onun adresi başka yerde tek gelirimiz 2022 3 aylık 1800 tl evde bakım 1085 TL ve dul aylık 2 ayda 550 TL
5 kişiydik sorun yoktu ama şimdi 4 kişi kaldık şuanda sorun olur mu lütfen bişey yazın

dayicim

kardeşinizin ikameti başka yer oldugu için gelire dahil edilmez ve sizin gelir şartlarınız tuttuğu için maaşlarınız kesilmez.kardeşinizin ikameti size yakınmı ikameti göstermelik olarak mı başka yerde.kardeşiniz maaşınız zarar görmesın dıye mı ıkametını başka yere aldırdı.benzer bi durum vardı forumda bi arkadas yazmıstı. vakıf inanmamıs ve bordrosunu ıstemıs.kanunen istememeleri gerekıyor çünkü hesaplamada hanede ikamet edenler dahil olur.kardeşiniz evlıyse hiç bi sıkıntı olmaz ama bekarsa heyet belkı problem çıkarabilir.gerçi 1700 lira eklense gene şartınız tutuyo.asgari ücret 1700+1085+275(annenızın maaşının aylık ortalaması)+600 (kardeşinizin aldıgı 2022 maaşın aylık ortalaması) 3660 lira eder. 4 x 967 : 3868. 3868 - 3660 : 208 lira ile gelrı sartını kurtarıyonuz

Kardeşide Bile Bile sonradan başka yere ikamet aldıysa
bu suç değil mi -mka
Üstelik bekarmış

Zorro

erdal işsiz iken evdekılere baglı ıken ayrılamamıs ama işe girmiş parası var ayrı eve çıkmıs 18 yaşını doldurmus bu kanunen suç değil.ama dedıgn gibi sırf göstermelık alındı ise evdekılerın maaşına bişi olmasın dıye durm değişir.

Cevap için teşekkürlerKardeşimin adresi bizim evin yan tarafı amcamgilin dairesi şuan Boş ev oraya taşıdık kendisi inşaat için başka şehirde çalışıyor evet SSK için gelir aşmasın diye taşıdık evde bakım için sorun değilse peki 2022 için sorun olur mu zira ben gittim bizim buradaki kaymakamlık sydv vakfına sordum bana denilen evliyse haneden çıkabilir ama bekarsa adresi nerede olursa olsun aynı olur hiç çıkmamış gibi dedi peki 2022 için geliri aşıyoruz herhalde bı de annemin dul aylığı da tehlikede mi şimdi

dayicim
malesef maaş için yaptıgınız ortaya çıkar çıkmasa bile bekar ve hemen evınızn yanındakı bi eve taşınıyo üstelik bide orda ikamet etmeyıp başka bi şehirde çalışıyomşkı böle bişi yapması hiç doğru bi davranış değil hile yoluna gidilmiş oluyor.bu durumda 2022 maaşı kesilir diğer maaşlara bişi olmaz.

@dayicim
evde 5 kişiydiniz.
sen,eşin,annen ve 23 ve 19 yaşındaki kardeşin.
annen 2 ayda bir eşi vefat etmiş kadınlara ödenen aylık alıyor.
23 yaşındaki kardeşin % 70 ve üstü 2022 aylığı alıyor.
eşin 23 yaşındaki kardeşine baktıgı için evde bakım aylığı alıyor.
19 yaşındaki kardeşin haneden ayrıldı ve 4 kişi kaldınız.

bu durumda haneden bir kişinin ayrıldığını en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz.

kardeşin okumuyor ve bekar. çalıştıktan sonra ayrı evde oturmaya karar vermiş. bundan kime ne? gerçekten sizle kalmıyorsa, ikameti ayrı hanedeyse hane gelirine dahil edilmez. ama ikameti göstermelik başka yerde olup sizle yaşamaya devam ediyorsa hane gelirine dahil edilir.

yoksa, memurların dediği gibi bekarsa ayrı hanede olsa bile hane gelirine dahil edilir diye bir şey yok.

2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu'nun ek 7. maddesine göre hanede ikamet eden ve yaşayanlar hane gelirine dahil edilir sadece.
18 yaşını doldurmuş bekar biri hanede yaşamıyorsa ve ikameti ayrı hanedeyse gelire dahil edilmez. mevzuat bu konuda çok açıktır.

kardeşinizin ikamet haneden ayrıldığını en geç 1 ay içind ebildirin.
hanede 4 kişi kaldığınızda,
2022 aylığı kesilmez. geliriniz uygun.
anneniz aldığı eşi vefat etmiş kadınlara ödenen dul aylığı (vakıf tarafından ödeniyor) kesilmez. gelir uygun.
evde bakım aylığı kesilmez. gelir uygun.

sorun yok kısacası.

Sn. Kalem ,
Cevap için tesekkürler..
E devletten baktım az önce
annemin aldığı 2 ayda 550 TL maaşı
reddedildi feshedildi SSK nedeni ile yazıyor.
Dul aylık gitti 2022 maaşı da kesilir mi ?
S.y.d.v vakfına gidip ne sorayım şimdi her adres için gittiğimde
Bana denilen kardeşiniz bekar olduğu için kaymakamın emri varmış bu tür durumlarda evli olmadığı için adresini ayrı tutmayın bunun için herhangi bir işlem yapmayın diyor oradaki memur. Şimdi ne olacak 2022 de bu şekilde kesilirse ne yapmamız gerekiyor hakkımız olanı alamıyoruz kardeşim adresi ayrı ssk lı çalışıyor kendine birikim yapıp evlenecek reşit zaten 19 yaşında yani bu nasıl bı düzen ya tut ki kavga ettik ayrıldı gene de aynı hanedeymiş gibi sayılması çok acayip garip bir durum.!

Son düzenleme:
Evde bakım

Ben evde bakım aylığı alıyorum 4 Aydır. Eşim iş gereği şehir dışına gitti ve ikameti orada sosyal hizmetlere bildirdik. Şimdi heyet yine gelecek mi yoksa işlem nasıl yürüyor. Teşekkürler

@ kalem hanım

Kalem hanım ]Ben evde bakım aylığı alıyorum 4 Aydır. Eşim iş gereği şehir dışına gitti ve ikameti orada sosyal hizmetlere bildirdik. Şimdi heyet yine gelecek mi yoksa işlem nasıl yürüyor. Teşekkürler

Üst Alt