Ben %70 oranında engelliyim. 1972 doğumluyum. 2004 yılında evlendim. 2008 yılında ssk dan sigortalı oluncaya kadar kadar babamın emekli sandığından malul olarak faydalandım. Şu anda her iki kurumda aktif görünüyorum ama ssk lı olduktan sonra emekli sandığından yararlanmadım.
Eşim biz evlendiğimiz zaman ssk lı olarak çalışıyordu. Halen de çalışıor.
Benim merak ettiğim ve korktuğum şey ssk lı oluncaya kadar 2004-2008 arası ben eşimin sigortasından mı faydalanmak zorundaydım? bu yüzden babama bir ceza gelir mi veya kullandığım ilaç paralarını babama ödetirler mi?
Bu arada kullandığım ilaçlar psikiyatri ilaçları ve oldukça pahalılar. Ben devamli ilaç kullanmak zorundayım. Eğer ilaç parasını ödetirlerse mahkeme yoluyla itiraz hakkımız var mı?
Çünkü biz mevzuatı bilmiyorduk. Ceza gelirse bunun meblağı belli olur mu?
bir de merak ettiğim babamın emekli maaşından hepsini birden mi keserler veya belli oranda kesip maaşını verirler mi? En büyük korkum babamın maaşına tamamen haciz koymaları.
En kısa zamanda bilgilendirirseniz memnun olurum.
Eşim biz evlendiğimiz zaman ssk lı olarak çalışıyordu. Halen de çalışıor.
Benim merak ettiğim ve korktuğum şey ssk lı oluncaya kadar 2004-2008 arası ben eşimin sigortasından mı faydalanmak zorundaydım? bu yüzden babama bir ceza gelir mi veya kullandığım ilaç paralarını babama ödetirler mi?
Bu arada kullandığım ilaçlar psikiyatri ilaçları ve oldukça pahalılar. Ben devamli ilaç kullanmak zorundayım. Eğer ilaç parasını ödetirlerse mahkeme yoluyla itiraz hakkımız var mı?
Çünkü biz mevzuatı bilmiyorduk. Ceza gelirse bunun meblağı belli olur mu?
bir de merak ettiğim babamın emekli maaşından hepsini birden mi keserler veya belli oranda kesip maaşını verirler mi? En büyük korkum babamın maaşına tamamen haciz koymaları.
En kısa zamanda bilgilendirirseniz memnun olurum.