Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim Hamile ama bebeğin kalp ritmi duyulmuyor..?

Konular
41
Reaksiyonlar
0
arkadaslar esim yaklasik 7 haftalik hamile, 2 gün önce ultrasondan bebegin kalp atislari duyulmadi. Haftaya persembe tekrar kontrola gidecek. Acikcasi endiseliyiz ama bana kalirsa bebek henüz cok kücük, önceki aylar düzensiz adet gördü, bu yüzden bu yüzden yumurtaligin tam olarak nezaman döllendiginin kestirmek zor oldugunu düsünüyorum.
Tecürbe ve bilgilerinizi paylasirsaniz memnun oluruz.

Merhaba

Eğer 7 haftalık olduğunu doktor söylediyse 7 haftalıktır sanırım.
İhmal etmeyin gerekirse farklı bir doktora özele götürün
Anne adayları bebeklerinin kalp atışını duyma konusunda stres yaşamamalıdır.
Stresin gebelik üzerindeki olumsuz etkileri yüzünden, anne adaylarının dikkatli olması gerekir.
Stresi yaşayan anne adayı hem kendine, hem de bebeğine zarar verecek bir durumda olur.
Aynı zamanda gebeliğin en hassas kabul edilen ilk trimesterinde gebeliğini düşük gibi bir etkiyle karşı karşıya bırakacaktır.
Gebelik döneminde bebeğin kalp atışları farklı haftalarda izlenebilir.
Gebelikte bazı anne adaylarında 5 haftalık yapılan gebelik kontrolünde bebeğin kalp atışları izlenebilir.
Ancak çoğu gebenin muayenesinde bebeğin kalp atışlarının izlenimi 6 haftalık dönemde gerçekleşir.
Anne adayına yapılan doppler ultrasonla bebeğin kalp atışlarını izlemek mümkün olur.
Gebelerde bebeğin kalp atışları en rahat 10 ve 12 haftalarda izlenebilir.
Bebeğin kalp atışlarının duyulmasını takiben gebelik döneminde kalp atışlarının devamlı olarak izlenmesi gerekir.

Anne adaylarının bebeğin kalp atışlarını duyma konusunda acele etmemesi ve bu konuda stres yaşamaması tavsiye edilir.
Bebeğin kalp atışının ritmi ve kalbinin yapısı farklı dönemlerde değerlendirilir.
Ancak bu değerlendirmenin sağlıklı yapılabilmesi için, gebeliğin 20 haftalık olması gerekir.
Bu şekilde kalp kapakçıklarında ve kalpte bir sorun olup olmadığı tespit edilebilir.

bugün doktora gittik, bebek gelismemis,kalb atisida duyulmadi, ic kanama da baslamis. yarin ameliyatla kürtaj olacak.

Sabırlar diliyorum. Bundan sonrasında annenin sağlık durumu daha bir önemli. Ona çok özen gösterin ki toparlayabilsin.

Sabırlar dilerim. Umarım bu durumu çabucak atlatırsınız.

Geçmiş olsun.

Allahım yardımcınız olsun..
Eşinize destek olun.

Allah sabır versin arkadaşım
inşallah sorunsuz bir şekilde biter operasyon
geçmiş olsun ..

aynılarını ben de yaşadım ilk hamileliğimde......
ben de kürtaja gerek kalmadı kendi düştü....
sonrasında kendimi çok suçlamıştım ben nerde yanlış yaptım da bebek düştü diye......
halbu ki gayet doğal birşey....bunu kabullenmem epey uzun sürmüştü sonrasında bir yıl çocuk olmadı....artık tam ümidi kesmişken paşamız oldu....:)
eşinize destek olun bu saatten sonra önemli olan onun sağlığı.....
eşinizin yanında olun.....

Üst Alt