Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim beni 5 ay önce terketti. Boşanma davası hakkında..? [Hukuk]

ahmet bucur

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
ben ahmet inan. eşim benı 5 ay once bırakıp terk edıp gıttı. neymış o sakat bır kocaya bakamıyacagı ıcınmış... bana bosanma mahkemesını ac dıye haber gonderıyor babası.
ben de acamıyorum cunku boşanacakk olan onlar
benım buarada ne yapmam gerekıyor acaba mahkemeden eve gerıye don cagrısı yapsam mı yoksa yaparsam sonunda o da eve donmesse benım ne yapmam lazım mahkemeyı ben mı acmış olurum

bunun ıcın benı aydınlatırsanız sevınırım saygılar

eğer sana dğer veriyorsa seviyorsa zaten seni bırakıp gitmezdi benim düşünceme göre sakın sen açma davayı bırak onlar acsınlar

olabilir, gitmek istemiş gitmiş.. madem gitmiş e davayı da o açsın. açsın ki vicdanına mazeret bulamasın. gerisi teferruat

ahmet bey forumdan skolyoz ameliyat sonrası felç kaldığını biliyorum.Peki doktor hakkında felç bıraktığı için dava açtın mı?

Ahmet bey sizin eşiniz sizi sakatsınız diye bırakıp gitmiş ise ve geri dönmüyor ise siz aile mahkemesine müracat etmeniz gerekmekte ayrıca dilekçenizle beraber aile mahkemesine müracat ederseniz davanız açılır ve isterseniz bulunduğunuz ilin veya ilçenin barosundan da avukat isteye bilirsiniz ve hemen zor olmadan aile mahkemesi ayırır.yani eşinizden ayrılmanız çok zor değil maddi veya manevi bir tazminatta talep edemez bu konumda :)

engelli olduğunuzu bilerek evlenen biri,sen sakatsın bırakıyorum seni derse bunun bedelinide öder.sizin yerinizde olsam hem boşanma hemde manevi tazminat davası açar burunlarından fitil fitil getirirdim.

ama nasıl dava acayım ben davayı acarsam dıyorlarkı senden tazmınat ve nafaka davası alır dıyorlar ne yapayım bılemıyorum saydılar ılgınız ıcın

nasıl dava acyımkı nedıye yanı amalıyata gırerken bırsuru evrak ımzalatıyorlar o imzalar onların tutanagı ama benım hıc bır tutanagım yaok saygılar

salıha hanım nasıl dava acayımkı ben acarsam onlarda benden nafaka davası ısteyecekler ozaman ne olacak saygılar

ameliyata girerken imzalattırdıkları şeyin bağlayıcılığı olmaz demişti avukat bana

Allah yardımcınız olsun, arkadaşın dediği gibi bi avukatla görüşün en kısa zamanda....

Ahmet bey özür dilerim siz daha şimdiden pes etmişsiniz zaten.atın üstünüzden bu endişeyi korkuyu.şunu unutmayın,haklı taraf sizsiniz.yapmanız ayrıca bunuda burda çözemezsiniz hiçbirimiz avukat değiliz sadece fikirlerimizi sunabiliriz.yapmanız gereken en doğru davranız bir avukata danışarak sizi yönlendirmesini istemeniz olucaktır.
şimdi biraz silkelenin ve cesaretinizi toplayın şimdiden kaybettiğinizi düşünürseniz zaten kaybetmiş olucaksınız.

bence nasıl boşanırım yerine nasıl tekrar birleşip evliliğinizi kurtarabilirsiniz önce bunun üzerinde yoğunlaşın .yıkmak kolaydır zor olan yapmaktır.zor olanı deneyin.
ayrıca doktorun hatası varmı buna yoğunlaşın ve bu konuyu avukatla görüşün.tazminat hakkınız olabilir.

Ahmet Bey boşanma davasını sakın açma boşanmak isteyen sen olma engelli olduğun için o boşanmak istediği ortaya çıkar o açarsa eğer.Sen açarsan hiç yoktan birde maaşından belli bir oranda nafaka kaptırırsın vicdansıza.Ama Doktorlar için dava neden açmıyorsun ?

sana ameliyata girmeden önce felç kalmayı kabul ediyormusun diyerek bir kağıt mı imzalattılar?

boşanma

saygıdeger arkadaşlar ben biliyorsunuz felççim ve eşim beni felç kaldığımdan 3 ay sonra bırakıp gıttı ve ben ona gıttıkten 4 ay sonra geri dön çağrsı yaptım aile mahkemesinden ve dönmedi şimdi tabi ben emekli oldumya nasıl para kopartırızın peşindeler ve araştırıyorlar eğer benim maaşıma el koyabilirlermi bana söylüyorlarki maaşın 2 ye bölünür boşansanda boşanmasanda diyorlar ne yapmam gerekiyor saygılar anlamlı bir yardımlarınızı bekliyorum ben bozulsun istemedim hiç hep onlar bozulsun diyorlar ama birtürlüde mahkemeyi açmıyorlar ve benim açmamı istiyorlar saygılar cevaplarınızı bekliyorum

Kusurlu olan eşin boşanma davası açamayacağı doğru daha doğrusu dava açabilir de kabul edlmez Ancak evi terkedenin dava açamayacğı yanlış Eğer kusur, karşı tarafta ise, eşlerden biri evi terkedip dava açabilir. Davacı-davalı aynı evde kalamayacağına göre de normal bir olay.
Boşanma davası açan kadın, tedbir nafakası talep edebilir. Dava bittikten sonra, yoksulluk ve iştirak nafakası olarak devam etmeyeceğine hakim karar verir.

BOŞANMADA TAZMİNAT VE NAFAKA

1. MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT

Madde 174 - Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.

Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.

2. YOKSULLUK NAFAKASI

Madde 175 - Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.

Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz.

Madde metinlerinden de anlaşıldığı üzere, tazminat ve nafakaya hükmedilmesi için karşı tarafından kusursuz ya da size göre daha az kusurlu olması gereklidir. Terk, geçerli bir boşanma sebebidir. Bu olayda, eşinizin kusuru size oranla daha fazla ise, TMK m.174 ve 175'e göre tazminat ve nafakaya hükmedilmemesi gereklidir. SAYGILARIMLA..

bide şunu not düşeyim Nafaka alabilmesi için ayrı yaşamakta haklı olduğunu ispatlamalıdır.
4 ay sonra mahkemeye başvurarak çekeceğiniz ihtarın ardından 2 ay içinde eşiniz eve dönmezse terke dayalı boşanma davası açmanız lazım. Ancak nafakaya hak kazandıysa, ayrı yaşamakta haklı ise "eve dön" çağrınızın samimiyeti de sorgulanacaktır.
Eve dönmemekte haksız olduğunu ispatlarsanız boşanırsınız, başka kusurunuz yoksa eşinize nafaka ödemezsiniz. Ama velayeti annede olan kızınıza nafaka ödemeye devam edersiniz.

ahmet bey durumunuza üzüldüm hayırlısı olsun benimde başımda düne kadar aynı konu vardı birazcık faklı ama benim konum bende eşimden ayrıldım davayı eşim kendi bulunduğu ilde açtı ben ayrı bir ilde eşim ayrı bir ildeidi davada 3 mahkemede sonuçlandı hatta ben tek bir kelime ifade dahi vermeden mahkemelere hiç gitmeden mahkeme boşadı hatta kararda dün elime ulaştı bence ortada birşey yokken tek sorun engelli olmanızsa bırakın hiç düzeltmeye çabalamayın davayıda eşiniz açsın engeliliğinizi sorun olarak görüpte terk etmişse sizi salın çayıra boş verin allah yardımcınız olsun

sonuçta ameliyata ne risk olduğunu bilerek giriyorsunuz. drun suçu olmaz o bunları zaten size anlatmıştır. evet belge imzalatırlar ki sorumluluğu almamak için bence hakları dr çok duşunuyor böyle ameliyatları yapmak için siz karar verıyorsunuz sonuçta ameliyat olmak için herşeyide drun uzerıne yıkmak saçma.

Terk nedeniyle boşanma davası açabilmeniz için eşinizin evi terk ettiğini ve müşterek konuta dönmediğini ispatlamak durumundasınız.Bunun içinde müşterek konutunuzun bağlı olduğu adliyeden eve dön ihtarında bulunmanız ve bu ihtara verdiği cevaba göre dava açmanız gerekmektedir.Bir avukatla görüşüp vekalet vermeniz sizin menfaatinize olacaktır.

ilk önce sen karakola eşinin evi terk ettiğini ve başına gelebilecek risklere dair mesüliyet kabul etmediğine dair bir dilekçe yazmalısın ve işleme koydur bunun dışında ise seni terk eden insan özellikle engelin le alakalı zaten sevmiyordur seni bunun için kendini üzüp yıpratma biran önce bir avukat bulup görüşmeni öneririm açıkcası burada mağdur olan sensin istersen davayı kendin açabilirsin çocuğun yoksa bir sıkıntı olmaz anlaşmalı boşanma olmayacagı için çelişmeli olarak bir dava açılacaktır kanımca

terkten itibaren 6 ay geçtikten sonra aile mahkemesine başvurup eşinize ihtarname çektirebilirsiniz.bu ihtarda eşinize ihtara riayet etmediği taktirde doğacak hukuki sonuçlar ayrıntılı olarak yazılır. ihtardan itibaren iki ay içinde eşiniz ortak konuta dönmediği taktirde davanızı açabilirsiniz. hukuken mağdur siz görünüyorsunuz.

Üst Alt