1. Avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağınız yoksa, avukatlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla adli yardım bürolarına başvurabilirsiniz.
"Şiddet, çocuk istismarı ve buna benzer suçlarda, Ailenin Korunmasına Dair Kanun kapsamında aile mahkemelerinde açılacak davalarda, adli yardım büroları gerekli evrakları öncelikle talep etmeksizin en hızlı şekilde görevlendirme yapar. Böyle durumlarda, avukata verilmek üzere noterden vekaletname çıkarılması gerekir. Vekaletname ücretini ödeyemeyecek durumdaysanız, baro başkanlığına bir dilekçe ile başvurarak bu bedelin adli yardım fonundan karşılanmasını talep
edebilirsiniz."
Buna göre size öncelik verilir en hızlı şekilde avukat gorevlndirilir size.
http://www.engelliler.biz/forum/hukuk/54771-adli-yardim-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-hukuk.html
2. Komşunuz vasıtasıyla muhtarlığa haber ilettirin ve sosyal hizmetlere bildirsin sizi. Durumunuzu muhtara anlatsınlar. Ya da direkt bulundugunuz il/ilçe sosyal hizmeteleri arayın durumunuzu anlatın, şiddet gordugunuzu bakılmadıgınızı ve yardıma ihtiyacınız oldugunu anlatın.
3. Acil bir durumdayken hemen polis imdatı arayın bakıma muhtaç oldugunuzu eşinizin psikolojik şiddet uyguladıgını, sosyal hizmetlere gidemediğinizi, o anda aç bırakıyorsa vs ya da farklı bir durumda işte hmen arayın. Polisler gerekli birimlere durumunuzu iletir zaten.
Adli yardım bürosuna muhakkak başvurun. Şiddet gorduğunuz gerekçesiyle başvurun adli yardım bürosuna. Şiddet gördüğünüz gerekçesiyle başvurdugunuzda sıra beklemeksizin dikkate alınırsınız, gerekenleri onlar yapar zaten.
Tekrar ediyorum acil bir durumda polis imdatı aramaktan çkeinmeyin. Onlar gereken birimleri haberdar eder sosyal hizmetlere de iletirler durumunuzu.