Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim bana psikolojik işkence yapıyor, ne yapmalıyım? [Hukuk]

ceyhani01

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm 10 yıl önce geçirdiğim kaza sonucu omurilik felci oldum ilk 4 yıl eşimle sorunumuz yoktu son 6 yıldır eşim bana bakmıyor aç bırakıyor susuz bırakıyor beni ayrılmakla vede medeni kanuna göre tüm mal varlığımın yarısını almakla tehdit ediyor ne yapmalyım bu konuda yardıma ihtiyacım var

GİDENE DUR DENİLMEZ...eger üç kuruş dünya malına damak ediyorsa....ver gitsin...üç gün sonra sana birşey olunca zatan malın onun olacak..malının yarısıyla giderse sana bişey olunca malın geri kalanına ulaşamıyacak...yolunu ayır...yoksa başın beladan eksik olmaz...namusunla boşan alnın ak yaşa....

canım abim, ilk yapacagın iş, eşinin seni tehdit ettigi anları bir şekilde cep telefonu kamerasına mutlaka kaydet. daha sonra mahkemye ver ve ayrıl , bu şekilde mahkeme senin malını mülkünü, ve canını korur abim. bence senin hayatın bile tehlikede o kadın dan herşey beklenir. sen en iyisi güzel bir huzur evine yat. eşinden daha iyi bakarlar.

en büyük dua da ALLAHA eşin senden beter olsun. Ne oldum demiyceksin ne olacam diyceksin..

Bir bayan olarak bayanın eşine bunu yapabileceğini düşünmedim yapılan yorumları okuyana kadar o eşin erkek olduğunu düşünmüştüm çok garip bir bayan ve hani denilir ki bayanların duygusal olma sebebi anne olmadan da annelik duygusu vardır benim bildiğim bayanlar duygusaldır hangi kadındır ki böyle bişey yapsın :S

Bence bir avukatla görüşmen daha sağlıklı hani ne yaparsam elimdekileri alamaz ve boşanabiliriz tarzında..
Gerçi belki boşanmak istemiyosun,hastalığının nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum yaşamını bilmiyorum ne hissettiğini bilmiyorum ama bunları yakın gördüğün,güvendiğin biriyle paylaşsan daha iyi olur sanırım hatta en iyisi avukat..

Çok çok geçmiş olsun Allah hepimize acil şifalar versin..

elden ayaktan dusunce kadin erkek dinlemiyo vesselam
hastanede yatarken oda arkadasim kadin kocasi gelince somurtur ters doner yatardi oyle bi agir bisiside yoktu gordugum adamcagiz bastonunu kaka kaka gelir kariciginin gozune bakar eve donmesini canla basla beklerdi
adam gidince kadin geberemedi gitti basimin belasi diye soylenir duyabildigim kadar dert yanardi bana iste yemegini aparmis temizligini yaparmis bikmisss
ee bosaniver neden koca diye tutuyorsun madem dedigimde
bosanirsam ne yicem bi geberse onu bekliyom emekli maasiyla yasarim diye bekliyorum ama gebermiyo ki allahin belasi derdi
sende bosa gitsin allah kimseyi darda komaz

1. Avukatlık ücretini ve yargılama giderlerini karşılama olanağınız yoksa, avukatlık hizmetlerinden yararlanmak amacıyla adli yardım bürolarına başvurabilirsiniz.

"Şiddet, çocuk istismarı ve buna benzer suçlarda, Ailenin Korunmasına Dair Kanun kapsamında aile mahkemelerinde açılacak davalarda, adli yardım büroları gerekli evrakları öncelikle talep etmeksizin en hızlı şekilde görevlendirme yapar. Böyle durumlarda, avukata verilmek üzere noterden vekaletname çıkarılması gerekir. Vekaletname ücretini ödeyemeyecek durumdaysanız, baro başkanlığına bir dilekçe ile başvurarak bu bedelin adli yardım fonundan karşılanmasını talep
edebilirsiniz."
Buna göre size öncelik verilir en hızlı şekilde avukat gorevlndirilir size. http://www.engelliler.biz/forum/hukuk/54771-adli-yardim-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-hukuk.html
2. Komşunuz vasıtasıyla muhtarlığa haber ilettirin ve sosyal hizmetlere bildirsin sizi. Durumunuzu muhtara anlatsınlar. Ya da direkt bulundugunuz il/ilçe sosyal hizmeteleri arayın durumunuzu anlatın, şiddet gordugunuzu bakılmadıgınızı ve yardıma ihtiyacınız oldugunu anlatın.
3. Acil bir durumdayken hemen polis imdatı arayın bakıma muhtaç oldugunuzu eşinizin psikolojik şiddet uyguladıgını, sosyal hizmetlere gidemediğinizi, o anda aç bırakıyorsa vs ya da farklı bir durumda işte hmen arayın. Polisler gerekli birimlere durumunuzu iletir zaten.
Adli yardım bürosuna muhakkak başvurun. Şiddet gorduğunuz gerekçesiyle başvurun adli yardım bürosuna. Şiddet gördüğünüz gerekçesiyle başvurdugunuzda sıra beklemeksizin dikkate alınırsınız, gerekenleri onlar yapar zaten.
Tekrar ediyorum acil bir durumda polis imdatı aramaktan çkeinmeyin. Onlar gereken birimleri haberdar eder sosyal hizmetlere de iletirler durumunuzu.

Öncelikle en kısa sürede geçmiş olmasını diliyorum, ben de bir otistik çocuk annesiyim ,oğlum 22 yaşında onu çok seviyorum ve her fırsatta kızkardeşine ağabeyine sahip çıkmasını öğütlüyorum,size tavsiyem en kısa sürede bir avukat bulun ve boşanın ayrıca maddi durumunuz yoksa sosyal hizmetler size biakıcı veriyor (bakıcının maaşını ödüyor),eğer maddi durumunuz iyiyse de kendiniz özel bir bakıcı bulabilirsiniz...zaten sevgi ve saygı kalmamışsa ayrıca da işkence başlamışsa kendinize daha fazla eziyet ettirmeyin,haklarınızı arayın,kalem abla zaten yapmanız gerekenleri sıralamış,tekrar geçmiş olmasını diliyorum...

ALLAH(c.c) kolaylık versin,zaten onu verdiği su,hazırladığı yemek insana zehir olur. boşanma tehdidiyle yaşanırmı,sen boşayıver gitsin. tabi sana eziyet ettiğini ispat edebilirsen,onu hakettiği gibi elinde valiziyle kapı önüne koyabilirsin.

sevgili Kalem arkadaşımız yasal olarak yapmanız gerekeni açıkca çok güzel ifade etmiş.aksi takdirde sorunlarınızı çözemezsiniz

Kardeşim senin çocuğun çoluğun yok mu? Anan baban bacın kardeşin dayın halan teyzen vs.vs. İçinde bulunduğun durumu anlatıp yardım isteyebileceğin bir Allah kulu yok mu?! İstediği şey sizden ayrılıp paranızı almaksa verin defolsun gitsin zehir zıkkım olsun! Boşanmaktan başka yapabileceğiniz ne varki? İnsanın yaşattığı ve yaşadığı herşey hem bu yalan dünyaya hemde ahiret alemine yatırımdır.. Ektiğini biçer herkes..

Aç susuz bırakmak demek ne demek yaa.. Ne biçim vicdan ne biçim insanlıktır bu.. Ettiği bunca zülmün sonunda rahat bir hayat yaşayabileceğine inanıyor öyle mi? Zerre kadar Allah korkusu haram korkusu vefa duygusu kalmamış bu insanoğlunda.. Bu tür hayat hikayelerine tanık oldukça(sayısı çoook çoook arttı bunların) umudumu tamamen kaybediyorum.. Yazıklar olsun diyorum.. Bu kadarda dünyaya tapmaz insan..

İnşallah tez zamanda kurtulursunuz bu musibetten.. Boyun eğmeyin daha fazla göz yummayın bu duruma.. Allah yardımcınız olsun..

ver yarısını gitsin daha kötü şeyler yapmadan ne ister alsın gitsin allah korusun hepimizi

Ayrılın gitsin yapacak ne var ki yani çekilir mi bu işkence....
Ne demek aç bırakmak ne demek bakmamak???birde erkeksiniz bende bayan sandım bu işkence maruzu kalan cinsiyetin:rolleyes:
alırsa alsın malların yarısını yarısı sizin huzurunuzdan kıymetlimi? sana ait değilmi yarısı nede olsa tut bi bakıcı misler gibi baksın yani şartmı o vicdansızın bakması....
bas tekmeyi neyi bekliyosun vicdana gelmesinimi???

Bu işlerin usulü var arkadaşlar. Bu ülke dağ başı değil. Öncelikle arkadaşımız şiddet gordugu için adli yardım alması gerekiyor. Magdur kaldıgı işkence sebbeiyle yasal yollara ve birimlere başvurması grekir. Yasal yollar neyse onun greği yapılır zaten. Sonra zaten avukatı onu yonlendirir.
Öyle kafadan "mal varlıgının yarısı ver" demekle olmaz bu işler.
Burada boşanma ya da evlilikten dajha önmli bir sorun var. O da maruz kaldıgı işkence!
yasal yollara başvurmalıdır arkadaşımız.

Valla kalem abla zaten işkenceye maruz kaldığı için işkenceye maruz kalan bile tazminat alabilir değilmi....
vicdansız eş malların yarısını isterken evdeki bulgurdanda olabilir;););) dimi :)

Yaşadığımız ülkenin dağ başı olmadıgının anlaşılması gerekir en başında di mi ablam?
Öyle kendi başlarına "mal al, ver"le olmaz ki bu işler. Anlaşılan eşi kendini hükümdar sanmış ve işkence yapabileceği düşüne aldanmış.
Boyunun ölçüsünü devlete göstersin bakalım bi!

Şöyle düşünmek lazım felçli birine bakmak çok zordur anne babalarına bile bakamıyan çocuçları bile var eşin yinede sana bakmış
bence artık bıkma noktasında

- öncelikle evde bakım merkezlerinden yardım ala bilirsin mantıklı olur

- eşine de nazik davran eğer gitmek istiyorsa boşana bilirsiniz ileride daha büyük sorunlar yaşanmadan

- mal varlığına gelince mantıklı davranıp istiyorsa paylaşa bilirsiniz aşinin senin üzerinde senin de eşinin üzerinde hakkın vardır

ALLAH yardımcın olsun mantıklı davran duygusal davranma bence

Sayın Kalem:Bu gibi durumlarda mağdur olan kişinin;yapılan işkence ve psikolojik tehribatı belgelemesi gerekir mi?(fotoğraf,video veya ses kaydıyla)
Toplumun genelinin biz engellilere bakış açısını biliyoruz,tartışmaya gerek yok.Zaten bu kişi engelli deyip, uyduryor diye ilk damgayı önceden vurmak için zemin hazırlanır, haksızmıyım?
Özel eğitim öğretmenlerinin;mesleklerinde belirli zaman çalıştıktan sonra,mahkemelerde yapacakları şahitliğin kabul görmemesi durumunu,yukarda yazdığım duruma örnek verebilim.

Aile içi şiddet sözkonusu burada. Maruz kaldığı şiddeti ispatlamak zorunda değil arkadaşımız. Şikayeti hemen dğerlendirmeye alınır ve gereken neyse yapılır.
Aile mahkemesine direkt başvurabilir.
ya da 7 gün 24 saat 155 polis imdat ve 156 jandarma imdat hattını arayarak yasal sürecin başlaması için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu şekilde bu birimler sizi dinler, şikayetinizi anlar ve cumhuriyet savcılıgını bilgilndirir onun talimatları dogrulsunda adli işlemlere başlar, ilgili tüm kurumlara sosyal hizmetler gibi haber verilir. Avukat ihtiyacınız varsa ucretsiz avukat görvlendirilmesi için işlem yapar vs. Bu birimler her konuda yardımcı olurlar.
Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı 7 gün 24 saat aranabilir, danışılabilir. Bu birimden hukuki, ekonomik, psikolojik vs danışma hizmeti alınabilir.
Direkt cumhuriyet savcılıgına şikayette bulunulabilir.
Ailenin Korunmasına Dair Kanun, sadece fiziksel şiddeti kapsamıyor. Bütün şiddet türlerini kapsıyor.
Ayrıca:http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/27774.html

gizli kayıtlar mahkemlerde kabul görmez çünkü kişi habersiz görüntülenmesi ses kaydının alınması aile mahkemlerinde hukuki anlamda bir delil sayılmaz .bence ver malın yarısını kurtul .bunu teslimiyetçilik olarak görme yoksa anlattığına göre boşanmayla tehdit ediyor .hukiki olarak da buna hakkı var

slm kaderdaş ve sevgili arkadaşlarım hepinizin mübarek kurban bayramınızı tebrik ediyor yüce RABBİMDEN sağlık ve hastalaraımıza acil şifalar diliyorum.tüm dostların yorumlaını okudum ALLAHIM bizleri vijdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın diorum bu dünyada misafirliğimiz belkide bitmek üzre onun için ya sabır diye dua ediyorum ama artık yeter deip yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim umarım hakkımda en hayırlısı olur sevgiler ve saygılarımla

bencede en kısa zamanda ayrılın o zaten arsızlıgı ele almış amacı sizi yıldırıp ayrılmaya
zorluyor manevi işkence yapıyor elim boş gitmeyim malların yarısı benim nasılsa diyor
kalem arkadaşın yazdıkları çok güzel yakın arkadaşlarınızın akrabalarınızın size davranışlarını
görenler şahitlik yaparlarsa eli boş kapının önünde bulur kendini

birde kendisi ayrılalım dese etraf onu suçlayacak ayıplayacak yazıklar olsun diyecek
bütün bunlarıda hesaplıyordur
aynı durumu bende yaşadım manevi işkence çok kötü giderse gitsin dedim gittide
ondan sonraki hayat daha güzel inanın yeterki yardım edeniniz olsun

slm MADUR ARKADAŞIM
allahım kolaylık versin zor zor da asıl konu adana/ ceyhan lımısın?

Arkadaşlar tekrar ediyorum, Ailenin Korunmasına Dair kanun kapsamında başvurduğunuzda, aile içi şiddet sözkonusu oldugunda maruz kaldıgınız şiddeti ispat etmek zorunda değilsiniz. Başvurunuz dikkate alınır. Aile içi şiddet sözkonusu oldugunda akla hemen fiziksel şiddet gelmemeli, bütün şiddet türleri akla gelmelidir.

allahım sabır versin acil şifa versin çok iyi anlıyorum halinizi ama hukuk yolunu deneyin bence avucunu yalar vicdansız

Üst Alt