tamam hemen araştırıyorum, bende aldırmayı istemiyorum ilk çocugumun testleri eksik cıkmıştı doktor hamilegi sonlandırmaktan başka care yok dedi ve 7 ayındaydım gebeligimin daha sonra daha donanımlı özel hastaneye gittim ve orda degerler düşük olsada herşey normal dedi doktorum şimdi ikincisi ikin bu riski almak istemiyorum her iki cocuktan birinde olma ihtimali var diyo doktorum kadın doguma görünmemi istedi bilgi aldıgım zaman burada paylaşırım teşekkür ediyorum bana bu konuda destek verdiginiz için zeynep ve akasya
Saolun .PGt preimplantasyon genetik tanı demek. Tekrarlayan düşüklerde veya eşlerden birinde genetik sorun olunca
tüp bebek aşamasında emriyoya genetik tanı yapılarak sağlıklıların transfer edilmesi demek kısaca.
Selam Arkadaşlar,
PGD ye bizde başlayacağız.Prof.Dr. Volkan Baltacı yapacak..Ama biz tedaviye Ankara Üniv-
tüp bebek kliniğinde başladık..Bu özel bir işlem olduğu için, Volkan Baltacı (GENART) ı önerdiler..eşimde dengeli translokasyon taşıyıcılığı çıktı..ve
tüp bebek denemesi yapmadan önce bunu yaptırmamızın daha doğru olduğunu söylediler..yoksa denemeler başarız olur, düşük olurmuş ve sonrasında bunun sebebi araştırılırken, PGD önerilirmiş...biz biraz erken öğrendik bu yöntemi..İlk olarak Başkent Üniv.Prof.Dr. Hulusi Zeneloğlu ile görüşmüştük..ama orası özel hastane olduğu için başlamadık orada..ilk "Genetik test" i orada duydum. Hulusi bey "ben öncelikle çiftlere Genetik Test yaptırırım,mutlaka bunu isterim sonuç 1 ay da çıkar" deyince bu da neyin nesi dedik..sonrasında Ank.Üniv.de tedaviye başladığımızda, Dr.umuza bunu sorduk..genetik test yaptırıp, sonucuna göre kaliteli spermleri seçtirelim zaman kazanalım dedik.ve testi yaptırdık..bunu ücretsiz yaptırdık.(ank.Üniv.yolladığıiçin) ama PGD paralı..yani önce genetik test elinizde oluyor..genetik haritanız yani(X ve Y kromozomlarınızın şekilleri) ve eşiminkinde bir kromozom bozukluğu çıktı..Dr.a sorduk."eğer bu testi önce yaptırmasaydınız düşükler olurdu, diyelimki denemeniz tuttu, 4.ayınızda amniyosentez yapıldığında "down sendromlu" bebek olarak görünür ve almak zorunda kalırız" deyince bizde PGDiçin başvuru yaptık. ve 1000 dolar ödedik bunun için..çünkü yurtdışından prob alınması gerekiyormuş..ve kaç embriyo olursa olsun.500-600 dolar alınıyormuş..biz başka bir özel kliniğe sorduk PGD ücretini.orada da emriyo başına 200 dolar alırız dediler..bu şartlarda Volkan beylerin kliniğinde daha uygun oluyor..PGD transfer öncesi yapılan bir işlem...Yumurtalar toplanıyor, dölleniyor ve transferden 1 gün önce işlem yapılıyo..döllenmiş yumurtaların en sağlıklısı seçiliyor...sonrasında kendi Dr.unuz transferinizi yapıyor. bizhenüz o aşamaya gelemedik..