Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Esansiyel Tremor ile askerlikten muaf olur muyum?

lazwegaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle. 28 yaşımdayım henüz askerlik görevimi yapmadım bu sene gideceğim fakat şöyle bir problemim var. 2021 yılında artık çok rahatsız edici olduğu için nöroloji bölümüne gittim ve Esansiyel Tremor tanısı koyuldu. Kendimi bildim bileli ellerimde vücudumda yer yer şiddetli titreme problemi var. Bazen oturduğum yerde deprem oluyor zannedip panik olabiliyorum halbuki sallanan tek şey vücudum. bir kaç örnek vermek gerekirse altlıkla çay taşıyamam, ince el işleri asla yapamıyorum, iki tane küçük küpü üst üste koymaya çalışmak bile işkence gibi oluyor. Hani dışardan ilk görünüşte farkedilmiyor ama benimle biraz zaman geçiren biri kolaylıkla ellerimdeki o sallantıyı anlayıp sorabiliyor genelde. Bacaklarım gövdem boynum kafam her yerimde var bu malesef. Traş olurken berberde, dişçide vs işkence çekiyorum adeta. İstemsizce kafam titriyor falan. ufak bir ağırlık kaldırsam kollarım zangır zangır sallanıyor bir süre ve yaşantımı çok problemli hale getiriyor bu durum. Keşke hiç olmasa da rahatça askerliğimi yapsam fakat bu durum orda beni çok rencide edici ve engelleyici olacağına inanıyorum. Silah taşıyabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu lanet yüzünden polis olma sevdamdan vazgeçtim puanım tutmasına rağmen. Çok uzattım fakat biraz aciz hissediyorum. Bununla ilgili muaf alma ihtimalim var mıdır? Hani hafif sadece elimde olsa problem etmeyeceğim fakat bütün vücudumda var ve engelliyor beni gündelik yaşamda. Lütfen biri aydınlatsın nasıl bir yol izlemeliyim mayıs celbinde gitmem gerekiyor o zaman kadar bir yol belirlemem lazım.

Üst Alt