Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Erken dönem FA için en etkili ilaçlar ve egzersizler hangileri?
ben yeni yakalandım sayılır ve yenemesemde en aza indirmeyi planlıyorum etkilerini sizlerin öneri ve tavsiyelerini bilmek istiyorum şimdiden teşekkürler ve mutlu yarınlar
Yeni yakalandıysan yürüyorsan eger sadece e vitamini al sakın fitnıs veya kendini yoracak agır şekilde spor yapma yürü koşabiliyosan her gün aynı metreyi koş aşırıya kaçma.
Neden dersen bu hastalık ta kendini ne kadar yorarsan o kdar sinir hücren ölür her şeyi tadın da yapmaya çalış
Önce çok geçmiş olsun, bu F/A ne illettir ya nefret ediyorum bundan.
Sana tavsiyem bol, bol hareket yapman yürümendir bende adını bile anmak istemediğim F/A lıyım, ama Allahıma binlerce teşekkürler hala iyiyim, yanı bende de çok geç başlamasına ve dr.ların o an bana dediklerine göre ben şuanlarda söylenenlerin üstünde iyiyim.
Hee bu arada maaşallah diyim kendime
Sevgilerler kal
sağol babür abi.
amma benim bir sorum olacak. forumda çok okudum demir minerali ve mitokondri ilişkisini. ancak ben anlayamadım:S mitokondride demir birikiyor diye okudum. bunun bir bilimselliği var mı?biliyor musunuz
Benim okuduğuma görede hücreler fretaxin proteinini yeteri kadar üretemediği için hücrelerde demir birikmesi oluyor ve buda sinir hücrelerinin çalışmasını zorlaştırarak sinir hücrelerini köreltiyor ve malesef fa diyede buna deniyor.
Günümüzde çok ilerledi denilen tıp daha bir protein seviyesini düzenliyemiyor. Şunu idda ediyorumki tıp norolojiyi çözemeden asla ilerleyemez. Çünkü vucuttaki herşey sinir sistemine bağlı bu sistem çözülmeden hiç bişey çözülemez bence...
frataxin demir ve suyfr? birlestirip enerjiye donusturuyor yeterince frataxin olmadigi icin yeterince demir cestli yontemle enerjjiye donusmuyor
o demir mitokondride kaliyor
ve cok demir oluyor bu fazlalik stress oxydatif yaoiyor ve sinir hucrelerine cok zararli
lazuli çok tşk ederim.anladım ama,şöyle de bişi var.ben de demir eksikliği anemisi de var. demir preparatları da almak zorunda kalıorum. bu daha fazla zarar vermez mi:S
demir eksikligin olabilir
anemi?
kizlara genelde demir eksikligi var
vucuta demir eksligi var mitokondri beyincikte farkli dir
ayri demir alip demir seviyeni duzeltmek zararli sana arti demir al diyen doktor hata yapmistir
evet türkiyede bayanların demir eksikliği fazladır. demir eksikliği yüzünden hemoglobinlerin hem sayısı azdır,hem boyutu küçüktür. o yüzden halsizlik artar.
ben de bu halsizliğim azalsın diye zamanında demir kullandım. şimdi lazuli ben anlamadım.kullanmaya devam edeyimmi
bence faydasindan zarari coktur
kanini aldir eger cok dusukse bi kac gun al devamli alma bence
demir aldigin zaman da karnini agirtir
en azi 30 dur kan testinde
cok az ise bu baska sebepleri de olabilir
crohn hastaligi mesela fa ile baglari olabiliyor Crohn hastalığı - Vikipedi
yine de doktorunla gorusursen iyi edersen bu bilgileri de ilet ona ve daha iyi bir uygulama hazirlar senin icin