Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Epilepsi hastasıyım. Sağlık nedeniyle üniversite değiştirmek istiyorum..?
1996 dogumlugum suan uludag unıv de uluslararası ılıskıler ogrencısıyım 2011 den beri epilepsi hastasıyım epix 500mg kullanıyorum ve nobetlerım devam edıyor nobet harıcındede aşırı bir zihin yorgunlugum var unıv de de evde kalıyorum malesef kyk cıkmadı epılepsı raporu ıstememısdım yasımın kucuk olması ve durumu kabullenemedıgımden %40 rapor verıyor doktorum sımdı bursada tek basıma kalmam epılepsı ıle cekılmez bır hal aldı gecen ay nobet esnasında burnumu kırdım ve bır hocamdan raporunla bırlıkde bulundugun ıldekı bır unıv gecme sansın oldugunu soyledı bu durum hakkında bılgınız varmı gecebılırmıyım ?
Merhaba,
Engelliler için ayrı bir uygulama duymadım.
Ama yatay geçiş sınavıyla geçiş yapabilirsiniz.
Yine de YÖK'e dilekçe gönderebilirsiniz. (Sağlık raporunuzla birlikte)
Bimere ve ÖSYM'ye yazabilirsiniz.
Yatay geçiş sınavı için
Yatay Geçiş Ne Zaman Yapılır? Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir.
Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar.
Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Yatay Geçiş Nasıl Yapılır?
Yatay Geçiş başvuruları yarıyıl ya da yaz döneminde
geçmek istediğiniz üniversitelerin web siteleri aracılığıyla yapılır.
Yatay Geçişte Not Ortalaması Kaç Olmalı?
Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin not ortalaması en az 2.00 olmalıdır.
Fakat kontenjanlı bir alım olacağından ne kadar yüksek bir nota sahipseniz geçiş yapma ihtimaliniz o kadar artacaktır.
Yatay Geçişte Bölüm Değiştirme?
Eğer gerekli şartları sağlıyorsanız ve bölümler arası bir denklik sağlanıyorsa
bir bölümden başka bir bölüme geçme şansınız da bulunmakta.
Özel Üniversiteden (Vakıf) Devlet Üniversitesine Geçiş Yapılabilir mi? Devlet üniversitelerinden özel üniversitelere ya da özel üniversitelerden
devlet üniversitelere yatay geçiş noktasında herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
Fakat bazı özel üniversitelerin geçişi engellemek için transkriptleri
yatay geçiş başvuru tarihlerinden sonraya bıraktıkları da konuşulanlar arasındadır.
Yatay Geçiş’te Hazırlık Sınıfı Okunur mu?
Okuduğunuz üniversitede yok fakat geçmek istediğiniz üniversitede varsa
üniversite tarafından yapılan bir yabancı dil sınavına girmelisiniz.
Yatay Geçiş’te KYK Bursları Kesiliyor mu? Kyk bursu alıyor ya da Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bir yurtta kalıyorsanız
bir dilekçe yazarak bu haklarınızdan yararlanmaya devam edebilirsiniz.
Yatay Geçiş’te Millilik Bursu Kesilir mi? ÖSYM tarafından size sağlanan özel haklar
üniversite öğrenciliğiniz süresince devam edeceğinden yatay geçiş yapmanız halinde de
bu hakları kullanmaya devam edebilirsiniz.