Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Otomobil almak için hangi yolu tercih etmeliyim, karar veremedim..?

erciyes_38

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kendime bir araba almak istiyorum fakat ne ve hangi türde alacağımı şaşırdım kaldım;

1- sıfır araç mı, 2- yut dışından getirtmek mi, 3-yurt içinde 2. el araç almak mı??

1- Sıfır araç almaya kalktığım zaman ötv. oranı her bayiide değişiyor ve her ne hikmetse bizim ötv. indirim hesabımız ile onların hesabı birbirini tutmuyor buna güvenemediğim gibi 5 yılda satamıyormuşum, 5 yıldan önce satsam ötv.yi ödemek zorunda imişim. ayrıca aldığımız sıfır aracı biz engelli olduğumuz için KASKO YAPMIYORLARMIŞ.. Bunlara rağmen sıfır araç almak istesem hangi markayı tercih etmeli.

2- yurt dışından getirsem nasıl olacak, yurt içindeki araçlara göre fiyatta çok fark ediyormu. gümrük indirimi filan nasıl oluyor tabii bu arada zannedersem aracı biz görmeden aldığımıza göre araç bilgilerinin doğru olduğuna nasıl güveneceğiz. araba satan internet sitelerini araştırdım tel. ile aradığım zaman bana araç yurt dışında fotoğraflarına bakın eğer severseniz sizin için getirtelim gibi cevaplar veriyorlar.

3- yut içinden 2. el almak istediğim zamanda ha engelli araç almışım ha engelsizler için çünkü fiyatlarda hemen hemen hiç fark yok...tabii bana göre dizayn edilmiş araç bulmakta zor.

Şaşırdım kaldım valla sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim. Sizce hangisi mantıklı hangi seçeneği ve hangi marka aracı tercih edersiniz.(bu arada ben OF/T5)

Şimdiden teşekkür ederim...

öncelikle alacağınız araç ne düşünüyorsunuz ve kaç lira gibi bi araca bütce ayırdınız onu öğrenmek isterim ona göre san şu araçı tavsiye ederiz. ama soıralamandaki gibi tercih yap derim. ama sonuç parana bakar. 20-25 arası bütce ayırdı isen tabiki sıfır al derim. yok 10-15 diyorsan en fazla sıfır alamayacağına göre yurt dışı alırsın. türkiyeden ikinci bi el araç almaktansa yurt dışını tavsiye ederim . ama dediğim gibi siz ne kadar bütce ayırırsınız ve bide özrünüz nedir malum bazıları ne yurt dısından araç alabılıyor nede sıfır bunları tam yazarsanız size daha net yardımcı olabilir arkadaşlarımız çok geniş bi konu zorduğun soru ama genel olarak sıralama doğru önce 1. tercih sıfır sonra 2. yurt dısı en sona da 3. yurt içi :)

1) evet sıfır araç almalısın
2) yurt dışından getirtmek riskli güvenilir dürüst bir satıcı varsa getirirt yoksa kazıklanman süpriz olmaz
3) yurt içinden ikinci el almak bence anlamsız
4) engelli aracına kasko yapılıyor biz yaptırdık. bizim ötv hesabımızla bayilerin ötv hesabının tutmama nedeni kdv nin hesaba katılma sırasıyla ilgili
ayrıca aldığın sıfır arabayı 5 yıl geçmeden satmayı düşünecek kadar zenginsen paşa paşa ötv yide ödersin
sıfır araç alacaksan sağlam araç alacaksın bence opel,mercedes

erciyes_38 kardeşim diğer arkadaşlarında dediği gibi önce ne kadarlık araç alıcaksın onu yazman lazım duruma görede araştırmanı yaparsın ötv konsunda bildiğim kadarıyla Renault engellilere yönelik hizmet veriyor yurt içinden araç almak daha mantıklı ben olsam öyle yaparım hatta opel korsaların yeni modelleri çok hoş param olsa gider alırdım şuan bu konuda araç bayilerine raporunu faxlayarak bilgi alabilirsin

inşl hayırlı güzel bir araç alırsın...

1 yutr içinden alacaksan sıfır yurtdışıoysa ikinçi el 3 yurt içinde ikinçi el arac sana hiç bir fayda saglamaz . sevgili kardeşim kosko yapmıyolarsa sende gidecen bir koskocuya kardeşim benim arabam özürlü lü aracı ama ben bunu normal arac üzerinden koskolandırmak istiyorum bitti.bence OPEL.bırak kardeşim yurt dışından arac getirmeyi ne olacak yurt dışından getirirsen al buranın sıfırını binnnnnnnnnnnnnnnn.....................

niçin kasko yapılmasın

bende sıfır araç aldım anadolu sigortada hiç bir sorun ve ekstra birşey çıkarmadan kasko yaptılar ve tavsiyem sıfır al yurtdışından gelecek araçlara pek güven olmaz

Üst Alt