Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Araç almam avantaj mıdır? Vergi durumu nedir?

hakan72

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba.
ben yüzde 90 raporlu omurilik felçlisiyim. şuan araba almayı düşünüyorum ama daha önce oturanboğadan duymuştum sanırım. vergi muafiyeti değil de vergi ötelenmesi oluyor demişti sanırım biz araba alırken. bunu açıklar mısınız ayrıntılı bi şekilde.

ben bu arabayı alırsam kaç yıl sonra normal bir vatandaşa satabilirim ona vergi yükletmeden. ve şunu sormak istiyorum. ben normalde 3 tekerlekli motor almayı düşünüyordum ve bunun fiyatını sigorta karşılıyor bildiğim kadarıyla ve onun hakkında evraklarımı hazırlamıştım. ama 3 tekerlekli engelli motorsikleti alırsam araba alamayacağım söylendi. o yüzden araba almaya yöneldim. bu doğru mudur motorsiklet alırsam araba alamaz mıyım?

sorularıma cevap verirseniz ve bu konuda bana şayet sadece ya motorsiklet yada otomobil alabiliyorsam hangisini almamı tavsiye edersiniz. otomobilde vergi indirimi değil de ötelemesi oluyorsa ve sattığımda karşı taraf vergisini vermek zorundaysa motorsiklet almam benim için daha karlı mıdır?

şimdiden çok teşekkürler..

Hakan, eskiden ÖTV ötelemeydi evet, ama daha sonra yapılan değişiklişkle bu öteleme muafiyet haline dönüştürüldü.
1600 cc motor hacmine sahip otomobili ÖTV istisnası ile satın alabilirsin. Satın aldığın araç 5 yıl sonra vergiden düşer, istediğin kişiye vergisiz şekilde satabilirsin. Bu tarihten önce satarsa, başta ödemediğin vergiyi ödemek durumunda kalırsın.
Ayrıca özel donanıma sahip aracın MTV'den de muaf sayılır.

Aynı anda sadece bir muafiyetten yararlanabilirsin. Yani evet, motor alırsan otomobil alamazsın.
Bir de eskiden sigorta üç tekerli motorlu araç ödemesi yapıyordu. Ama artık bunu ödemiyor. Yani alacaksan da kendi paranla almak zorundasın.

Üst Alt