Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliyim. Amerikaya göç edip orda çalışabilir miyim?

hasanturk1

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
1 senedir kafayı kurcalıyor bu düşünce

ülke şartları ve hayat pahalılığı da malum

herkesin rüyası olan amerikaya göç edip orda yaşabilir miyim ? iş bulabilir miyim ?

engellilere yönelik pozitif ayrım var mı

orada yaşayan engelli kardeşlerimiz fikir verebilirler mi bana

green card denen birşey varmıs buna başvurayım mı şöyle bir video var amerika vatandaşlığı için

https://www.youtube.com/watch?v=1Oh07CuFprw

Ben amerika değil de Kuzey Avrupaya gitmek isterdim. Kendimi çok rahatça ifade edebildiğim ingilizcem ve donanımlı belgelerim olsa çoktan gitmek isterim de artık onlar da türkleri istemiyorlar. Amerikaya gelince, Onların çok çok farklı sistemleri var ve artık onlar da herkesi almıyorlar ülkelerine. Eyaletten Eyalete değişen kanunlar var. Sağlık sistemi çok iyi değil...

hasanturk greencard başvuruları sanırım 6 ekimde başladı ve başvurabilirsin.Başka bir kaç gitme yolu daha var.Bunlar sponsorluk ve yatırım yapmak gibi.

dostum yanlış anlama beni ama avrupa ülkeleri böyle boş adamları almaz işe yarayacak adamları alır mesela elinde güzel geçerli bi mesleğin olur vasfın oluır dil bilirsin alırlar seni ...onun dışında kolay kolay avrupa adam almaz..
mesela benim bir arkadaşım var adam elektrik-elektonk müh. hacettepe mezunu yabancı dil biliyor adam gerekli müracatları yaptı ocak ayında ingltereye gidecek...

POWER_

Adamı neden gömdün. Boş adam olduğunu nereden biliyorsun? Belki havacılık ve uzay mühendisliği mezunu ve Tr'de bu meslek dalı para etmediği için Amerika'ya gitmek istiyor. Arkadaşlar elinizde meslek varsa yani altın bilezik okumanıza bile gerek yok. Her ülke alır elinizde meslek olsun yeter.

merhaba ben çalıştığım kurum sayesinde gidebilirdim ama gitmedim.amerikadaki sağğlık sistemi berbat özel sağlık sigortası imkanı bile olsa inanın deeğr mi önce bunu tartın ..eğer gitmek istiyorsanız dil eğitim vize vs sorununuz yoksa Avrupayı özellikle portekiz i öneriyorum .Çocuk da varsa eğitim olanakları finlandiya isveç ve portekiz de daha iyi ve ÜCRETSİZ.

Green Card için herhangi bir vasfınız olması gerekmiyor. Sadece ABD nin makbul kabul etmediği ülkelerin vatandaşı olmayın ki Türkiye şimdilik o listede değil, bir adet geçirli pasaportunuz ve formata uygunuz resminiz olsun yeter.

Yanlız size bir dost tavsiyesi. Green Card a başvurmak demek öyle yada böyle bu ülkeden gitmek istiyorum, göçmen,mülteci yada adı her neyse ondan olmak istiyorum demek. Bildiğimiz kadarıyla ABD bu verileri kendisine dost müttefik gördüğü AB bölgesi ülkeleri ile paylaşıyor. Yani olaki Amerika işi olmaz ise schengen bölgesinde bir ülkeye girerken açıktan olmasada gizliden bu durum nedeniyle ret yiyebilirsiniz. Yani size kimse sen green card a başvurmuşsun vize talebini ya da giriş talebini red ediyoruz demez velakin buna bir kulp bulurlar reddi yersiniz.

Uzun lafın kısası hayaller avrupa ise bu işe girmeyin derim ben ve yine Abd nin sosyal kültüren şartlarının bir engelli için hiçbir zaman avrupadan daha iyi olacağını düşünmüyorum. Bu son kısımdaki görüşler benim düşüncemdir beni bağlar.

Pa_Pi

saçma sapan konuşma neden gömeyim adamı ??? varsa elinde geçerli mesleği dil biliyorsa başvursun gitsin tutan mı var ??

özellikle işiniz yazılım üstüne ise remote olarak çalışma imkanını her büyük şirket veriyor.avrupa daki maaşı alıp türkiye de yaşıyorlar ve koşullar euro ve pound kuru da düşünülünce süper bir yaşam kalitesi . greencard çıkar ama iş bulana kadar yani işyerinin sağlayacağı özel sağlık sigortası verilene kadar yani umarım sağlıkla ilgili bir probleminiz olmaz.amerikanın en kötü tarafı sadece sağlık sistemi ..devamlı kontole gitmeniz gereken birhastalık varsa zor.onun dışında umarım gönlünüze göre olacaktır.Arkadaşım 100K usd yıllık brüt maaşla 1+1 evde eşi de çalışmıyor rahat bir şekilde geçindiğindne bahsetmişti.vergi%30-35 arası düşünürseniz kiralar da ortlama 2000-4000 arası 1+1 orada.herkes için hayırlısı olsun

sağlık sigortası yok ise acile gidip bir serum taktırmak diyeyim 7-8 bin usd , gece kalmıyorsunuz bile.bunları duyunca yok dedim ben ayda bir kez acillik oluyorum buna sigortam olmaz limit dolar , limit aşımı parası veririm

İngiltere ağır vasıta sürücüsü ve kasap aliyor.

Keşke Hollanda'ya gitme şansım olsa. Orada çok sevdiğim bir tanıdığım var, yabancılık çekmezdim..

POWER_

Kısaca bos konuşuyorsun boş. Hayatında yurtidisini dahi görmediğin belli. Hiç bir kriter sartlari dahi tasimiyor yazdıkların. Her okuyana yabancı dili olana kapılar açılmıyor maalesef. Benim hiç bir beceri vafsi olmayan arkadaşlarım var çoğu yerleşti yurtdışına ne yabancı dili bilen vardı nede kimsenin yüzüne bakmadığı işleri yapanlar dahi mesela moto kurye olarak başlayıp yurtdışında çalışanlar var.

Muharrem77

çok mu biliyon sen herşeyi ????
evet doğru yurt dışına gitmedim görmedim görmek te istemem Allaha şükür bazıları gibi avrupa özentim merakım yoktur. madem yurt dışına gitmek o kadar çık git onlarda seni bekliyordu...

POWER_

İnsanlar keyfinden dolayı yurtdışına gitmeyi istemiyor zaten. İnsan çok zor durumda kalmadıkça yaşadığı yeri değiştirmek istemez. Hele de engelliyse..

İstorika

şartlar ne olursa olsun hava alanı orda uçak orda isteyen istediği yere gitsin....

Kübaya iltica etmeyi düşünüyorum bilgisi olan varmi

Küba karıştı kardeşim eskiden güzeldi.

Türkiye de alınan engelli raporu Avrupa'da geçerli mi? Yada Avrupa'ya gitsek bir faydası olur mu ? Barınma iş gibi ? Bir bilen varsa cevap verebilir mi? ( Bunu yaşayan biri , kulaktan duyma haber sitelerinden okuyan değil)

POWER_
Keşke dediğin gibi kolay olsaydı. Belli ki senin tuzun kuru. Ama kendine çok güvenip insanlara tepeden bakma. Yarın ne olacağı hiç belli olmaz..

İstorika

saçma sapan konuşma sen benim nelerle uğraştığımı nerden bilecen de konuşuyon ???
benim ne tuzum kuru nede insanlara tepeden bakıyorum işine gelirse dost acı söyler çekip gitmek helede engelliyken gitmek kolay olsaydı şimdiye ben 50 kere gitmiştim ..... bu fırsat kaç defa da elime geçti ister inan ister inanma..!!!

avrupaya gitmek daha kolay arkadaşlar , sağlık sistemini de düşünün lütfen . aldığınız tüm aylığı tek seferde hastaneye bir gece için verebilirisniz. ayrıca aile ziyaretleri senede bir kez diyelim amerika türkiye ya da avrupa türkiye uçak biletlerine bakınız ...uçak parasını denkleştiremediği için ailesini 4-5 senede bir gören ya da anasının babasının cenazesine gidemeyen insanlar var ....ama avrupda da amerika da hep göçmen olacaksınız bunu unutmayın .çok zor kararlar Allah kolaylık versin.ben kanser olduktan sonra sağlık ve aileme yakın ol ma isteği ile gitme planlarını tamamen sildim.herkesin istekleri farklı , herkesin kısmeti farklı belki de mükemmel olacak hayatınız

yazacağım şey bir bilgi değil benim fikrimdir arkadaşlar.

avrupa ve abd'de insanlara birey olarak bakılıyor ve birey olarak yaşama haklarınız sağlanmaya çalışılıyor. eğer bir engeliniz var ise sizin diğer bireyler gibi yaşayabilmeniz için alt yapı güncellemeleri yapılabiliyor. Bir birey olarak bu değeri herkese gösterdikleri için de bir çok yaşamsal değer ortaya çıkıyor. Sağlık sistemleri bizimkinden farklı bu konu en çok zorlanacağımız alanlardan ve bizdeki gibi sadece engelli diye işe alınmanız vs gibi durumu ben duymadım. bir dönem isveçe gitme ihtimalim vardı araştırmıştım hiç bir pozitif ayrımları yoktu. ama dediğim gibi birey olarak bizden ayrı değer gördükleri için bu bile anlamlıydı.

Hasan Kardeş sende otur oturduğun yerde milleti birbirine düşürdün:)

Üst Alt