Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliye engel oranı kadar öğrenim giderleri indirimi..?

serkan005

Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
3
29 ağustos2012 tarihli resmi gazetede yayınlanan harçların kaldırılması ile ilgili bakanlar kurulu kararının 2. maddesinin 3. bendi aşağıdaki gibidir.(Yükseköğretimprogramlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca özürlü olduğuna dair raporu ilgili yükseköğretim kurumuna sunan öğrencilerinödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, özürlülük oranı kadar indirim yapılır. Özürlü olduğu halde, kayıt yaptırma veya kayıt yenileme sırasında özürlü olduğuna dair raporu ibraz edemeyen öğrencilere, ilgili belgeyi ibraz ettiği tarihte, özürlülük oranı kadar yapılacak indirimtutarı red ve iadeler kaleminden iade edilir.)
1) bu açıköğretim fakülteleri,lisesi,ortaokulu içinde geçerli midir?
2) uygulanıyor mu?

ben hiç anlamadım çünkü normalde öğrenim ücreti kalkıyor diyorlar sonra da özürlülere indirim diyorlar.. hoppp neyi indiriyorsun bedava olmadı mı?

Engelliye indirimi anladımda ikinci öğretimi kapsıyor mu onu anlamadım bilgisi olan biri lütfen cevaplasın yüksek lisansta ikinci öğretimi kapsıyor mu

kalkan harçlar kardeş öğretim giderleri ayrı açıköğretim fak. 205 lira öğretim giderleri 45 lira harç

genelde 2. öğretimdeki harçlar kaldırılmadı ama engel oranı kadar indirim uygularlar mı bende onu merak ediyorum

genelde 2. öğretimdeki harçlar kaldırılmadı ama engel oranı kadar indirim uygularlar mı bende onu merak ediyorum AYNEN dostum resmi yazıyı okudum rapor oranı kadar indirim yapılır ama ikinci öğretim lisans ya da yüksek lisansı kapsıyor mu asıl soru bu

harçlar kalktı diye haber yapılınca millet sevindi oh bedavaya okuyacağız diye ben de şunu söylemiştim harçlar kalktığına göre daha az ödeyeceğiz çünkü ödediğimiz para hem devlete hem de okulaydı... biz sadece okula ödeyeceğiz bu durumda... ama herkes bedava okuyacağız sanıyor
bir de şu var engellilere rapor oranınca indirim yapılması güzel de, bu diplomaya yansıyacak mı? bu öğrenci özürlü öğrencidir diye... o da bir muamma:confused:

gül hanım diplomaya yasıyacağını sanmıyorum anadolu üni. mail attım

Özürlü öğrencidir diye böyle saçma bir şey YAZILAMAZ saçma bir düşünce aöf 2012 mezunuyum hayatımda böyle bir şey duymadım

Arkadaşlar peki bu madde sadece harçları mı kapsıyor ? Örneğin özel bir üniversiteyi kazanan bir engelli öğrenci engelli olduğuna dair raporunu kayıt sırasında yetkiliye ibraz etse yıllık ücretinde indirim sağlanabilir mi ??

resmi gazetede yayınlanalı 3 gün oldu henüz hiçbir bilgi yok ama kayıt olacaksanız bu bilgiyi okulla paylaşmalısınız

serkan005;

Evet okulu arayıp bilgi almak daha sağlıklı olacak.

bende ekimde açıöğretime yazılıca.engel durumuna göre ,ndirim yapma durumu varmıdır?arayan oldumu acaba

aöf numaraları her daim meşguldur ben en az 1 senedir ulaşamıyorum
:( ama özürlülük oranına göre indirim yapılacaksa eğer ki, buna dayanarak tüm harçların kalktığına inanmayın öğrenim ücreti adı altındaki payı ödemek zorundayız sadece devlete ödenen kısmı yani yaklaşık 50tl olan kısmı kalktı miktarın...

evet 45 lirayı biliyoruz kalkmış.peki öğrenim ücreti için engel oranına göre indiirm var mı?bunu bilen yok mu?bende arıycam yarın

var diye biliyorum bununla ilgili bir yazı okumuştum yönetmelik gibi bişey

Açık öretim harcı 45 tl kaldırıldı. Fakat öğrenim gideri rapor oranı kadar indirim yapıldı.

örnek eski sistem : (205 + 45 =250 tl)
yeni sistem : Rapor oranı %60 olsun (0 + 205x%60=123 tl yani ödemesi gereken 205-123=82 tl dir.

merhaba açıkögretim lisesinde okuyanlarıda kapsıyormu?

Ben açık öğretim işletme 4.sınıfa geçtim, geçen yıl kayıt olurken raporumu göstermedim.. şimdi gitsem raporumu versem indirimden yararlanabilir miyim ??

Mersin üniversiteni aradım 2. öğretimi kazandığımı söyledim raporun kadar indirim var dediler

aelagoz;

benim raporum % 96 benimkini hesaplarmısın nekadar ödemem gerekir benim mat zayıfta sen hesaplarmısın arkadaşım

arkadaşlar,
eğer ki normal üni ise kazandığınız sanırım özür yüzdesi oranında indirim var ama eğer aöfse, raporunuzun aslını gösterip fotokopisini verirseniz ücret ödemiyorsunuz
harçlar kalktı dendi ama tam değil, şimdi ödenen miktarın belli bir yüzdesi devlete diğer kalan kısmı okula ödeniyordu kalkan harç devlete ödenen pay yani ücretin küçük bir kısmı
öğrenim ücreti olan ve okula ödenen kısım hala alınıyor

Üst Alt