Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellinin aracını eşi kullanırsa hangi trafik cezası uygulanır?

MacoErkek

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR
Bilgi amaçlı bilenler için kanun maddesi olarak öğrenmek istiyorum. Engelli üzerime tescilli aracımı eşimin kullanımında ve trafik durdurdunda hangi yasa madde kanununa dayanarak tutanak tutar.
Bu belirttiğin yurtiçi yurttdışı olsun özellikle yurtiçinde aldığımız araç için Trafik Kanun Ceza maddesini öğrenmek istiyorum. Kullanan kişinin ehliyeti elimden alınır mı kullanan kişi açısından öğrenmek istiyorum

Konu ceza kanunda yer almıyor bu konuda bir genelge var.
31 Aralık 2004 Tarihli Resmi Gazete (3. Mükerrer Sayı: 25687 (3. Mükerrer) yayınalan İçişleri Bakanlığın’ın: Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği.
Ne diyor bu yönetmelik

Araçların tescil belgelerine yazılan “Araç sahibinden başkasının kullanması yasaktır.” şeklinde şerh konulmasıdır. Aksine davranış halinde ise “Malul ve sakatlara ait özel tertibatlı araçların her ne sebeple olursa olsun, bu Yönetmelikte izin verilen kişiler dışında başkaları tarafından kullanıldığının tespiti halinde; araç trafikten men edilerek bu hususta düzenlenecek bir tutanakla mer’i mevzuat çerçevesinde işlem yapılmak üzere ilgili gümrük ve maliye birimlerine intikal ettirilir.” Şeklinde bir ifade bulunmaktadır.

ben şunu öğrenmek istiyorum usulsüz araba kullanımında trafik ceza yazıyormuş birde mahkemeye çıkartıp hapis cezası birde ehliyete altı ay el konuyormuş maddi para cezası varmış artı hapis cezası cabası ben bunu öğrenmek istiyorum bilenleriniz var ise cevaplarsanız sevinirim trafik kanununa göre

Arkadaşım, yukarıdaki maddeyi tam okursan yanıtlarını bulursun araba bağlamak ve ve gereken meri mevzuat içerisinde yapmak zaten burada yazıyor. Ancak teçrubelerimin ışığı altında polisler bu konuda esnek davranıyorlar. Hapis cezası ançak mahkemede olurki bu nedenle bu cezayı verecek hakim olamıyacağı gibi dava aşamasında savcının bunu red etmeside muhtemeldir.
Ancak bu konuda Başbakanlık genelgesi var, bunu memura gösterirsen zaten bir işlem yapamaz.Burada park vb özel durumlarda gibi durumlarda araçı engelinin yakınının kullanabilceğine ait genelge var Bunun Özürlüler idaresinin sitesinde bulursun sanırım
Bunun yanında önceki genelgenin iptali için idare dava açmak gerekir ki bunuda engelli derneklerinin yapması gerekir. Ancak niye yapmıyorlar bilemiyorum daha doğrusu ne iş yapıyorlar bilemiyorum.

Hatta, durum maliye'ye bildirilirse, maliye, aracın amacı dışında kullanıldığını tespti eder ve başta ödenmeyen ötv'yi tahsil eder.

Üst Alt