Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin özellikle hastanelerde yaşadığı zorluklar [Araştırma]

• Konbuyu başlatan EDOŞ
  • Başlangıç tarihi
E

EDOŞ

Mrb arkadaşlar,
ben eda tıp fakültesnde öğrenciyim. Engelli vatandaşlarımızın hastanede ve diğer mekanlarda yaşadığı zorluklar üzerine bir proje hazırlıyoruz.
Hepinizin değerli görüşlerini ve katkılarını bekliyorum. Amacım sizlerin değerli katkılarıyla projemizi türkiye genelnde yapılacak olan platforma gönderip sizlere bir nebze olsun yardm edeblmek, sorularınıza elimizden geldiğince çözüm bulablmek.

Ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Iyi günler.

slm

en son hastaneye yattığımda, özel oda tuvalet-banyo bölümünün duşakabin türünden aparatlarla düzenlenmiş olduğunu gördüm. :) :)
harikaydı yani.
ben parapleji durumundayım.
bi de servis ortopedi bölümü idi yani her hasta orda engellidir.
ben iskemle kullandığım için musluğa ulaşıp elimi bile yıkayamadım...
6 gün boyunca ...
harika bir durumdu...

Ismail bey ilginiz için çok teskkur ederm. Sz ve dgr arkadslarımızn özellkle hastanelerde olmasndan rahatsz oldgunuz veya olmasını istedgnz seyler, düzenlemelr varsa iletmenizi rica edrm.
Sevgyle kaln. Hoscakaln

Eda hanım,
Bence konuyu çok geniş tutmuşsunuz. Halbuki Engellilerin sorun yaşamadığı işler ve mekanlar deseydiniz daha kolay olurdu. Bu konuda yazmak çok uzun zaman alır. Mailini gönderirsen basında yayınlanan bazı yazılarımı gönderirim. Ayrıca ihtiyaç duyarsan bende istanbulda bir bankada çalışıyorum şifai olarak yardım edebilirim.Zira konular çok yaz yaz bitmez
Kolay gelsin
leventkaragoz@mynet.com

Bir sürü sorun var da, hastanelerdeki bürokratik işler çok yorucu, imza için bir yere mühür için ayrı bir yere... bu konuya özellikle değinebilirsiniz.
Bu arada çok garip ama tekerlekli sandalye girişine uygun olmayan hastane binaları da var, FSM hastanesi göz ve psikiyatri polikliniğinin olduğu bina uygun değil mesela, sakatların gözü ya da psikolojisi bozulmuyor mu acaba? :)
Kolay gelsin size.

selam ben bu gün akd.üni.tıpdan çıktım.hastaneden en buyuk sorunum refakatçimin kalacak yeri olmamasi idi.sandelye üzerinde kaç gece uyunurki !!!

yataklar çok güzeldi hepsindede motor sistemi vardı kumanda ile yoneltiliyordu çok güzeldi.odalarda banyo tuvalet lavabo vardı ve çok rahat olarak tekerlekli sandelyede banyomu yaptım.görevliler çok iyi idiler .tüm personeline burdan çok teşekkür ederim.akdeniz üniversitesi tıp fakultesi hastanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon personeli ve degerli hocalarına saygilarimla

bir agir isitme engelli olarak
ben doktorlara kustum
hastanelerede kustum
devletimizbizleri insan olarak yasayabilecegimiz dijital isitme cihazlarini cok goren kanun cikardi doktorlardan aciklama istiyor yoksa ise yaramaz analog verin diyor
doktorlarimizda yillarca murekkep yalayip dijital cihaz icin aciklama yazamayacak kadar acizler
dijital isitme cihazi yazamayan doktorlarimizi tekrardan ilkokula baslaticak bashekim istiyorum
gelecegin doktoru eda hanim sizde doktor olunca bizlere boyle yapicaksaniz sizede kustum

oncelıkle merhaba

bu konuda umarım odevınızı başarı ıle yaparsınız sonuçta bır odev yanı birşey değişmeyecek :D

ama siz tıp öğrencısı olduğunuzu ıfade etmişsiniz ılerde mesleğe atılınca ve öğrencılık donemınizde

engelilik olgusunun anlamını ve gereklerını bılmenız cevrenıze bıldırmenız temenısınde bulunuyorum

saygılarımla..

Engellinin hastanede yaşadığı kolaylık yok ki,hangi birinden bahsedelim...Nereyi tutsan elinde kalıyor...Hastanelere en çok ihtiyacı bulunan engellilerde hastane fobisi var kendi adıma ben böyleyim...Vergi indirimi için aldığım raporu,eksik bulup tekrar göndermişler,ben de dün düzelttirmek için gittiğimde tam bir kabustu...Rapor bölümü bir şey söylüyor,gidiyorsun vezneye o öyle olmaz,bunun böyle olması gerekiyor,sizin tekrar heyete girmeniz gerekiyor diyorlar,ben rapor bölümüyle görüştüm böyle olacakmış diyorum öyle olmaz diyorlar.Rapor bölümüne tekrar gittimde ne yaptın tekrar heyete girmen bu raporun aynen gönderilmesi demektir,onu iptal et sadece ortopedi doktoruyla görüş dediler,ben böyle olacakmış vezneden böyle verdiler dediğimde onlar bilmez diyorlar,yani güler misiniz ağlar mısınız,o bilmez demek yerine öğretilse çok mu zor olur.Benim saatlerce kuyrukta beklememe mi yanarsın, işlerini yaptıramıyorsun ona mı yanarsın ,kimse seni anlamıyor ona mı yanarsın...Tam bir bıkkınlık ve yorgunluk içindesindir...

hastanelerde yaşadığım en büyük sorun hastanelerin temiz olmaması + asansör olmaması + doktorların hastalarla ilgilenmemesi + RAPOR ÇİLESİ BEN KENDİM BİR RAPORU ALMAK İÇİN 6 AY BEKLEDİM VE SONUÇDA ALAMADIM RAPORUN ÇALIŞMA KAYBI ORANI BÖLÜMÜNDE 6 TANE ÇARPI İŞARETİ VARDI.
bizim en büyük istegimiz tek raporla herşeyi haletmek

Şehribanu
kesınlıkle rapor olayının kesın bir şekılde çözüme kavuşturulması gerekıyor ..

vergı ındırmı için ayrı rapor her dafesında yenı rapor ne kadar sacma

yenı duzenleme ıle nufus cuzdanına işlenmesı ıstendı nufus cuzdanıma işlememe rağmen halen bazı mevzularda rapor istenıyor :lol:
yanı bu kadar zor olmamamlı hastane verıtabanını oluşturmaktan bu kadarmı acız berbat dururmda arsiv diye bişeyde yok yanı rapor alan bır daha alıyor

Selam,engelli hastane kapısından girerken sorunlar başlıyor.Karşısına çıkan sağlam kişiler onun çekilip yol vermesini bekliyor.sonra sekreter karşısında sıra bekleme oturup muayene sırası bekleme kan tahlili yine sıra yatmak ayrı çile.rontgen için sıra al git sonuç getir ilacını al kan bul asistan tarafından operasyons sabah 6.30 da temizlik 7 de kahvaltı gece gündüz üfüren genel havalandırma rapor için gidilen hastanelern 2. 3. katlarında muayene hastanelerimiz sağlam kişiler için uygun engelli ve hastalar için değil.rapor için sevklerde kişiler gruplanıp ambulansla hastaneye götürülür ğ gün yatırılır ertesi gün raporları verilip gönderilebilirler.ya da sınavlarda olduğu gibi hastalar gruplanıp uzmanlar muayeneye gelir raporlarını yazıp gidebilirler.SEVGİLER.

hastalığımın tedavi sürecinin çoğu hastanelerde geçiyor.bazı hastanelerde hemde fizik tedavi ve rehabilitasyon servislerinde ne motorlu yatak var ne de adam akıllı banyo sandalyeleri var.bazen kontrol için gittiğimde bile öncelik verilmeyip saatlerce bekletiliyoruz.REZALET...

sabahın köründe hastaneye gittim.baktım listeye ismini yazıyorsun,50.sıradayım.tek özürlü benim.öncelik istedim,kızdılar.halkla ilişkilere gittim.sen öne geç,orada bir yazı var oku dediler.sağlık personeli yakınlarına,hamile ve özürlülere öncelik var diyordu.bence bu yazılar hastanede herkesin göreceği yere asmalılar ve memurlara bilgi vermeliler.mesela heyete girdiğimde birgün,raporu öğleden sonra alacaksınız dediler.daha çok vardı.ben özürlüyüm erken alsam dedim.heyetteki doktorlardan biri"herkes özürlü" dedi.demek ki doktorları da bilinçlendirmek lazım.
burdan başlansa,kuyrukta beklemekten ve bir imza için merdiven inip çıkmaktan kurtulsak gerisini hallederiz.
özürlü kimlik kartı her işimizi kolaylaştıran bir kart haline getirilsin.
hastanelerde özürlünün refakatçisine yer-yatak verilsin.o kişi özürlü hastaya bakıyor,bu dikkate alınsın.
her hastanede özürlü wc banyo olsun.

Bu konuda ben de bişey sölemessem içimde kalır şehribanun yaşadığına benzer bir durum aslında özetlicem 1 yıl önceki raporu kabul etmiolar neymiş değişkliik olmuş sürekli yazmasına rağmen yok olmaz diolar ya sabır deyip başlıosun kurumdan çalıştığına dair belge alıp gidiosun defterdarlığa hastaneye gönderiolar maliye gönderdiği için allhtan para almıolar ne ise derdini anlatıosun önceki raporu gösteriosun hastenede yazmışlar öncelki engellilerin ve yaşlıların ama sadece yazıda azar üstüne azar ya sabır biz göndeririz diolar gönderdkleri yer mal müdürlüğü bu kadar olur yani defterdrlığa gtmesi gerek bnm rapor 6 ay kalıo sonra ben peşine düşüom veriom defterdarlığa biz sana haber ederiz diolar sonra telefon gelio olmadı eksik belgeler taplo 4 e bkmamışlar diolar ya sabır tekrar gidiosun ek rapor alıosun herşye rağmen filmelri de içine atıom sonuç benim rapor 100 de 45 den 100 de 27 ye inio ankarada ki maliyede ki sağlık kurulu tarafından uygun görülmemiş sağlık olsun diorum pes ediorum şimdilik balhazard formülne göre yanlış hesap bence. birde bişey sorcam ben işe engelli kadrosu ile girdim emkli olrken tekrar mı rapor alcam vergi indirimi olsaydı gerek olmucakmıydı?? bilgisi olan teşkürler şimdiden rapor işlerini düzene sokmaları lazım onu da baştakiler düşünsün kurumlar arasında koordinasyon yok birbirinden haberleri yok valla biz dioz açıklıoz bizden öğreniolar hayret bişey ne ise çok dolmuşum bir daha kmse bni rapor için göndermsn hasteneye burdan yetkililere duyrulur hasta oluom bir ay kendime gelemiom...

en büyük problem bence buradaki hastaneden aldığımız raporun Ankaradan geri gelmesi.Burdaki doktorların yaptığı işlerin hiçe sayılması Boşuna yapılmış bir iş olarak geri geliyor .En son hastaneye gittiğimide film çekilmem gerekiyormuş ve tam yarım gün film çekilmek için bekledim Benim fikrim Ankarada eğer karar veriliyorsa bu raporlara oraya gitmektir. En güzeli onlarda görürler duyaralar engelli hastalarla birebir diyalog kurarlar .iş yerinden ayrı izin alıyoruz yok psikiyatri ayrı randevu verir .ya bir kere psikolojımız zaten bozuk normal bir insanın bile bozuk bizden ne bekliyorlar acaba sakat olduğumuz için çok mutlu olmamızı.inanın mantık kalmadı .anlam veremiyorum .

umarım sesimiz ulaşır biryerlere

Üst Alt