Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin otopark işgaliyle ilgili anket

zulalyakut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[FONT=Century Gothic][FONT=Arial][/FONT][/FONT]

Merhaba, Kocaeli Tıp dönem 1 öğrencileri olarak engelli otoparkının işgali ile ilgili bir proje yapmak istiyoruz. Bu sorunla ilgili daha ayrıntılı fikir sahibi olmamız için anketimiz yanıtlarsanız çok mutlu oluruz.

1)Arabayla ne sıklıkla dışarıya çıkıyorsunuz?
2)Engelli bireyler için ayrılan park yerlerinde kolayca yer bulabiliyor musunuz?
3) Bu park yerlerine haksız yere park eden insanlarla ne sıklıkla karşılaşıyorsunuz ? Karşılaştığınızda tepkiniz ne oluyor ?
4)Daha önce bu durumla karşılaştırdığınızda karşınızdaki kişiyle tartışma yaşadınız mı? Eğer tartışma yaşadıysanız karşınızdaki insanın size karşı tavrı nasıldı ?
5)Sizce engelli bireyler için ayrılan yerleri işgal eden insanlara nasıl bu duyarlılığı kazandırabiliriz?

bizim bir komsu var engelli. fakat evının orada rampa yapmalarına ragmen ayrıca dubolarla kapatlarına ragmen bazı insanlar gelip araçlarını park ediyorlar. bu nedir yaaaa

zulalyakut

Nitel araştırma yöntemleri bu araştırma için kullanılabilir diye düşünüyorum. Bir de otoparkların erişilebilirlik kurallarına uygun olup olmadığı da sorulmalıdır. Ayrıca ayrılan park alanının sayı bakımından durumu da sorgulanmalıdır.

Bu arada cevap da vermiş olayım:

1- Nadiren
2- Nadiren
3- Sıklıkla karşılaşıyorum, fotoğraf çekip utandırma yöntemini kullanıyorum ya da şikayet mekanizmalarını kullanıyorum
4- Evet, Genelde "nereden çıktı şimdi bu" tarzında, bazen küstah ve özensiz ve bazen de mahçubiyet
5- toplumsal kültürün gelişmesi ve farkındalık çalışmaları ile olabilir. en tabi ceza mekanizmaları da işletilmelidir.

1)Arabayla ne sıklıkla dışarıya çıkıyorsunuz?
-hemen hemen her gün
2)Engelli bireyler için ayrılan park yerlerinde kolayca yer bulabiliyor musunuz?
-Bazı avm ler bu işi sıkı tutuyor, güvenlik görevlisi hemen gelerek engelli park kartını sorguluyor, yoksa park edilmesine müsaade etmiyor. Ancak genellikle kendini engelli gören sağlamlar tarafından işgal edilmiş oluyor:(
3) Bu park yerlerine haksız yere park eden insanlarla ne sıklıkla karşılaşıyorsunuz ? Karşılaştığınızda tepkiniz ne oluyor ?
-Sıklıkla karşılaşıyorum. Önce uyarıyorum, bilmiyor olabilir diye orada eşek kadar engelli park yeri yazmasına rağmen. Genelde tepkileri bende zihinsel engelliyim şeklinde oluyor...ya da çocuklarının engelli olduğunu iddia ediyorlar. Mutlaka bu sorunu nerede yaşadıysam oranın yönetimine konuyu aktarır ve daha hassas olunmasını talep ederim.
4)Daha önce bu durumla karşılaştırdığınızda karşınızdaki kişiyle tartışma yaşadınız mı? Eğer tartışma yaşadıysanız karşınızdaki insanın size karşı tavrı nasıldı ?
-Genellikle tartışma yaşarım, çünkü Türk insanı asla hatası olduğunu kabul etmez, ya acelesi vardır, ya park yeri bulamamıştır, ya da engeli kafasındadır:)
5)Sizce engelli bireyler için ayrılan yerleri işgal eden insanlara nasıl bu duyarlılığı kazandırabiliriz?
-Kötek uygun olabilir.

engelli park yerlerine, engelli ehliyeti olan kişiler park etmeliler. yoksa aracın engelli kartı olması önemli değil bence. çünkü aracı kullanan engelli değil mesela ama gidip engelli yerine park ediyor.

1-arabayla sık çıkmak istiyorum yürüme engelliyim fakat engelli park yeri sorunu ve insanlarla uğraşma tartışma yüzünden araçla bir yere gitmek içimden gelmiyor

2- önceki yıllarda engelli park yerleri daha az olmasına rağmen daha az öküz tarafından işgal ediliyordu son yıllarda engellilere hastanelerde avm lerde şehrideki caddelerde vs vs sayı olarak daha çok engelli yeri var fakat duyarsız sayıdan insanlıktan yoksun öküzlerden engelli park yeri bulursam kendimi şanslı hissediyorum

3- o kadar çok karşılaşıyorum okumuşundan en cahiline karşılaştığım yerimizi işgal edenlere kibarca engelli yeri olduğunu söylememize rağmen park edecek birsürü yer bile olsa engelli yerine koyacak öküz çünkü duba olsa kaldıracak zincir varsa açacak hatta kıracak ama mutlaka engelli yerine koyacak senle kavgada eder hakarette eder aşağlamakta ister ama aracı oraya bırakacak zihniyetlerini bu kişilerin anlamak mümkün değil güzelce söylenenden anlamazssa oraya park etmemesi için elimden geleni yaparım tartışırım bağrışırım vs vs onlar yinede bırakırlar anlatamazssın plakasını alır güvenlik polis yetkilisi bulup şikayet edersin bu seferde saydığımız kişiler genelde bu öküz tiplere bulaşıp uğraşmak istemezler genel olarak söyledim gerçekten çok ilglenen görevlilerde oluyor fakat onlarda bıkmış artı butip insanlarla uğraşmaktan

4-tartışmaktan bıktım usandım baştada belirttiğim gibiartık arçla çıkmak istemiyorum çünkü muhakkak sinir bozucu bu durumla karşılaşacağım ve moralim çok bozulacak bu konu gerçekten engellilerin çok büyük bir sorunu artık ben bıktım uğraşmaktan gidip normal vatandaş gibi uzak yerdede olsa yürümem çok zorda olsa engelli park yerleri haricindeki yerlere park ediyorum. bu kişlerde utanma insani duygu vijdan yok can sıkıcı bir sürü şeyler yaşatabiliyorlar

5-insani duyguları olan kişi ister yüksek okullarda okumuş da olsa yada az okumuş olsa bizlere ayrımış yerlere araç çekmiyor ben defalarca yaşadığım şehirde hastane otoparkında engelli araç yerlerine önlem alınması için müracat ettim hiç bir sonuç alamadım umrunda deği adamların aynı şekilde trafik polislerinin genelide böyle benim bu insanlara böyle bir duyarlılık kazandırılabileceğine artık inancım yok zinciri dubayı barikatı aşıpta kocaman uyarı levhalarını göre göre oraya park eden insanlara nasıl duyarlılık kazandırılır kazandıracak olanlarada minnetkar kalırız.şu olabir belki ciddi cezalar yaptırımlar medya basın vs vs şeylerle insanların vijdanlarına mesajlar verilebilir.sanırım bu öküzler engelli insanlar için park yerlerinin olmasını kabullenemiyorlar öküz resmi olan levhalarla bu kişilere ayrılmış park yerleri olmalı bence ama yinede engelli park yerine park etmek isterler 6- altı yok ama çok uzun yazdım sanırım benim öküz yazdığım kişiler kesinlikle bilinçli olarak bu işgali yapıp sonrada engelliyi güçsüz görüp rencide etmeyi huy edinmşileredir kesinlikle duyarlı normal kişilere lafım yok yanlışlıkla yada görmrdrn park eden yada nazikçe uyarınca özür dileyip aracını kaldıran kişilere hatta bizlere yardımcı olan bizim için o öküzlerle tartışan destek olan çok insanlada karşılaştım onlarr baş tacımız trafik polisleri kurum kuruluş üst düzey yöneticileri bu işi önemsemez park yerleriyle ilgili tedbir almaz güvenliklere bırakırsa biz bu sorunları daha çok yaşar sizde bu konuyu daha çok anket yaparsınız ..sizlerinde bir katkı oluşturmanız umuduyla.

Görüşleriniz için çok teşekkür ederiz. Sunumumuzda kullanmak için düşüncelerinizi videoya çekip bizimle paylaşmak isterseniz çok mutlu oluruz

Sevgili öğrenciler birde olaya tersinden baksak ya:) Bu sefer bir engeli olmayanlara soracağız:)
1-Yürüyen merdivenler varken, neden asansörü tercih ederler? Asansör sırasında tekerlekli sandalyeli biri beklerken önlerine geçip o şişko g.tlerini neden asansöre sığdırmaya çalışırlar?
2-Bir sürü tuvalet kabini dururken neden engelli WC yi kullanırlar? Bir sürü abdest alma yeri varken neden engelli WC sinde abdest alıp, ortamı ıslak bir şekilde bırakırlar?
3-ve otoparklarda engelliler için sadece üç-beş araç park yeri kontenjanı ayrılmışken, koskoca otoparkta neden yine de engelli park yerlerine aracını bırakırlar? Veya engelli rampalarının önüne park ederler?
4- ve son olarak bunca hakkımız yeniliyorken ve gün içinde karşılaştığımız bu olumsuzluklara rağmen neden engellilerin pozitif olmalarını beklerler? :)

Üst Alt